Torrelles de Llobregat

Totes les notícies

Sebastià Guichandut durant la sessió constitutiva del consistori al juny

Posicionament d’ERC Torrelles davant la notícia apareguda a EL LLOBREGAT per la renúncia del regidor de CAT Sebastià Guichandut.

El Grup Municipal d’ERC Torrelles ja va manifestar durant el ple de setembre la seva sorpresa a la renúncia de l’acta del regidor Guichandut, atenent a que era el regidor que, segons el cartipàs municipal, més temps de dedicació tenia (un 75%). En aquell moment ens havien arribat informacions no contrastades sobre l’acció del regidor de CAT davant la Policia Municipal de Castelldefels, però no vam fer-les públiques pel rigor que sempre ens demanem en els assumptes municipals. Ara s’ha publicat a EL LLOBREGAT una informació que treu a la llum aquells fets; cosa que, de ser certa la informació apareguda, ens sembla molt greu, perquè és el nom de Torrelles el que quedaria tacat amb aquesta actitud. Ho lamentem molt profundament. Amb aquestes dades, conegudes avui, volem fer palès el nostre posicionament:        - Estem al costat del Govern actual en la decisió d’apartar aquest regidor del consistori, si més no fins l’aclariment d’aquests supòsits. Aquesta ràpida i discreta acció és bon senyal.        - De ser certa, l’actitud de l’ex-regidor seria mostra d’una mala pràctica política que no hauria de tenir altre recorregut que quedar-ne apartat d’ella. No entendríem, de confirmar-se, que se’l mantingués com a assessor del consistori a l’AMB.        - Donat que, durant el ple de setembre, el govern no va fer cap esment dels fets que es detallen en l’article, esperem que es faci públic un posicionament del mateix davant la notícia.        - Volem aprofitar per felicitar la Maria Vidal, una dona jove i amb formació, per assumir el repte de ser regidora i li desitgem sort i encerts. Ens calen dones i ens cal gent jove implicada en la política municipal. Benviguda https://www.elllobregat.com/noticia/17540/torrelles-de-llobregat/minicrisis-de-gobierno-en-torrelles.html

1 D’OCTUBRE, DIA DE LA GENT GRAN.

El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de Nacions Unides (Resolució 45/106) va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran. Les persones grans sempre han desenvolupat un paper important en les societats com a líders, curadors de la tradició i cuidadors de l’entorn familiar. És obvi que els avenços de la medicina i les millores en l’alimentació ha significat que les persones tinguem llindars de vida més amplis i, per tant, cada vegada hi hagi més Gent Gran. En canvi, també són persones molt vulnerables per raons de salut, de  solitud o de pobresa i caldria afegir, en els nostres temps, el risc d’exclusió social produït per l’analfabetisme digital. La responsabilitat de la societat i de les institucions és no deixar en l’oblit aquest col·lectiu. Són el patrimoni més important que tenim, donat que són la memòria del temps passat i l’experiència del camí de la vida. Són imprescindibles els programes d’atenció que detectin situacions de solitud o d’abandonament, accions que permetin la recuperació de la memòria oral familiar i local, amb accions tan senzilles com assumibles econòmicament per les diferents administracions, però cal també tenir una consciència personal vers a aquestes persones: són els nostres pares i mares, les nostres avies i avis i, no ho oblidem, ho serem tots nosaltres. Cuidem-nos bé dels seus casals, dels centres de dia, de les residències i dels pisos tutelats, facilitem-los l’accés en la via pública i cedim el nostre seient allà on sigui que estem, saludem-los quan els veiem i ajudem-los sempre que tinguem ocasió, fem les petites coses i exigim que les institucions se n’ocupin de les grans. El nostre 1 d’octubre també ha de tenir un compromís amb la Gent Gran. No ens oblidem mai de qui són. Josep-Manuel Rafí, portaveu i regidor del GM ERC-Torrelles.   

ERC, Torrelles, Olza, Alves, del Pozo, Rafí

Comença la legislatura, ara va de debò.

