Torelló

Notícia

Quico Sallés omple la Biblioteca Dos Rius en la presentació del seu llibre sobre l'1-O

Quico Sallés i Jordi Casals
Quico Sallés i Jordi Casals
En el marc de la Setmana de la República que ERC organitza a la comarca d'Osona, els republicans de Torelló van organitzar una presentació del llibre de Quico Sallés "On eres l'1-O?".

El popular periodista, cronista de la política nacional, actualment al digital "El Món" i col.laborador a TV3 i a Catalunya Ràdio, va omplir la biblioteca de veïns de Torelló, que van escoltar i molts d'ells van participar de l'acte, a l'entorn del llibre, que gira al voltant de l'1 d'octubre, un episodi "sagrat", en paraules de Sallés.

Va presentar l'acte, el portaveu d'ERC-JpT a l'ajuntament de Torelló, Jordi Casals, que va dir que "aquest llibre, que explica les vivències com a periodista i com a ciutadà, de Quico Sallés, a mesura en què vas avançant en la seva lectura, et transporta a l'experiència viscuda aquella jornada". "És una lectura que t'ajuda a entendre el moment i també és una lectura altament emocional".

Per la seva banda, Quico Sallés va explicar alguns detalls del llibre, com ara la seva experiència viscuda al seu poble, Sant Joan de Vilatorrada, que va ser un dels pobles violentats per la policia espanyola, on per exemple van "atonyinar de valent" a Jordi Pessarrodona, regidor de la localitat, i que és el pallasso que es va fer una fotografia amb un nas vermell al costat d'un guàrdia civil als fets del 20 de setembre. El periodista també va explicar episodis "a Palau", que ajuden a explicar la prèvia d'aquella jornada i la mateixa.

Després de les paraules de Sallés, el públic va participar, comentant aquella jornada i reflexionant sobre el moment present i el futur del país. 

Finalment, l'autor va signar i dedicar exemplars del llibre que es assistents van poder comprar.

També cal dir que es van recollir diners per la caixa de solidaritat pels presos i exiliats i les seves famílies.