Torelló

Notícia

Marçal Ortuño presenta el seu equip per fer possible el canvi a l'ajuntament de Torelló

En un Teatre El Casal ple, ERC-JpT va presentar la candidatura que es presentarà a les eleccions municipals del proper 26 de maig.
Marçal Ortuño, nou candidat a l'alcaldia del grup polític, va presentar un a un a les 27 persones que componen la llista dels republicans on Núria Montanyà, que ha estat comissària general de Minyons Escoltes i G
uies de Catalunya; Xevi Lozano, regidor d'ERC-JpT des del 2011 i regidor de Joventut, Participació i Medi Ambient del 2012 al 2015; Elisabet Viñas, Adrià Jaumira, Mercè Faja, David Sánchez, Lídia Truñó, Marc Tienda, portaveu de les JERC, i Montse Tort, secretària de Finances d'ERC i membre del Consell de l'Esport, l'acompanyaran en els 10 primers llocs. 
En aquesta candidatura, que Marçal Ortuño va descriure com "candidatura de poble", també hi ha Jordi Casals, fins ara cap de llista d'ERC-JpT i que passa el relleu a Ortuño, que tanca la llista en el lloc 17è, i Lluís Sabatés, regidor des del 2007 i regidor d'Educació del 2012 al 2015, que tanca els suplents en el lloc 27è.
En la candidatura també hi ha Fina Baena, la primera dona que ha estat jutgessa de pau a Torelló, Cristina Sala, que en paraules d'Ortuño "ha posat la seva estima pel poble per davant de tot", l'ex-regidora Berta Faro, el president d'ERC Torelló David Ramon, Montse Benedé, David Sala, el periodista Enric Xicoy, Mariona Codina, Nil Coll, la secretària de la Dona d'ERC i membre del Patronat de la Residència Helena Angrill, Jordi Ricart, Toni Cubí, Sole Álvarez, la representant d'ERC-JpT al Consell de Benestar Dolors Bardolet i el mestre artesà i impulsor de les festes populars de Torelló Pere Surribas.
En l'acte de presentació va intervenir Jordi Casals, que va donar el relleu a Marçal Ortuño al capdavant d'ERC-JpT i va posar en valor la feina feta per situar la coalició republicana com a alternativa de govern "més necessària que mai, a l'ajuntament de Torelló".
També va fer un parlament Núria Montanyà, que va explicar com s'ha anat configurant el nou projecte d'ERC-JpT amb la participació de "gent diversa implicada en el teixit associatiu de Torelló i que s'estima al poble" i que "s'ha construit un projecte plural i amb bones propostes que les volem i podrem aplicar".
Finalment, Marçal Ortuño es va dirigir als assistents que omplien la platea afirmant que si havia fet el pas és perquè "hi ha un gran equip, hi ha un gran projecte amb molt bones idees i perquè Torelló necessita un canvi que ERC-JpT pot i vol liderar".
Marta Rovira, secretària general d'ERC exiliada a Suïssa, que fa quatre anys va apadrinar la candidatura d'ERC-JpT, va voler ser present des de la distància a través d'un missatge de vídeo. El presos polítics i exiliats van tenir el seu moment d'homenatge amb un recordatori de tots ells per part de Judit Quintana i Xevi Sala, presentadors de l'acte, acompanyats per un llarg aplaudiment dels assistents.

La candidatura d'ERC-Junts per Torelló 
1. Marçal Ortuño
2. Núria Montanyà
3. Xevi Lozano
4. Elisabet Viñas
5. Adrià Jaumira
6. Mercè Faja
7. David Sánchez
8. Lídia Truñó
9. Marc Tienda
10. Montse Tort
11. David Sala
12. Montse Benedé
13. Nil Coll
14. Mariona Codina
15. Enric Xicoy
16. Berta Faro
17. Jordi Casals

18. Fina Baena
19. David Ramon
20. Cristina Sala
21. Jordi Ricart
22. Helena Angrill
23. Toni Cubí
24. Sole Álvarez
25. Pere Surribas
26. Dolors Bardolet
27. Lluís Sabatés