Torelló

Notícia

Jordi Casals anuncia que no encapçalarà la candidatura d'ERC-JpT a les municipals del maig

Jordi Casals, barri montserrat, camp montserratí, torelló
Jordi Casals, candidat pels republicans des del 2003, ha anunciat a través del seu blog que no es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals del maig.
En un apunt titulat "Abandonar un somni personal per albirar l’èxit col·lectiu", Casals exposa que que fa un pas enrere perquè "si volem aconseguir el canvi que necessita el nostre poble, cal motivar a la gent perquè vagi, com a mínim, a votar. Com vaig dir als meus companys d’ERC en la darrera assemblea, ens hem d’obrir encara més i hem de construir una candidatura de poble. I el primer pas per fer-ho possible és fent jo un pas enrere". 
I és que Casals reflexiona que "ara fa quatre anys, molta gent tenia el convenciment que ERC-Junts per Torelló podia sacsejar la política torellonenca i liderar una majoria alternativa. Malgrat pujar de vots i esdevenir la segona força, ens vam estancar en els tres regidors, per quatre vots. Però no podem ofuscar-nos en els quatre vots que ens van faltar per aconseguir el quart regidor, perquè el problema real va ser que gairebé el 50% dels torellonencs es van quedar a casa el dia de les eleccions. I aquí hi ha el quid de la qüestió".
El fins ara candidat d'ERC Torelló, en coalició amb Junts per Torelló des del 2011, agraeix a qui l'ha acompanyat en aquest projecte i que el compromís polític amb Torelló "resta intacte i tindré el paper que les meves companyes i companys decideixin, això sí, amb nous lideratges".
Jordi Casals es va presentar per primera vegada al 2003, on va obtenir un regidor, al 2007 va obtenir tres regidors que els va mantenir fins a les eleccions del 2015, on es va quedar a les portes d'obtenir el quart. Amb ERC-JpT, coalició existent des del 2011, va situar la seva candidatura com a segona força al Consistori.
Del 2012 al 2015, Casals va governar amb CiU, essent Tinent d'Alcalde de Ciutadania i Seguretat i regidor de Secguretat Ciutadana, Mobilitat, Comerç, Turisme i Barris.

Podeu llegir l'apunt sencer a: casalsprat.blogspot.com