Torelló

Notícia

ERC-AM de Torelló proposa transformar la "Carrera" en un centre cultural

Felicitats Pescallunes! Gràcies a la col•laboració de tots hem aconseguit fer canviar d’opinió el grup socialista perquè el Centre de Dia s’edifiqui al costat de la Residència de Cals Avis, aprofitant així part de les infrastructures ja existents. Era l’opció més lògica des d’un principi, després d’haver parlat amb totes les entitats, associacions i professionals de l’assistència a la gent gran. Gràcies al seu assessorament nosaltres ja ho vàrem proposar en el nostre programa electoral (pàg.30). Ara ens toca seguir pressionant perquè el projecte vegi la llum al més ràpidament possible, ja que la nostra gent gran s’ho mereix.
Parlant d’inversions; si ho recordeu, una de les previstes per a aquest 2004 era l’adequació de l’antic IES de Formació Professional per encabir-hi diferents entitats. Som al mes de setembre i el més calent , a l’aigüera. Esperem que com a mínim es comencin les obres abans d’acabar l’any.
Com bé sabeu, ara s’acosta el moment de planificar, amb els nous pressupostos del 2005, les inversions de l’any vinent, i des del GM d’ERC volem posar sobre la taula dues inversions que pensem que cal desencallar i acabar d’una vegada per totes.
L’Arxiu Històric i Municipal. S‘ha d’acabar d’una vegada aquesta infrastructura. La incapacitat de CiU i del PSC s’ha demostrat similar en aquest tema i potser seria hora que consideressin altres maneres de fer i escoltessin idees fresques.
Centre Cultural. Un dels eixos bàsics del programa de cultura que presentàvem era la realització d’un Centre Cultural des d’on poder canalitzar totes les inquietuds culturals de la ciutadania de Torelló (pàg.3). La nostra proposta d’ubicació, un cop alliberada de la feixuga responsabilitat d’encabir-hi el Centre de Dia, seria la casa de La Carrera. Una casa tan important històricament per la seva arquitectura seria el lloc ideal perquè fos el centre neuràlgic de la cultura a Torelló. D’aquesta manera es preservaria també de forma definitiva una peça molt important del nostre patrimoni. Amb imaginació i un bon treball de recerca de finançament podríem fer realitat molt aviat el CENTRE CULTURAL “LA CARRERA”.