Torelló

Notícia

Victòria, celebració... i seguim treballant

Jordi Casals i Prat
Jordi Casals, Torelló

El 25 de maig del 2014 restarà en la memòria i en la Història com la data en què ERC guanyava unes eleccions a Catalunya després de 80 anys. Els anys que van des de la República, de Macià i Companys als temps del procés per exercir el dret a decidir sobre la independència de Catalunya.
A Torelló també vam sortir victoriosos, com a tota la Vall del Ges. El mapa electoral que queda dibuixat a Torelló i a Catalunya és el d'una ERC victoriosa i que junt amb CiU i ICV aconsegueixen una sòlida majoria a favor del dret a decidir. A Torelló la suma de republicans i convergents sumen més d'un 73%.
Així que el dret a decidir guanya a Torelló, la Vall del Ges i Catalunya.
I les opcions de progrés, també. Un missatge clar també vers Europa dels catalans, que hem protagonitzat una de les participacions més altes de la UE. Volem que se'ns escolti a Europa, però no ens agrada la que ens ha dibuixat la Troika i Merkel... Com deia Terricabras: Un nou país en una nova Europa.
En la victòria a Torelló també hi veiem un reconeixement a la feina feta al poble, ja sigui en la tasca municipal o en les campanyes a favor del dret a decidir que hem fet.
És una victòria que ha trencat un tabú electoral a casa nostra, que la victòria d'ERC és possible. I aquesta victòria, ara i sempre, voldrà dir treball i esforç insubornable per Torelló i per Catalunya i la seva gent.
El 25M ja és una data de victòria, ho celebrem, però ara mateix ja hi tornem a ser, a treballar!
Mots clau
: E E U