Arriba setembre i comença, ara de debò, la nova legislatura amb el govern de CAT al front i amb algun canvi de regidor pel mig. No han calgut els 100 dies que s’atorguen als governs nous per adaptar-se al consistori, són la continuïtat, sense canvis, dels governs de PiP i CAT dels darrers vuit anys; així ho manifestaven a l’inici de juliol, quan van publicar a Instagram que eren “el relleu amb naturalitat. La gran família.” (sic). Nosaltres també engeguem el curs amb força i ànim, ens posem a treballar al servei de la ciutadania, de tota la ciutadania, al servei de tots els barris i no només d’uns quants. Tot i que sempre podeu fer-nos arribar la vostra opinió i dir-nos el que considereu, cadascun dels regidors atendrem aspectes concrets de la governança municipal i els defensarem als plens quan calgui. Recollirem les peticions i les queixes que ens arribin i ajudarem a millorar la convivència i la confiança. Som Torrelles en positiu. La nostra oposició no serà dir que no a tot el que presenti el nou govern, ajudarem en allò que sigui útil i d’interès general, proposarem idees i accions i volem mantenir una continuada línia de diàleg amb el govern actual. Aquestes setmanes ja ens han arribat algunes queixes reiterades per alguns problemes que semblen enquistats: l’abandonament de la neteja d’alguns barris, la presència dels senglars que malmeten la brossa i la degradació continuada del parc de Can Sostres. Les traspassarem a l’equip de CAT, perquè facin canviar aquestes dinàmiques i millorem el nostre poble entre tots. Ens alegrem i és una bona notícia que se’ns hagin proporcionat eines per accedir a les dades i documents municipals, també disposem de correus electrònics de grup i individuals dels regidors. Per si ens voleu fer arribar algun comentari, aquí els teniu:           Grup Municipal:               [email protected]           Regidors:                        josepmanuel.

Els nous representants d'ERC-Torrelles al consistori.

Els 4 nous regidors d'ERC-Torrelles de Llobregat per 2019-2023. En Josep-Manuel Rafí, l'Ainoa Olza, en Ferran Alves i en Quim del Pozo. Il·lusionats amb aquesta responsabilitat de fer de Torrelles el millor poble que podem ser. Molt agraïts a tots els votants que ens han fet confiança. Defensarem el programa que hem presentat per aconseguir les millores que necessita el nostre poble. Ara toca parlar amb totes les forces que han aconseguit regidors i promoure el nou govern, un govern que representi la voluntat majoritària dels ciutadans i que treballi de valent per fer avançar aquest racó del món. #Torrellesenpositiu

768 gràcies!

Els resultats definitius de Torrelles de les eleccions municipals celebrades el passat diumenge. ERC-Torrelles obté 768 vots, el 26,8% del total i 8 punts més que el 2015, on vam obtenir 384 vots. Moltíssimes gràcies a tots els votants que ens heu donat suport! Felicitats a totes les forces que estarem al consistori: a CAT Torrelles per mantenir el nombre de votants de fa 4 anys després del lògic desgast que produeix estar al govern, i a Junts Per Torrelles i Psc Torrelles per haver millorat en molt el seu resultat. Agraïts, també, a tots els equips dels diferents grups que han treballat per un projecte de poble millor. Ens estimem Torrelles i entre totes i tots en sortirà enfortit el poble. Ara ens toca treballar pel bé comú de tots els torrellencs i torrellenques.

PROGRAMA MUNICIPAL 2019-2023

18 ÀMBITS DE GOVERN 77 OBJECTIUS DE LEGISLATURA 167 PROPOSTES D’ACCIÓ   La feina de la Comissió Municipal d’ERC Torrelles, el grup de gent que hem elaborat aquest programa, s’ha dut a terme entre el març de 2018 i el març del 2019. Un any de feina per reunir-nos amb entitats, associacions, persones, institucions supralocals, escoles tècniques i un llarg nombre de trobades de feina a hores, algunes, intempestives. L’esforç s’ho valia. Calia fer la millor radiografia de la situació del nostre poble, concretar els objectius i treballar les propostes d’acció necessàries per assolir les millores que creiem importants. Calia veure si eren possibles i sostenibles en recursos i ho hem fet quadrar, tot el que diem es pot fer, amb més o menys dificultats o complexitats, i ho podem fer amb els recursos que genera el nostre municipi o els que podem obtenir de altres institucions superiors. Si tenim la confiança dels votants per estar al capdavant del proper govern de Torrelles, aquest document serà la nostra guia de treball. Com que considerem important que el pròxim govern municipal sigui de coalició, aquest document servirà per establir els objectius comuns dels possibles pactes. A mesura que les diferents forces polítiques municipals van desvetllant els seus interessos i prioritats, ens alegrem que molts d’ells són coincidents amb allò que ja hem anat explicant a la ciutadania els darrers mesos. Aquesta coincidència hauria de facilitar molt l’entesa municipal pel bé de la ciutadania. Gràcies per la vostra confiança. Podeu descarregar-vos el programa en format PDF a l'enllaç inferior.    

