Torelló

Notícia

Torelló aprova una moció a favor de la llibertat dels presos polítics

Ple de Torelló
Ple de Torelló
El Ple de Torelló va aprovar una moció a favor de la llibertat dels presos polítics, subscrita per ERC-JpT, CiU, la CUP i FEM. Aquest text, redactat a partir d'una moció que els republicans volien entrar per urgència, i que es va aobrir als grups que volguessin, acorda:

Primer.- Rebutjar l’escalada repressiva  i exigir l’excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes i deixi retornar lliurement els exiliats catalans, inclòs el President Puigdemont, en aquests moments retingut a Alemanya.
 
Segon.- Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i condemnar l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne, ha de garantir.
 
Tercer.-  Denunciar l’allunyament penitenciari com un càstig social que vulnera els drets reconeguts pel Dret Internacional, atempta contra els drets humans i defensar que, mentre no es produeix l’excarceració i per raons d’humanitat, es procedeixi immediatament al trasllat de Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a centres penitenciaris catalans, tenint sempre en compte que la prioritat és la seva posada en llibertat.
 
Quart.- Instar a la Unió Europea i a la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política i que no col·laborin en la política repressiva de l’Estat Espanyol.

En el seu torn de paraula, el portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals, va dir que "l'escalada de la repressió espanyola a Catalunya no té aturador ni límit d'arbitrarietat, demostrant-nos que això no és només per la independència sinó també per la democràcia". També va afegir que "cada vegada que els catalans fem un pas enrere, l'Estat Espanyol en fa dos endavant i ens acaba trepitjant, com podem veure en les noves detencions i els nous exilis" i va acabar dient que "segurament no sortirem del Ple amb unanimitat de vots favorables, però esperem que com a mínim no sortim amb cap vot contrari a la llibertat dels presos polítics". En aquest aspecte, finalment, els regidors del PSC, a diferència d'altres vegades es van abstenir, essent uns acords amb cap vot en contra.

Aquí podeu llegir el text de la moció