Torelló

Notícia

2a Assemblea del Barri de Montserrat per parlar dels usos del camp del Montserratí

2a Assemblea de Barri
2a Assemblea de Barri
En el marc del procés participatiu per decidir l’ús futur del camp de futbol del barri de Montserrat, aquest dimecres al vespre es va celebrar una assemblea de barri al Centre Cívic, a la qual van assistir una cinquantena de veïns. La sessió va consistir en l’exposició dels resultats de l’enquesta que es va fer el passat mes d’octubre i en el debat per fer el primer filtratge de les propostes. L’alcalde, Santi Vivet, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Ciutadania i Seguretat, Jordi Casals, i el regidor de Ciutadania Activa, Xevi Lozano, van participar a la sessió.
En la presentació, Jordi Casals va recalcar la voluntat d’arribar a una decisió a través d’un procés participatiu, alhora que va matisar que una part de l’espai del camp de futbol és de propietat del Bisbat. Posteriorment, el regidor Xevi Lozano va presentar els resultats de l’enquesta. Un cop seleccionades les butlletes, les propostes giraven al voltant de diversos blocs d’opinió que s’han aplegat en quatre epígrafs genèrics: parcs i jardins, instal·lacions esportives, oci i lleure i diversos. En aquest sentit, també es va constatar, com a tendència majoritària, que molta gent no ha triat una sola opció per a l’espai sinó que prefereix fragmentar-lo i compatibilitzar-hi diverses opcions.
En base a aquests resultats, els assistents es van dividir en cinc grups per tal de desenvolupar un treball grupal i fer una tria i descarts de propostes. En acabar, es van posar en comú les conclusions de cada grup. Les opcions escollides van ser molt semblants, amb una clara coincidència de tots els grups en que l’espai sigui compartit per diversos usos, destacant el parc infantils i la zona verda enjardinada per a tots els públics i una àrea per a la pràctica de diferents esports. Altres propostes no tan coincidents però que també es tindran en compte de cara a la propera fase, van ser un local per a la gent gran (es va proposar aprofitar els actuals vestidors), un gimnàs urbà, una àrea de pícnic o una pista coberta.
A partir d'ara, les propostes dels veïns es posaran en mans dels serveis tècnics municipals per tal que puguin elaborar uns avantprojectes que es presentaran públicament a primers d’any. El procés participatiu, impulsat per l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del barri de Montserrat, es tancarà amb una consulta ciutadana per escollir entre les propostes finalistes, previsiblement durant el primer trimestre de 2015.
Abans d’acabar es va obrir un torn de preguntes, en el decurs del qual els veïns van poder manifestar la seva opinió sobre diversos temes que afecten el barri, des de la brutícia dels coloms i els gossos, fins als aparcaments, passant per les voreres en mal estat i el mal ús o la reubicació dels contenidors.