Torelló

Notícia

Balanç de l'espectacular calamarsada del diumenge passat

Jordi Casals, Tinent d'Alcalde Ciutadania i Seguretat
Jordi Casals, Tinent d'Alcalde Ciutadania i Seguretat
L’extraordinària tempesta que va caure diumenge a la tarda a Torelló va deixar 54 litres en forma de calamarsa en menys d’una hora i va causar diferents afectacions a causa dels gruixos que es van acumular en alguns punts del municipi. Les principals acumulacions es van registrar sobretot en punts com la placeta d’en Pujol o la ronda de les Pollancredes.Durant l’episodi de tempesta, la policia local va atendre una trentena de requeriments de ciutadans afectats (alguns a través del 112, però la majoria adreçats directament a la policia). Els bombers van rebre 10 avisos, 8 per inundacions, 1 per un accident lleu i un altre per la caiguda d’un arbre al camí de la Coromina.

El primer requeriment per temes d’aigua va tenir lloc a tres quarts de 4, però va ser poc significatiu. A partir de llavors els avisos es van incrementar i es van tallar els accessos a la placeta d’en Pujol, carrer Enric Prat de la Riba, ronda de les Pollancredes, Horta de Can Bassas i avinguda Pirineus, a causa de l’acumulació d’aigua i pedra.

Es van registrar caigudes d’arbres a Rocaprevera, on es va tallar el trànsit, i també a Can Tarrés, on un arbre va caure damunt un cable de telèfon. També va quedar afectat el pas soterrani de Renfe, que es va inundar, i la rampa del Mercat Municipal, on es va registrar una gran acumulació de pedra. D’altra banda, en diferents punts, la força de l’aigua va aixecar les tapes de clavegueram, i els semàfors de la zona de Malianta van quedar fora de servei. Una retroexcavadora va netejar la gran acumulació de pedra a la placeta Pujol, ronda Pollancredes i avinguda Pirineus.

Es van activar la Policia Local, Protecció Civil, la brigada municipal d’obres, Bombers i el servei d’aigües municipal, que va ajudar a buidar l’aigua acumulada a l’avinguda Pirineus. Finalment, a les 8 del vespre es va restablir la circulació amb normalitat a tots els carrers de la població.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, destaca “la implicació dels serveis municipals i del conjunt de la ciutadania” i que tot l’operatiu es va coordinar des de la Policia Local. El fet que es localitzessin punts crítics en diferents punts del poble va afegir complexitat a les tasques.

Tall de Veu de Jordi Casals a Ràdio Ona

La mateixa tarda de diumenge, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, es va posar en contacte amb l’alcalde, Santi Vivet, interessant-se per la situació. I dilluns al matí, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va parlar amb l’alcalde i es van emplaçar a estar en contacte fins a la completa resolució de les afectacions causades pel temporal. El segon tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Casals, es mostra "agraït" per l'interès del govern català i celebra que es mantingui "una via de comunicació oberta fins a la completa resolució de les afectacions causades pel temporal".

(www.ajtorello.cat / www.radioona.com / www.el9nou.cat)