Torelló

Notícia

Manel Romans (CiU): "l'atur estructural és el què, si ens deixem d'eufemismes, vol dir persones que no volen treballar, per dir-ho suaument"

Manel Romans, CiU
Manel Romans, CiU

El Grup Municipal d'ERC - Junts per Torelló vol posicionar-se davant les paraules del 1r Tinent d'Alcalde de CiU,  Manel Romans, en què va afirmar que "l'atur estructural és el què, si ens deixem d'eufemismes, vol dir persones que no volen treballar, per dir-ho suaument".
Aquesta afirmació es va fer en el marc del debat sobre una moció presentada pel nostre grup de suport a la creació de la prestació "Garantia +55", per a persones de més de 55 anys que es troben en situació de desocupació i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva.
A més la moció, entre d'altres, també demana acabar amb " l'estigmatització de les persones desocupades en general i, concretament, de les majors de 55 anys", just el contrari de les paraules reprovables del tinent d'alcalde de CiU.
Manel Romans va intervenir com a portaveu del grup de Convergència i Unió i, tal com ell mateix va dir, també com a regidor d'Ocupació de l'ajuntament de Torelló.
El nostre municipi, segons la documentació adjuntada per UGT amb la moció, té 1027 aturats, dels quals 314 són majors de 55 anys i, d’aquests, 124 fa més de dos anys que estant a l'atur. La gent gran són un dels grups de població més vulnerables a la pobresa i a l’exclusió social, l'atur de llarga durada en persones majors de 55 anys és un dels factors que accentuen aquest risc, perquè afecta els ingressos presents i els de la futura pensió de jubilació.

Davant d'aquest fet, el Grup Municipal d'ERC - Junts per Torelló manifestem:

1.      La nostra rotunda desaprovació a les paraules del 1r Tinent d'Alcalde de CiU, Manel Romans, pel menyspreu i estigmatització dels aturats de llarga durada, i més tenint en compte el context de crisi profunda en què vivim.

2.      Que tots els grups municipals es poden posicionar políticament com ells convinguin, com no pot ser d'una altra manera, però això no treu que el menysteniment de col·lectius i en concret els més vulnerables, com és el cas dels aturats de llarga durada i concretament els majors de 55 anys, no sigui de rebut. Per això lamentem que el grup de CiU de Torelló secundés amb el seu vot i amb el seu silenci les paraules del seu portaveu, Manel Romans.

3.      Que lamentem que 3l Grup Municipal de FEM Torelló donés suport al portaveu de CiU després de la seva intervenció,a través de les xarxes socials, malgrat no haver votat en contra la moció i sí abstenir-se en el Ple Municipal.

4.      Que creiem convenient una rectificació pública de Manel Romans en les seves paraules sobre els aturats de llarga durada.

5.      Que creiem que si no hi ha una rectificació pública de les paraules expressades per Manel Romans, l'alcalde i l'equip de govern format per CiU i FEM es plantegin la seva continuïtat com a regidor d'Ocupació, pel menysteniment i estigmatització de bona part de la població a què van destinades les polítiques d'ocupació de l'ajuntament, com són els aturats de llarga durada de Torelló i en especial els majors de 55 anys.

6.      Que volem manifestar la nostra satisfacció perquè la moció tirés endavant amb els vots a favor de PSC, CUP i ERC-JpT i que l’ajuntament de Torelló sigui un dels molts ajuntaments que donen suport a la iniciativa d'UGT de la "Garantia +55".