Torelló

Notícia

Jordi Casals: "Sorprèn que el regidor d'Hisenda digui que es vol parlar amb tots els grups, però que es voti en contra de crear un espai on parlar tots els grups"

Portús, Hisenda, Torelló
Albert Portús, regidor d'Hisenda
El grup municipal d'ERC-JpT va presentar una moció per la creació d'una mesa de treball de tots els grups per poder parlar de les ordenances fiscals i estudiar les possibilitats de fer canvis substancials en les mateixes.
El portaveu republicà, Jordi Casals, va explicar que es presentava la moció per donar forma a la proposta que van fer tant ERC-JpT com CUP de treballar tots els grups de cara a les ordenances fiscals del proper any. La moció estableix que la comissió de treball seria de caràcter polític i amb assessorament tècnic, tant del mateix personal de l'ajuntament com d'altres institucions com de la Diputació. Segons Casals, "l'objectiu és poder compartir reflexions, propostes i dubtes entre tots els grups i obtenir tota la informació possible sobre la manera de tractar els impostos i les taxes, a més de saber la viabilitat de noves fórmules com la tarificació socials, pagar segons renda".
La moció va rebre el suport de la CUP i del PSC, però l'equip de govern de CiU i FEM hi van votar en contra. El regidor d'Hisenda Albert Portús va argumentar que ells acceptaven parlar des d'ara amb tots els grups però no crear una comissió de treball i va posar de manifest la voluntat de parlar i arribar a acords amb l'oposició. Jordi Casals va respondre que era "sorprenent que es digui que es vol parlar amb tots els grups, però que no es vulgui crear un espai de treball conjunt", per acabar reblant "que la suposada voluntat d'arribar a acords que ha esmentat el regidor d'Hisenda no s'aguanta per enlloc, ja que ERC-JpT encara esperem que algú s'assegui a parlar amb nosaltres per les esmenes a les ordenances que vam presentar i que l'equip de govern va tombar en la seva totalitat".