Torelló

Notícia

"Estem preparats. Comptem amb tu" és el lema de campanya d'Esquerra i Junts per Torelló. "Esquerra i Junts per Torelló és l'alternativa a la sociovergència" va proclamar Casals.

Jordi Casals, Junts per Torelló
Jordi Casals, en la seva presentació com a candidat
El passat divendres, es va fer la presentació pública de la coalició Esquerra - Junts per Torelló i del seu candidat a l'alcaldia, Jordi Casals. L'acte es va fer en una sala d'actes de Gestiomat que es va quedar petita.
L'acte va ser presentat per Christian López, i Berta Faro va ser la primera d'intervenir, ho va fer en nom de Junts per Torelló i va llegir el document fundacional del col.lectiu de ciutadans, expressant la voluntat de compromís amb Torelló i de la voluntat de sumar per poder transformar el poble. Faro va fer una crida perquè tothom qui estigui interessat en el projecte de Junts per Torelló, s'adhereixi a través del web www.juntspertorello.org o a través de l'adreça [email protected]
Tot seguit es va passar un vídeo de presentació de la gent que forma la coalició, amb la versió de Manel de la cançó "Gent normal", del grup britànic Pulp, de fons.
Llavors va ser el moment de la presentació del candidat d'Esquerra i Junts per Torelló, Jordi Casals. El republicà va relatar la seva arribada a Torelló ara fa 19 anys, en un dia de Carnaval, i com ell veu què és Torelló, ho va definir com "un estat d'ànim, un intangible que relliga les persones i que es nota en les iniciatives" del poble.
Casals va posar damunt de la taula els problemes de la crisi econòmica i l'allunyament de la ciutadania cap a les institucions polítiques, per això va dir que era necessari trencar aquest cercle viciós i, davant les dificultats i el desencís en l'acció política de l'ajuntament, fer un pas endavant "com fa el col.lectiu Junts per Torelló i la seva generositat per sumar" i posar-se a treballar.
La recepta de Casals i la coalició que encapçala és un Torelló cohesionat socialment i relligat per la identitat compartida com a poble i l'ambició de voler superar les dificultats i mostrar a Osona i Catalunya les virtuts i capacitats de Torelló i la seva gent. A més, va reclamar unes "polítiques qualitatives, no a granel per omplir pàgines propagandístiques". També va carregar contra "els piròmans que apaguen el foc amb gasolina per interessos personals i partidistes dels seu líder vigatà".
El candidat a l'alcaldia va posar a disposició de la ciutadania Esquerra i Junts per Torelló com a mitjà per treballar pel poble, "Esquerra i Junts per Torelló són un mitjà que té Torelló, mai serà una finalitat per sí mateix", va manifestar.
Casals va dir que es sentia orgullós de ser republicà, d'esquerres i independentista i que se sentia hereu dels 80 anys d'Esquerra i la seva lluita per la llibertat nacional i la justícia social i dels 20 anys del treball per Torelló d'Esquerra Republicana de Catalunya.
Per acabar, Jordi Casals va dir que era el moment d'unes polítiques ambicioses i d'un canvi de lideratges polítics a Torelló, on sempre han manat PSC i CiU, i com s'ha demostrat en els darrers quatre anys són el mateix. "Esquerra i Junts per Torelló és l'alternativa a la sociovergència", va reblar. El republicà, fent referència al lema de campanya, Estem preparats. Comptem amb tu, va dir que la coalició estava formada per gent preparada per protagonitzar el canvi de lideratges a Torelló i que ho volia fer al costat de la gent. Casals va afirmar que estava "més preparat que mai, a nivell personal i a nivell polític", després del seu pas pel govern de Catalunya i per haver assumit ser el cap de l'oposició els darrers quatre anys i, finalment, va manifestar que comptava amb la ciutadania, "no sols pel 22 de maig, dia de les eleccions, sinó també pels dies, setmanes i anys següents".
Van assistir a la presentació Pere Prat, alcalde de Manlleu, Josep Maria Freixanet, alcalde d'Olost i ex-diputat, Joan López, candidat a l'alcaldia de Vic i Lluís Argemí, secretari regional de política municipal d'Esquerra.