Torelló

Totes les notícies

Torelló

Assemblea de veïns del Barri de Montserrat per parlar i decidir sobre el projecte del Montserratí i els arbres

Aquest dimarts, l'equip de govern d'ERC-Junts per Torelló va convocar una assemblea de veïns del barri de Montserrat per explicar l'estat de les obres del camp del Montserratí. L'alcalde, Marçal Ortuño, acompanyat dels regidors Adrià Jaumira i David Sànchez, va explicar que havien aturat la tala d'arbres iniciades al final del passat mandat i que havien estudiat el projecte que s'estava portant a terme, el qual també havia obviat un parc infantil. Es va explicar als veïns la situació i aquests van decidir finalment que es tallessin dos arbres més, mantenint-ne nou dels onze que queden. En el projecte que va impulsar l'anterior govern estava projectat talar-los tots, el que va crear la mobilització dels veïns.  Els membres de l'equip de govern també van dir que estaven buscant recursos per poder portar a terme el parc infantil. Amb aquesta assemblea, Marçal Ortuño volia recuperar la dinàmica participativa d'un projecte que va néixer amb els veïns decidint què i com ho volien fer en el mandat 2011/15 i que es va abandonar pràcticament en el passat mandat.

Marçal a la Plaça de la Sardana

Marçal Ortuño "Hem de recuperar un ajuntament útil per tots els barris"

L'equip d'ERC-Junts per Torelló (ERC-JpT) va ser present aquest dissabte a la Plaça de la Sardana, amb una paradeta informativa i un vermut popular, per parlar amb els veïns sobre el barri i el projecte pel poble pels propers anys. Marçal Ortuño, candidat d'ERC-JpT, va dir que "cal recuperar l'ajuntament pels barris, que l'ajuntament pensi amb tot el poble i que sigui d'utilitat també per la gent que viu als barris". El candidat republicà va dir ser conscient que hi ha hagut deixades respecte els barris i en el barri de Montserrat, quan s'ha actuat s'ha fet d'esquenes als veïns, com quan es va eliminar la parada del bus del barri o quan es van començar a tallar els arbres del camp del Montserratí quan els veïns havien manifestat que no volien que es toquessin els arbres.  "Nosaltres som sensibles als interessos dels barris, per això volem tornar a donar veu als veïns recuperant les Assemblees de Barri, que va impulsar en els seu moment ERC-JpT", va dir Marçal Ortuño, que va afegir que "i també farem un pla de xoc de millora dels carrers i dels parcs infantils, que és del què més heu demanat". Per la seva banda, l'actual portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals, va dir que "la mobilització veïnal ha aturat o ha fet rectificar moltes vegades les intencions de l'actual govern local liderat per JxCat, i en aquestes mobilitzacions heu tingut sempre al costat a ERC-JpT". "Ara és l'hora de canviar l'ajuntament i que no calgui mobilitzar-se per aturar les seves intencions, sinó poder treballar conjuntament veïns i ajuntament", va reblar el regidor.

Espai de l'antic camp de futbol del Montserratí

Conveni amb el bisbat pel camp del Montserratí, ja no hi ha excuses per demorar la consulta popular

En el Ple de maig, es va aprovar un conveni entre l'Ajuntament i el Bisbat de Vic, per la cessió de la seva part del camp de futbol del Montserratí, per part d'aquest darrer al consistori torellonenc. Pel grup d'ERC-JpT ja no hi ha excuses per demorar més la realització de la consulta popular sobre els usos del camp de futbol del Barri de Montserrat, que es va recuperar a proposta d'ERC-JpT en els darrers pressupostos, i el portaveu d'aquests, Jordi Casals, ha reclamat "un calendari i una planificació per tal de culminar el procés participatiu amb els veïns", iniciat en el passat mandat per part de les regidories d'ERC-JpT, i que "el nou govern de CiU i FEM van descartar" a l'hora de signar el pacte de govern. En el passat mandat, amb ERC-JpT i CiU a govern, es va impulsar un procés participatiu al Barri de Montserrat, a través de bústies on fer propostes i després a través de l'Assemblea de Barri, on els veïns van fer una proposta de nous usos per l'espai del barri. El procés havia de culminar en una consulta popular, que van aturar CiU i FEM a l'inici d'aquest mandat. En l'aprovació dels pressupostos pel 2017, l'equip de govern hi va incloure la proposta d'ERC-JpT perquè es recuperés la consulta popular i es portés a terme durant aquest any 2017. ANNEX Conveni     CONTRACTE DE CESSIÓ D’ÚS A FAVOR DE L’AJUNTAMENT DE TORELLÓ D’UN PART DE LA FINCA QUE CONFORME EL CAMP DE FUTBOL DEL BARRI DE MONTSERRAT I PROPIETAT DEL BISBAT DE VIC.   REUNITS   D’una part, el senyor Jaume Vivet i Soler, Alcalde-President de l’Ajuntament de Torelló, degudament facultat per aquest acte per acord del plenari municipal en sessió celebrada en data de   assistit per la Secretària de la Corporació la Sra. Montserrat Freixa Costa   De l’altra, el senyor ......................., en representació del Bisbat de Vic, i degudament autoritzat per aquest acte.        MANIFESTEN   1.-        Que l’Ajuntament de Torelló és propietari de les finques registrals següents:   1.

