Torrelles de Llobregat

Totes les notícies

POSICIONAMENT ERC-Torrelles al PLE 28-11-2019

1.0 Retribucions i indemnitzacions de càrrecs electes - Legislatura 2019-2023 Tot i que en affers interns del govern de CAT ens abstindrem quasi sempre, en el punt del ple 28N-2019 sobre "Retribucions i indemnitzacions de càrrecs electes" avui votem SÍ. Amb tot, un govern petit amb 6 de 7 regidors al 25% o 50% del temps és millorable.   2.0 Designació de representants en òrgans col·legiats - Legislatura 2019-2023 La regidora Maria Vidal , del govern de CAT, ens representarà molt bé al Fons Català de Cooperació i l'ajudarem en tot allò que puguem i ens demani. Votem SÍ.   3.0 Declaració com a Bé Cultural d'Interès Local de les coves de Can Riera En aquest punt votem SI, perquè tal i com hem dit moltes vegades creiem que les Coves s’han de protegir. De fet anem molt tard, ja que fins fa molt poc, fins que els propis veïns van convocar una assemblea una tarda al parc de Can sostres, l’ajuntament poc havia fet.  Però bé, estem contents que per fi l’ajuntament mogui fitxa per protegir les coves. Ens agradaria però recordar que a la PAG6 de l’informe tècnic, a l’apartat OBLIGACIONS I DRETS DELS AJUNTAMENTS  consta que l’ajuntament pot obligar la propietat a fer les obres necessàries per a la conservació o reparació, prendre mesures cautelars o sancionadores. I que L’ajuntament te el deure de col·laboració per a vetllar i protegir el patrimoni. Que en l’apartat OBLIGACIONS I DRETS DELS PROPIETARIS, diu que aquests han de preservar i mantenir el bé per assegurar-ne els valors, i garantir que el seu ús sigui compatible amb la seva conservació. Recordar que en l’apartat DESCRIPCIÓ hi consta “amb forts indicis de degradació progressiva” I per últim, que en l’apartat INTERVENCIONS NECESSARIES destaca -regulació de l’accés -senyalització, que esperem que sigui molt mes VISUAL que la que hi ha ara -Projecte de tancament i arranjament dels accessos i recorreguts -un estudi i regulació del nombre de visites que poden suportar les coves.

25N, Dia internacional de l’eliminació de la violència masclista contra les dones.

Ainoa Olza Garcia | Regidora d’ERC Torrelles.   La violència masclista és aquella que els homes exerceixen contra les dones com a manifestació de la discriminació i la desigualtat entre ambdós i és una gravíssima vulneració dels drets de les dones com a ciutadanes autònomes i lliures, que pot afectar a qualsevol dona, doncs no té classe social, ni té edats, ni té religions, ni té procedència La violència masclista inclou la violència física, psicològica i sexual i, evidentment, els feminicidis, però també les mutilacions genitals o els matrimonis forçats. A Catalunya, durant els 3 primers trimestres d’aquest any 2019 han estat assassinades per violència masclista 10 dones, amb una mitjana d’edat de 35 anys, tot i que més de la meitat de les dones assassinades per les seves parelles o ex-parelles durant el tercer trimestre tenien entre 41-50 anys. El nombre de denúncies per violència masclista (dins l’àmbit de la parella) durant la primera meitat de l’any ha estat similar a l’any anterior. L’any passat van augmentar considerablement les mutilacions genitals femenines (l’extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres agressions als òrgans genitals de les dones per raons culturals, religioses o d’altres amb finalitat no terapèutica), aquest any, però, han tornat a disminuir. Respecte dels matrimonis forçats, en el que portem d’any, ens trobem amb la mateixa proporció que l’any passat, que va acabar amb 12 casos. Volem i hem de manifestar sempre, el nostre total i enèrgic rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista. Aquest mateix any, al nostre municipi, a Torrelles, hem patit un cas molt de prop que ens ha fet esgarrifar una mica mes. Una metgessa, que havia treballat fa anys al nostre CAP, va ser brutalment assassinada a mans de la seva parella. Des d’aquí volem tenir un record especial per a ella i la seva família. Volem una societat igualitària i equitativa, una societat segura, una societat feminista! I, per això, totes i tots ens hi hem d’involucrar per a canviar patrons heteropatriarcals que estan profundament arrelats a la nostra cultura.

Renovació de l'executiva local

Dissabte vam renovar l'executiva local amb una candidatura encapçalada pel nostre president Boi Roig Roig on va explicar els objectius, la situació actual i la prevista, i els diferents recursos amb què comptem.  Tambè va explicar la composició de l'equip i els trets mes positius de cadascun dels seus membres. Comencem aquesta nova etapa amb il·lusió i empenta, amb ganes d'anar ampliant l'equip i de treballar per un poble millor! Presidència:BOI ROIG ROIG Secretaria d'Organització: CARLES ROIG CABELLO Secretaria de coordinació i Finances: ALFRED FERNANDEZ JOU Secretari de Finances: SIMÓ GARCIA AGUERRI Secretaria d'imatge i comunicació: AINOA OLZA GARCIA Secrataria de la Dona: EULÀLIA MARCOS FUSTÉ Secretaria de Politica Municipal: JOAQUIM DEL POZO SOS Secrateria de Protocol: MARTA MARTÍ PALANQUES Portaveu GM: JOSEP-MANUEL RAFÍ ROIG #Torrellesenpositu

Presentació del llibre de Joan Tardà a Torrelles.

