Torelló

Notícia

L’assemblea d’ERC i de Junts per Torelló elegeix Marçal Ortuño candidat a l’alcaldia

Marçal, Torelló
Marçal Ortuño votant
Marçal Ortuño: “volem l’alcaldia per liderar el canvi que Torelló necessita, ens esperen dies apassionants”

ERC i Junts per Torelló van celebrar l'assemblea per escollir el candidat a l'alcaldia de Torelló per les eleccions municipals del maig. La única candidatura per l'assemblea va ser la de Marçal Ortuño, persona independent que forma part del col.lectiu de Junts per Torelló. Ortuño va ser elegit per unanimitat amb una participada assemblea.

El ja candidat a l'alcaldia de Torelló per ERC-JpT, Marçal Ortuño, va mostrar la seva satisfacció pel treball fet fins ara amb comissions àmplies i amb molta gent de Torelló per bastir els pilars d’un programa electoral que “és bo perquè és ambiciós, perquè demostra iniciativa i un projecte clar de poble: viu, dinàmic i emprenedor” i va mostra el seu compromís de treball per "aquest projecte, primer en el que queda d'aquí a les eleccions" per fer conèixer la proposta d'ERC-JpT al màxim de ciutadans i després "per portar-lo a terme des de l'ajuntament".

Pel candidat, l'objectiu és “l'alcaldia, un objectiu ambiciós però possible amb el suport i capacitat de treball i empenta que tenim tota la gent d'ERC-JpT, i volem l’alcaldia per liderar el canvi que Torelló necessita, ens esperen dies molt apassionants”. També va posar èmfasi en què Torelló “recuperi el seu lloc en el lideratge territorial que li pertoca”.

Marçal Ortuño també va tenir un record pels presos polítics i els exiliats i va denunciar el judici contra l’independentisme i afirmar que “hem de sentir-nos orgullosos d'aquest ho tornaríem a fer que tanta força dona davant els que pensen que amb la por d'una justícia imparcial ens faran callar”.

També en relació en la política nacional, el candidat va dir que, des de Torelló, "treballarem per una República que ens permeti ser qui som sense haver de demanar permís a ningú i treballarem perquè tothom en aquesta República hi tingui cabuda i s'hi senti a gust”.

Marçal Ortuño va tenir unes paraules de reconeixement i agraïment per la tasca feta als regidors Lluís Sabatés i Xevi Lozano, i al fins ara cap de llista d’ERC-JpT, Jordi Casals. “És un repte agafar-ne el testimoni i un orgull sentir-me hereu de la feina feta fins ara”, va concloure.

Per la seva part, Jordi Casals va fer l’informe de mandat, fent balanç de la feina feta des de l’ajuntament, del paper que ha jugat el grup dels republicans durant els darrers quatre anys. El fins ara cap de llista d’ERC-JpT va aprofitar per desitjar sort al nou candidat, que “és un gran candidat i serà un gran alcalde” i va demanar que “tots siguem conscients que abans de nosaltres ja n’hi van haver d’altres que van sembrar perquè nosaltres haguem aconseguit situar ERC-JpT com a alternativa de govern” i “segur que el que hem sembrat durant aquests anys permetrà que ERC-JpT lideri l’ajuntament a partir del maig”.

L’assemblea, que es va celebrar a la Cooperativa i va tenir una mesa presidida per Helena Angrill, acompanyada per Montse Tort i Llluís Sabatés per ERC, i Montse Benedé i David Sala per Junts per Torelló, va ser closa pel president d’ERC Osona i alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega.