Torelló

Notícia

Junts fem Torelló és el lema de campanya de la candidatura liderada per Jordi Casals

Candidatura ERC-JpT 2015
Candidatura ERC-JpT 2015
El 14 d'abril, 84 anys després de la proclamació de la República Catalana de Macià, ERC i Junts per Torelló van presentar la candidatura per les eleccions municipals, en una sala d'actes de la Cooperativa on no hi va cabre tota la gent que va assistir-hi i que alguns van haver d'escoltar l'acte des del vestíbul.
Jordi Casals, candidat a l'alcaldia de Torelló, va recordar com havien canviat les coses comparat amb fa quatre anys, on ERC passava un dels pitjors moments de la història i la sociovergència governava a Torelló. "Ara el país ha canviat i vivim un procés cap a la independència que va seriosament" i a Torelló ara ERC-JpT està a govern amb CiU i un dels dos obtindrà l'alcaldia en les properes eleccions.

Casals, va reconèixer la tasca feta pels seus companys de grup municipal, Lluís Sabatés i Xevi Lozano, des de les seves regidories, demostrant la bona feina que pot fer ERC-JpT a l'ajuntament, i un tarannà de diàleg, honestedat i proximitat i d'una implicació total. 
El candidat va ser el que va presentar els membres de la candidatura, formada per 27 persones, 17 membres de la llista més 10 suplents, on Lluís Sabatés, Xevi Lozano, Tere Ordeig, Montse Tort, Nil Coll i Montse Benedés acompanyen a Jordi Casals en els primers llocs d'una llista que tanquen Pere Surribas i Berta Faro.

Casals va dir que era un orgull liderar una llista com aquesta, representativa del poble, i preparada per guanyar. "Volem guanyar i podem guanyar", va afirmar el candidat republicà, "però no serà fàcil i necessitem l'ajuda de tothom qui vulgui un alcalde d'ERC-JpT", va afegir.
Jordi Casals es va comprometre a ser un alcalde no de despatx sinó "un alcalde de trepitjar carrer, de proximitat amb els veïns, de governar des d'un lideratge ferm, però dialogant i cercant complicitat àmplies", perquè "tal com diu el nostres lema, Junts fem Torelló, hem de comptar amb la ciutadania, les entitats, les empreses i l'escola per tirar endavant el carro del nostre poble".
L'acte el van obrir Nil Coll i Tere Ordeig, que s'incorporen a la candidatura d'ERC-JpT, on van explicar els motius per fer el pas endavant. Coll i Ordeig van apuntar el moment nacional que viu el país i la voluntat de treballar per millorar el poble. Per Ordeig, "ERC-JpT és la millor eina per fer-ho". Nil Coll va reblar que "a Torelló hi haurà o un alcalde d'Unió o un d'ERC, està en les mans dels torellonencs decidir-ho".
Posteriorment, el regidor Xevi Lozano, el primer representant de Junts per Torelló a la llista, va rememorar el que pensava ara fa quatre anys quan va fer el pas a la política local activa, "pensava que un altre ajuntament era possible, que una altra manera de fer política era possible, i hem demostrat amb només 3 regidors que és possible", per afegir que "necessitem més força política a l'ajuntament, necessitem que en Jordi sigui alcalde per canviar encara més la política de l'ajuntament, per treballar amb criteri i comptant amb la gent".
Per la seva banda, el tinent d'alcalde Lluís Sabatés va posar especial èmfasi en el treball que s'ha fet i que s'ha de fer en l'educació, com un pilar bàsic de les polítiques de l'ajuntament i per construir una societat millor. Sabatés, també va destacar el compromís de l'alcaldable Jordi Casals, disposat a "invertir totes les hores necessàries per l'ajuntament i la gent de Torelló, a més de la capacitat de treball" i el tarannà òptim per "ser l'alcalde de Torelló".
Va cloure l'acte Marta Rovira, Secretària General d'ERC i diputada al Parlament, que va dir que l'acte li creava molt bones sensacions, que feia "olor a victòria" i que el país reclama ajuntaments amb governs compromesos amb la ciutadania, amb la transparència i en ajudar els que més ho necessiten, a més del compromís en la construcció de la República Catalana.

La candidatura:
1. Jordi Casals (ERC)
2. Lluís Sabatés (ERC)
3. Xevi Lozano (Junts per Torelló)
4. Tere Ordeig (Junts per Torelló)
5. Montse Tort (ERC)
6. Nil Coll (ERC)
7. Montse Benedé (Junts per Torelló)
8. David Tanyà (ERC)
9. Xevi Aranda (Junts per Torelló)
10. Mireia Font (Junts per Torelló)
11. Judith Fabregó (Junts per Torelló)
12. Toni Alba (Junts per Torelló)
13. Sole Álvarez (Junts per Torelló)
14. Marc Tienda (JERC)
15. Guillem Pigallem (Junts per Torelló)
16. Pere Surribas (Junts per Torelló)
17. Berta Faro (ERC)

S1. Rosa Sayós (Junts per Torelló)
S2. Eduard Alemany (Junts per Torelló)
S3. Toni Cubí (Junts per Torelló)
S4. Moha Aarab El Mazzouji (Junts per Torelló)
S5. Laura Burgos (Junts per Torelló)
S6. Dolors Bardolet (Junts per Torelló)
S7. Carles Suriñach (Junts per Torelló)
S8. Emi Ortega (Junts per Torelló)
S9. David Ramon (ERC)
S10. Dolors Ferrés (ERC)