Torelló

Notícia

La compra de la nau dels carrossaires i de l’Hotel de les Serrasses. Masses preguntes per tant poques respostes

Serrasses, Torelló
Hotel les Serrasses
En el Ple extraordinari per aprovar els pressupostos del 2019, el portaveu republicà, Jordi Casals, va fer especial esment a les dues gran inversions d’aquest pressupost la compra de la nau de carrossaires i l’Hotel de les Serrasses.
La nau dels carrossaires suposarà 554.800€, que està en propietat de la SAREB. Casals va mostrar algunes qüestions significatives com que «les negociacions pel preu es fan en un context de pressió perquè el contracte de lloguer s’acaba en un mes, i el gestor local d’aquest immoble ha posat aquesta data límit com a eina de pressió per negociar», també que «a la nau s’hi han fet importants inversions de millora i que no es tindran en compta a l’hora de posar el preu de compra». Unes inversions fetes que no seran les últimes ja que en el pressupost del 2019 hi ha prop de 60.000€ per una primera acció d’adequació.
A més d’això, Casals, després d’afirmar amb contundència que «no hi hagi cap dubte que ERC-JpT estem i hem estat sempre d’acord en que és millor una nau pel Carnaval en propietat que de lloguer», es va preguntar si l’equip de govern havia valorat si aquesta nau és la millor opció pel present i futur pels carrossaires, si reuneix les millors condicions per desenvolupar-hi les activitats que s’hi fan, si podria donar resposta a un projecte incipient que els de la creació d’una escola de carrossaires i si està en el millor lloc en quan a la gestió de la mobilitat i aparcaments dels carrossaires que hi van a treballar.
Jordi Casals també va lamentar que no s’havia implicat en la presa de decisió a la resta de grups del Consistori i, sobretot, a carrossaires i gent del Carnaval. «No creiem que hagi estat ni la millor manera de negociar ni la millor manera de trobar i acordar una solució que serà per anys per una de les activitats socials i culturals centrals del poble», va afirmar el d’ERC-JpT, que va posar en dubte que l’ajuntament hagués fet una reflexió en profunditat per tal d’escollir la millor opció.
La segona inversió important en el pressupost van ser els 686.000€ per comprar l’antic hotel de les Serrasses, que es fa «enmig d’una nuvolosa sobre l’estat de la propietat de l’edifici i amb un deute acumulat en impostos a l’entorn de 170/180.000€». Una compra que es fa amb la voluntat de cedir-lo a Sant Tomàs per fer-hi una residència per a discapacitats psíquics i potser també un centre de treball i potser un centre de dia, «molts potsers per una inversió tant important», va afirmar Casals.
El portaveu dels republicans va explicar que Sant Tomàs s’haurà de fer càrrec de tota la inversió necessària per adequar l’edifici a les necessitats de l’activitat o activitats que s’hi portin a terme, «que no sabem ni concretament quines seran ni quina inversió serà necessària ni sabem en quin termini s’hauran de portar a terme».
Aquest equipament que es vol situar a les Serrasses serà comarcal, els usuaris no seran de Torelló i prou, ni tampoc prioritàriament, però «cap altre ajuntament de la comarca ni institució comarcal hi aportarà recursos», va lamentar Casals.
Jordi Casals va afirmar que l’evolució del treball que s’ha fet en les darreres dècades amb les persones amb discapacitats porten a situar la necessitat de fer habitatges i serveis residencials amb acompanyament o cuida integral, però es va preguntar si «la única i millor manera de fer-ho és comprant les Serrasses amb tota la nuvolosa que hem explicat?» per respondre’s que «potser sí o potser no, però segur que l’equip de govern ni s’ho ha preguntat». Finalment Casals va reclamar que s’hauria d’haver treballat més per aconseguir una major implicació econòmica de la comarca, ja que es tractava d’un equipament comarcal, i que calia tenir clar quin projecte tenia Sant Tomàs i amb quins terminis es treballaria, «per què córrer ara, de cop i volta, quan ni la situació de la propietat està clara?» es va preguntar el portaveu d’ERC-JpT.