Torelló

Notícia

Jordi Casals: "El poble de Catalunya ha parlat i ha dit que vol decidir el seu futur nacional i els resultats diuen que sigui una Catalunya independent".

9n, Torello
Resultats 9N Torello
La ciutadania va respondre amb molta decisió i ganes de votar a la convocatòria per participar en el procés participatiu del 9N que va substituir la consulta sobre la independència. 
Malgrat les amenaces de Madrid, 6.611 persones van dipositar la seva butlleta a les urnes situades a l'IES Cirvianum.
Membres d'ERC i Junts per Torelló van ser presents en la jornada com a coordinadors o membres de les meses amb punt de participació, com ara el regidor Lluís Sabatés, el portaveu de les JERC Marc Tienda o Berta Faro, Rosa Sayós, Carles Surinyach o Christian López.
Aquestes 6.611 persones superen les 5.139 persones que van anar a votar en les darreres eleccions europees.
Tots tres regidors independentistes de Torelló, Jordi Casals, Lluís Sabatés i Xevi Lozano, van votar al llarg de la jornada, votant l'opció del SíSí a la independència de Catalunya.
La valoració del tinent d'alcalde i portaveu d'ERC i Junts per Torelló, Jordi Casals, és "molt positiva en termes de participació, malgrat les amenaces del govern de Madrid, les bretolades i les denúncies judicials de PxC, o les condicions per poder participar, per exemple el fet que només hi hagués un punt de votació". Casals ha remarcat que "el poble de Catalunya ha parlat i ha dit que vol decidir el seu futur nacional" i, "mirant els resultats", que sembla que aquest futur és "el d'una Catalunya independent". Més del 90%, a Torelló, i de 80%, a Catalunya, de les butlletes emeses eren per l'opció Sí Sí.
Finalment, Casals ha donat les gràcies a tots els voluntaris que han fet possible el 9N i a l'ANC per la feina feta abans i durant el 9N, organitzant un bus que va fer ruta fins el punt de votació de Torelló durant tot el dia.