Torelló

Notícia

ERC-JpT a favor de gestionar l'aigua a través de l'empresa pública comarcal

aigua torello
aigua torello
En el primer Ple Municipal de de l'any a Torelló, es va aprovar la delegació de la gestió de l'aigua en baixa (l'aigua de les cases) en la nova empresa pública del Consell Comarcal d'Osona.
La delegació serà per cinc anys, prorrogable a cinc més i es mantindrà la mateixa oficina d'atenció al públic que hi havia fins ara i s'han subrogat els treballadors que treballaven a Torelló a través de SOREA. Aquests dos darrers, eren uns aspectes dels quals el grup d'ERC-JpT hi havia mostrat interès.
El portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals, va anunciar que el seu grup donaria suport a aquesta delegació, però que "l'ajuntament de Torelló no es quedi sols amb una delegació del servei" cal que "s’empoderi i prengui lideratge en l’empresa comarcal i que participi activament en els òrgans de govern i en espais de seguiment i planificació per tenir un control efectiu de la gestió".
Per Casals, davant la nova empresa pública comarcal "Torelló ha de ser i voler ser protagonista i tenir lideratge en la nova empresa comarcal d’aigua, que a partir d’ara l’hem de fer créixer i construir, tenint en compte per exemple que en dos anys es farà un estudi sobre tarifes per establir-ne de noves" i, a més "ho hem de fer des de la confiança i lleialtat amb els altres ajuntaments i institucions, essent conscients que estem en un projecte d'abast comarcal i no local".
Pel d'ERC-JpT, però, "Ha quedat pendent traslladar informació i debat sobre gestió de l’aigua a la ciutadania, aquesta tasca l’ha assumida el col.lectiu Volem l'Aigua Neta, Clara i Nostra" que ha organitzat diferents activitats per fer difusió de la gestió de l'aigua. Casals va reclamar que es faci "un esforç per donar a conèixer a la ciutadania com funcionarà a partir d’ara la gestió de l’aigua" i va afegir, dirigint-se al públic on hi havia membres del col.lectiu Volem l'Aigua Neta Clara i Nostra, que "ens continuin acompanyant, tal com han fet en tot aquest procés durant els darrers anys, en aquest nou projecte, tant a nivell comarcal com a nivell local, que ens ajudin a fer-lo créixer des dels principis del bé comú".
La delegació es va aprovar amb el vot a favor del govern local, d'ERC-JpT i el PSC (malgrat posar en dubte que sigui una millor opció que la de SOREA) i amb el vot en contra de la CUP, afirmant que era "una SOREA pública".
Mots clau
: Aigua