Torelló

Notícia

ERC de Torelló es mostra cauta davant la nova proposta de Central de Sant Pere

ERC de Torelló mostra les seves reserves davant la proposta de resolució de la Conselleria de Medi Ambient de la Central de Sant Pere de Torelló.
Esquerra Republicana manté la seva aposta pel sol ús de biomassa forestal, ja que la proposta de Medi Ambient inclou la possibilitat de cremar gallinaça, restes d'animals, purins, llots de depuradores entre d'altres, amb les molèsties conseqüents. Mai no podem perdre de vista que la central està a menys de 2km de Torelló i Sant Vicenç.
ERC també desconfia de les dimensions de la central i del control del què s'hi crema. Passar de 20Mw a 7Mw és canviar totalment de filosofia, ja que l'empresa explotadora ja no farà tant el negoci amb la producció d'energia sinó amb la crema de residus. Així la tèrmica esdevindria incineradora. No cal oblidar que la reucció de la producció d'energia no bé pel redimensionament de la central sinó pel canvi de combustible.
ERC, com sempre, aposta que la central tingui com a objectiu principal la producció d'energia per la calefacció i l'aigua sanitària de Sant Pere i que el combustible sigui Biomassa Forestal.