Els diners per la festa de la Joanot - La Cabanya serviran per pagar els lavabos de Can Parrella

El grup municipal d’ERC-JpT es va oposar a la modificació de pressupost per tal que els diners de la festa del barri de la Joanot Martorell – La Cabanya, que no s’ha celebrat enguany, es facin servir per l’obertura i manteniment dels lavabos públics dels jardins de Can Parrella. El portaveu d’ERC-JpT, Jordi Casals, va dir que “nosaltres, que ens felicitem per l’obertura dels lavabos al marge de l’obertura o no del bar dels jardins, no podem acceptar que els recursos econòmics per obrir-los es tregui  del barri de la Joanot  - La Cabanya, de la seva festa”. “És de lamentar la passivitat de la regidoria de Ciutadania Activa, responsable dels barris, de no reaccionar davant el fet dels problemes de la comissió organitzadora de la festa, hagi suposat que no hi hagi hagut festa al barri, i a sobre ara aquests diners d’activitats pel barri vagin a parar a uns lavabos públics”, va reblar Casals. L’obertura dels lavabos dels jardins de Can Parrella pel que queda de l’any suposen 4.065€ de despesa que es cobreixen amb: 2.438€ de la Festa de la Joanot i La Cabanya 1.280€ de la partida de Premis i Beques 347€ de la quota a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)  

L'Avinguda Pirineus

L'equip de govern no accepta la proposta d'ERC-JpT de demanar subvencions per urbanitzar l'Avinguda Pirineus i millorar la platea del teatre

El Grup Municipal d'ERC-Junts per Torelló, va demanar en diversos plenaris municipals que l'equip de govern obrís la possibilitat als grups de l'oposició a participar a l'hora d'escollir les propostes d'inversions a presentar a les Meses de Concertació de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona, que en l'actualitat és la línia més important de subvenció per inversions que tenen els municipis. Finalment l'equip de govern va comunicar al grup d'ERC-JpT que fés propostes i els republicans van proposar, a partir del programa electoral propi i amb la voluntat explícita d'assumir que no totes havien de ser acceptades i que estaven oberts a negociar. 1. La urbanització de l'Avinguda Pirineus. Per encarar d'una vegada per totes l'adequació d'una de les zones més vergonyants pel nostre municipi com és el de l'Avinguda Pirineus amb manca d'asfaltat, de voreres i d'il.luminació òptima, que a més podria comportar el desencallar l'aparcament de darrera l'estació. 2. Millora dels espais de La Cooperativa. Actuació en l'entorn i en el mateix edifici de la Cooperativa, que suposaria el guany d'un espai verd públic i la millora d'unes instal.lacions que acullen activitats en promoció econòmica i educació. 3. La Platea del Teatre Cirviànum. Una actuació que és un clam pels amants del teatre i dels usuaris del Teatre Cirvianum i que apareixia en el programa d'ERC-JpT, així com el del partit de l'alcalde, CiU. 4. La segona fase de la Sala Polivalent. Assegurar el finançament i l'execució de la segona fase de la Sala Polivalent, perquè s'executi l'obra i deixar l'equipament, que es va projectar el passat mandat, acabat durant aquest mandat. En quan al projecte del camp de futbol del Barri de Montserrat, els republicans el lligaven a acabar el procés participatiu engegat el passat mandat, on sols resta per fer la consulta popular al barri, i que CiU i FEM van aturar un cop signat l'acord de govern. L'equip de govern va descartar les propostes d'ERC-JpT, i mantenint la seva proposta inicial d'actuació al camp del Montserratí però sense el previ procés participatiu.