Torelló

Notícia

Només ens val la victòria

Jordi Casals i Prat, Portaveu ERC-JpT

Avui l'Estat Espanyol, àvid de violència policial I institucional, ha fet un pas més cap a l'Avern de l'autoritarisme, HA EMPRESONAT EL GOVERN LEGÍTIM DE CATALUNYA!
Primer van assaltar les nostres institucions i van detenir a membres del nostre govern, assetjant el referèndum de l'1 d'octubre.
Després ens van atacar físicament als col.legis electorals, perquè volíem votar.
Van tancar a la presó als jordis, que lideren les organitzacions que ens han convocat massivament als carrers, a milions, sempre amb un ambient pacífic i cívic.
Han dissolt el nostre Parlament i han cessat el nostre govern, perpetrant un cop d'Estat contra les institucions i els representants legítims dels catalans i les catalanes.
I, avui, 2 de novembre de 2017, l'Audiència Nacional ha tancat a la presó al nostre govern legítim.
Posem urnes i ells ens responen amb porres.
Demanem diàleg i ens responen amb presó.
Conciutadans, conciutadanes, ens volen derrotats, humiliats i finalment que deposem les nostres armes, que no són res més que les nostres consciències, les nostres ganes de llibertat i la nostra voluntat de voler ser.
Hem sagnat votant, ens hem manifestat cridant a la llibertat dels nostres presos, hem picat cassoles per reafirmar la indignitat d'aquest Estat que ens imposa ser-ne súbdits, sotmesos. Resistència a un Estat autoritari desbocat.
Però no ens derrotaran si ens mantenim amb l'escalf de saber-nos acompanyats. Com en l'escalf d'estar acompanyats hem de fer sentir als nostres compatriotes presos, els Jordis presos, el nostre govern pres.
Una pancarta a la Plaça Nova deia: "Aquesta tardor és la primavera catalana". Des de l'Estat Espanyol ens volen fer caure un hivern clos i gèlid al damunt. Però la primavera està dins de tots nosaltres.
Segurament, a tots els aquí presents creiem que no n'hi ha prou només amb concentracions i manifestacions. Jo ara cridaria "Vaga general!"... veurem què passa. Però sobretot del tot, mantinguem la unitat, però que aquesta unitat ens porti endavant. Com va dir un xinès que també va fer una llarga marxa: "viure és obrar, no només respirar".
Torellonenques i torellonencs, tinguem present als Jordis, a l'Oriol, a la Dolors, al Joaquim, a la Meritxell, al Carles, al Josep, al Jordi I al Raül. 
Però tinguem clara una cosa: només els hi val, només ens val, la VICTÒRIA!