Torelló

Totes les notícies

ERC-JpT a favor de canviar el nom a la Plaça Josep Vidal i veuria bé canviar-lo per Plaça dels Lleons

El Ple de Torelló va aprovar una moció a favor de canviar el nom de Plaça Josep Vidal, que fa refeència a un alcalde franquista. La proposta va tenir e vot favorable de tots els grups, malgrat que no hi va haver entesa en la proposta que feia la moció que es passés a dir Plaça dels Lleons, el nom pel que és coneguda popularment la plaça.  Qui es va mostrar més contrariat amb aquesta proposta va ser e PSC, que creu que no té cap sentit oficialitzar el nom de la Plaça dels Lleons. Jordi Casals, portaveu d'ERC-JpT, va afirmar que "tindria tot el sentit oficialitzar el nom, ja que la gent s'ha fet seu aquest nom de Plaça dels Lleons". Després que s'aprovés la moció, presentada per la CUP, la comissió del nomenclàtor de Torelló, haurà de decidir.

bus, parada, barri montserrat

S'aprova una moció d'ERC-JpT per recuperar la parada de bus del barri de Montserrat

En el Ple ordinari del mes de Setembre de Torelló, el grup municipal d'ERC i Junts per Torelló va presentar una moció per recuperar la parada de bus del Barri de Montserrat al C/ Girona, després que amb el nou recorregut es canviés la parada en dues ocasions, cada cop aprartant-la més del centre del barri. El portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals, va manifestar que Torelló sempre havia aspirat a un servei de transport urbà, però que fer-ho de titularitat municipal era insostenible, "ara, amb la nova tarifa integrada el preu per fer un trajecte dins a Torelló és assumible pels usuaris", digués Casals. El republicà va afirmar que amb el canvi de la parada de bus ha perjudicat als veïns del barri, el que ha fet que s'mpulsés una recollida de signatures entre els veïns del barri. La moció també fa referència a que es facilitin llocs de venda dels abonaments del servei d’autobús esmentat que faciliti la seva adquisició per part dels usuaris de totes les zones de Torell i que s’estudiï la possibilitat d’establir tarifes per col·lectius específics de Torelló (pensionistes, joves, aturats, etc) pel trajecte urbà del servei d’autobús. La moció va rebre el suport de tots els grups polítics del consistori. Moció del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Junts per Torelló – AM per recuperar la parada de bus del Barri de Montserrat al C/ Girona Atès que el servei de transport públic interurbà Torelló/Vic ha tingut i té a Torelló diverses parades al nostre municipi que representa de facto una connexió urbana de transport públic que teixeix una connexió entre els barris de Montserrat i el de la Joanot  Martorell - La Cabanya i el centre, amb un gran potencial per la mobilitat de la ciutadania per la difícil morfologia i orografia del municipi de Torelló. Atès que en diferents ocasions el consistori ha manifestat l’interès per dotar-se d’un servei de transport públic urbà, però sempre s’ha valorat la creació d’un servei municipal al respecte no era sostenible econòmicament.

L'ajuntament i Sagalés amb la premsa i la brigada pintant una parada

ERC-JpT lamenta que es tregui la parada del centre del barri de Montserrat i reitera la proposta d'ampliar els punts de venda dels tiquets del bus

El grup municipal d'ERC-JpT va reiterar la proposta feta en el Ple en anterioritat que s'ampliessin els llocs de venda dels tiquets i abonaments del bus, per exemple en oficines municipals o el Punt d'Informació Juvenil. Actualment només es venen en màquines a Vic, en les oficines de Sagalés o en estancs a Torelló. Al costat de l'ampliació dels punts de venda, el portaveu republicà, Jordi Casals, també va reiterar la proposta de fer una campanya d'informació que es va deixar en stand by l'any passat, amb les noves tarifes integrades per bus i tren, més baixes, que permet tenir una lògica de bus local la línia de Torelló a Vic. Per altra banda, els republicans van mostrar la seva sorpresa i neguit, davant l'anunci en el Ple per part del regidor Forcada (FEM) que la parada de la Plaça dels Lleons ja no passaria al C/Espona si no al C/ Borgonyà, allunyant-se del centre del barri.