Torelló

Notícia

Casals: "Nosaltres estem per la democràcia, perquè els que estiguin pel No puguin votar i els que estigui pel Sí també; i ERC ja tenim ganes de poder fer campanya pel Sí"

abdicació, torelló, república,
El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar un manifest dels càrrecs electes locals a favor del dret a decidir del poble de Catalunya i en suport a la consulta del 9 de novembre. La proposta va tirar endavant amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA, ERC, i els únics vots en contra de PxC.
Jordi Casals, portaveu d'ERC-JpT, va manifestar que el 9 de novembre representa una fita de la democràcia i que no s'entén que qui digui que està amb els valors democràtics negui l'exercici d'aquesta". "Nosaltres estem per la democràcia, perquè els que estiguin pel No puguin votar i els que estigui pel Sí també; i ERC ja tenim ganes de poder fer campanya pel Sí", va afirmar Casals.
El compromís dels electes es concreta en diversos punts:
“Manifestem que Catalunya és una nació, i que tota nació té dret a decidir el seu futur polític de manera lliure i democràtica.
Reafirmem el nostre compromís amb el Parlament de Catalunya i amb el Govern de la Generalitat, representants legítims del poble català, per tal que la consulta prevista pel proper 9 de novembre sigui una realitat.
Reconeixem l’important paper que el municipalisme català està jugant per tal de poder fer efectiu el nostre dret a decidir, i demanem als ajuntaments del nostre país, i en particular al de Torelló, la màxima col·laboració i lleialtat institucional per fer possible la consulta del 9 de novembre.
Fem una crida per tal que el desenllaç del procés cap a l’exercici del dret a decidir s’esdevingui en tot moment des de la defensa dels valors democràtics, del diàleg i de la cohesió social.
Cridem a la ciutadania a participar de manera activa, cívica i pacífica en aquest camí democràtic, decidint el proper 9 de novembre, des de la seva llibertat, el futur polític del nostre país”.