Torelló

Notícia

Davant la repressió, encara més alçats

Marçal Ortuño, alcalde de Torelló per ERC-Junts per Torelló
Torelló, Ortuño

Ja no parlem d’independència, parlem del menyspreu a drets fonamentals trepitjats amb l’excusa d’un relat fals en el que han col·laborat totes les estructures de l’estat, amb l’objectiu final d’atemorir i fer callar qualsevol dissidència que posi en qüestió el règim del 78.
No ho aconseguiran. Al contrari. Avui encara estem més convençuts en la lluita contra aquest sistema que només sap fer servir la repressió per a tractar els anhels d’un poble que venen de lluny i que estan emparats en el dret internacional. Encara més alçats per combatre un Estat amb un cap hereu directe del general Franco i un president de Govern que en comptes d’asseure’s a dialogar encara avui ha dit que assistiríem, en els propers dies i gràcies a la repressió policial, als últims cops de cua del nostre moviment.
No serà així. No passarà, perquè només depèn de nosaltres i nosaltres persistirem. Aquest no serà el nostre final, en tot cas el principi del seu. No és justícia, és venjança i un estat que actua així està condemnat al fracàs en una societat on cada vegada tots i totes som més capaços d’empoderar-nos.
I ho farem, conscients com mai que ho fem pel futur dels nostres fills i filles si volem que visquin en una societat lliure, justa i plena i continuarem amb les protestes com les que hem vist avui a l’aeroport de Barcelona. Tot el nostre suport als que de manera pacífica hi participen i un record especial al periodista de Torelló que aquesta tarda ha estat evacuat de la concentració.
El nostre grup treballarà incansablement per aquest objectiu, en el marc d’una República Catalana lliure. Tot el nostre compromís a demostrar que avui no ha acabat res, que la sentència no ens desanima, al contrari, ens subleva i esperona en la nostra lluita per un estat català veritablement democràtic.
 Ho tornarem a fer i no pararem fins aconseguir-ho.
Visca Catalunya Lliure! 

(Intervenció al Ple extraordinari de rebuig a la sentència del TS contra l'independentisme)