Torelló

Notícia

L'oposició bloqueja l'acord amb la Policia Local, impossibilitant fins i tot que es debati

Policia Local de Torelló patrullant
Policia Local de Torelló patrullant
Hores abans CUP i JxCat havien garantit com a mínim l'abstenció facilitant l'aprovació de l'acord. 

En aquest primer mes de mandat des del govern de Torelló, des del nou govern local s'ha treballat sense parar en un primer pas per arribar a un acord per solucionar el problema amb la Policia Local, que s'arrossegava des de fa anys.
S'ha aconseguit arribar a un acord satisfactori per les dues parts, aconseguint que es desencallés la situació i que aquesta Festa Major s'hagin tornat a fer hores extres per part de la policia, el que garantiria una cobertura de 24 hores de la comissaria fent possible una millora en la seguretat, la mobilitat i l'atenció al ciutadà, així com atenció a les 24 hores al servei de tele-assistència per la gent gran o la seguretat en els grans esdeveniments de Torelló.
En tot moment els grups de l'oposició han estat informats del procés i del tipus d'acord arribat. Concretament:
- Es va informar en una comissió informativa al 22 de juliol on es va explicar a l'oposició els termes de la proposta i l'estat avançat de les negociacions.
- El 24 de juliol s'arriba a un acord en ferm amb tot el comitè d'empresa de l'Ajuntament. Sobre l'acord definitiu calia els informes tècnics i es va comunicar l'acord a tota l'oposició per correu electrònic l'endemà dia 25 de juliol, facilitant el text íntegre de l'acord (3 pàgines) a tots els grups municipals .
- El dilluns 29 de juliol, govern i oposició van acordar celebrar un ple extraordinari pel dimecres 31 de juliol, de forma consensuada, per aprovar d'urgència l'acord amb la Policia Local. 
- Dimarts 30 i el mateix dimecres 31 de juliol la regidora de Seguretat i Civisme, Elisabet Viñas, es va reunir amb els caps de l'oposició per resoldre els dubtes sobre l'acord, ja que es disposa dels informes d'Intervenció, Secretaria i RRHH (10 pàgines). La CUP i JxCat van manifestar que la seva intenció és abstenir-se en el contingut, fent viable l'aprovació, però al Ple voten en contra de poder tractar l'acord, requisit per poder debatre i aprovar-lo per urgència, els vots conjunts de la CUP i JxCat, amb l'abstenció del PSC fa que el Ple quedi bloquejat i l'acord quedi aparcat. Previ al Ple, cap grup de l'oposició mai planteja votar en contra de la urgència, al contrari.
"En quatre setmanes hem aconseguit recuperar el diàleg amb la Policia Local, arribar a acords per les dues bandes i aconseguir un clima  de treball òptim pel poble" afirma Elisabet Viñas, que afegeix que "no s'entén que l'oposició hagi bloquejat un acord que arriba com a mínim vuit anys tard i que tothom va manifestar que era prioritari de resoldre. El govern i la Policia Local hem complert, l'oposició ho ha bloquejat". 
Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, ha mostrat el seu malestar  per les raons esgrimides per JxCat o CUP. Els primers han argumentat manca de temps, quan fa més d'una setmana que se'n parla i s'han tingut diverses trobades,. Els segons s'han excusat que volien parlar del model policial, quan aquest és un tema de més llarg recorregut i que supera en escreix l'acord que es portava al Ple. "És un greu error i una irresponsabilitat de l'oposició bloquejar aquest acord, que és un bon acord, per tacticisme de curta volada i a més desdint-se els dos de l'abstenció anunciada hores abans", ha afirmat Ortuño.