Ahir al vespre vam tenir el plaer de presentar el llibre coescrit per Joan Tardà  Entre Ítaca i Icària a la Biblioteca de Torrelles. Amb un nombròs públic que va poder participar de la tertúlia, vam analitzar la situació política actual, perspectives de futur, i també en Joan ens va explicar anècdotes del passat. Queda clar que segons Tardà hem d’eixamplar la base a tots aquells grups polítics que estiguin a favor d’un referèndum, que hem de fer un camí molt ample, on hi càpiga molta i diversa gent, i que en el proper cicle electoral passarem ja del 50% d’independentistes. La lluita segueix, però sempre sempre de  manera democràtica i pacífica, i que cal associar l’independentisme amb l’equitat i la justícia social, doncs l’estat del benestar s’està esfilagarsant.  

Acte a Lledoners, 2 anys d'injusticia!

Dissabte 2 de novembre, quan feia 2 anys de l'injust empresonament dels nostres representants polítics, i el dia que en Lluc Junqueras feia 7 anys, vam ser a l'acte de campanya a Lledoners, on vam poder escoltar l'Oriol! Persistirem fins el final, fins a la victòria, fins a la llibertat de les persones preses polítiques i el retorn de les exiliades, fins a la República Catalana. Tossudament alçats. Tossudament alçades.

Resum posicionament Ple extraordinari 29O

En el Ple d’ahir 29 d’Octubre el GM ERC-Torrelles: -Vam votar a favor de la Modificació fiscal n1.IBI que proposa DIBA per entendre millor els rebuts. El nostre és un dels IBI més cars de la comarca, no volem augments, volem que tots els barris tinguin serveis adequats. -També vam votar a favor de la Modificació fiscal n2. IAE que proposa la DIBA. Som el darrer municipi en creació de riquesa a la comarca, hauríem de tenir millors propostes per l’activació del motor econòmic del poble. -Respecte la Modificació fiscal n28. Taxa per la prestació del servei del clavegueram, tractament i depuració d’aigües residuals, tot i tractar-se d’una actualització de poca rellevància en termes monetaris, estem en desacord en el plantejament tributari del rebut de l’aigua. Creiem que caldria replantejar del tot el concepte. Ens vam  abstenir!   -Vam votar a favor de la Modificació fiscal n29 .  Taxa per recollida d’escombraries i altres residus urbans proposada per la DIBA, que no implica cap increment de cost. Estaria bé que aquestes taxes permetessin un pla de neteja i millora del clavegueram de tot el municipi. MOCIONS Moció en defensa del sistema agrícola català El GM d' ERC-Torrelles vam presentar una moció en defensa de la Pagesia a la Comissió Informativa i la resta de grups s’hi va adherir, el que ens permet defensar-la conjuntament al ple. Cal ajudar la pagesia i el medi ambient. Defensem la pagesia, posant en valor els productes dels productors locals i donant-los a conèixer, Instar al govern espanyol a establir una línia d'ajuts per facilitar instal·lacions per la producció d'energia amb fonts renovables  (fotovoltaica, eòlica) al sector agrari mitjançant campanyes municipals. Evidentment vam votar a favor!   Moció pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis. El GM d'ERC-Torrelles vam presentar a la comissió informativa una moció pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis, instant la comissió de Nomenclator a utilitzar el nom de #NeusCatala i #ConxitaGrangé a carrers o espais públics.

Manifestació per la LLIBERTAT

Dissabte 26 vam tornar a omplir Barcelona d'un clam per la Llibertat! la SL d'ERC-Torrelles, com sempre, vam ser-hi! Incansables fins la victoria! La República Catalana i l'alliberament de totes les persones preses i exiliades!

Marxa per la Llibertat!

Divendres 18 d'octubre, vam tornat a omplir els carrers de dignitat! Torrelles i la SL d'ERC-Torrelles vam fer la #MarxaperlaLlibertat del Baix Llobregat, desde Sant Vicenç fins a Bcn. Mai desistirem, fins a la victoria! Sempre pacífics, però ferms i tossudament alçats! #Torrelles #LlibertatPresosPolítics

Moció en resposta a la sentència del Tribunal Suprem.

Ahir, en Ple extraordinari i d'urgència, el GM d'ERC-Torrelles i el govern de CAT vam presentar una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, exigint la llibertat de les persones preses polítiques catalanes, amnistia i respectar el dret a l'autodetemrinació! La moció es va aprovar per 10 vots (CAT, ERC, JxT) a favor i dos en contra (PSC). El GM d'ERC-Torrelles considerem que la sentència del TS és un acte de revenja i no de justícia. Serà legal, però no és legítim l'us interessat del Codi Penal ni és ètic el posicionament de l'aparell de l'Estat contra els anhels de tants catalans. #SpainlsAFascistState