La nostra gent gran.

JOSEP-MANUEL RAFÍ | Candidat a l'alcaldia Considerem que la gent gran de Torrelles té un gran patrimoni per aportar a la vida pública del poble. La seva experiència i el seu coneixement poden ser de molta utilitat en la resolució dels reptes que tenim com a col·lectivitat. És per això que volem impulsar una plataforma de participació directa i constant que anomenem Senat de Torrelles, un grup de persones que ajudin a prendre millors decisions de govern. D’altra banda, hem de fer front a la millora de les condicions en les que es troba el Casal de Can Sostres. Cal arreglar i modernitzar l’espai, així com promoure més activitats i que més gent hi participi d’elles; activitats de propostes formatives com les aules d’extensió universitària que ja es fan en altres municipis, per exemple. També cal solucionar ja l’assumpte de l’ascensor, tantes vegades promès, per accedir al pis superior i, també, proposar una adequació i millor utilització dels espais superiors. I no ens oblidem que ja hem de treballar en la preparació d’un Centre de Dia i presentar una proposta seriosa per atendre les necessitats actuals i futures, facilitar la mobilitat per atenció sanitària i, encara més, concretar, amb l’ajuda dels Serveis Socials, un mapa de la gent gran que viu sola, tan al nucli com als barris i ravals.  

Esports, esports i més esports.

Considerem que l’esport és una peça clau d’integració social i de salut. És just per aquesta raó que el nostre projecte municipal 2019 passa per una proposta estructural amb les entitats esportives i amb aquells que en feu pràctica habitual o esporàdica.   Podem millorar les condicions en les quals es practiquen els diversos esports a casa nostra. És molt evident que no s’han prioritzat els recursos municipals dedicats a aquest apartat en les darreres legislatures. Necessitem gaudir d’unes instal·lacions i equipaments on poder fer esport amb plenes garanties de seguretat i de comoditat i, de la mateixa manera, també d’una bona senyalització pels esports que es fan a l’aire lliure. Tenim centenars de nens i nenes als diferents clubs esportius del poble, però també hi ha moltíssims adults que fem esport al carrer i és per això que ens preocupa la manca d’espais per desenvolupar les diferents activitats en condicions saludables i segures per a tothom.   Com a torrellencs, volem disposar d’un camp de futbol, d’una piscina a l’aire lliure o d’unes pistes de tennis i pàdel adequades als requeriments actuals i, de manera molt prioritària, necessitem d’un pavelló poliesportiu en el qual es puguin practicar els diferents esports de pista, sense passar fred ni patir les incomoditats actuals. Torrelles ha de deixar el poc honorable títol de ser un del pocs municipis del Baix Llobregat que no té un pavelló en condicions. És hora de presentar un Projecte Municipal d’Esports que ens permeti poder gaudir un futur de bones pràctiques esportives, posar en valor els nostres equips i que els veïns i veïnes que en fan practica gaudeixin d’unes instal·lacions adaptades a les seves necessitats.   ERC Torrelles té un compromís de millorar tot allò que és necessari per a la pràctica de totes les activitats esportives i per això creiem que és indispensable crear el Consell Municipal Esportiu com a  espai participatiu imprescindible per decidir el nostre futur en equipaments, millora i projecció de tot el fet esportiu al municipi.

Un Pla educatiu de Ciutat (PEC) per a Torrelles.

L’aprenentatge és un procés que dura tota la vida de la persona, de diferent manera i amb diferents “intensitats”, però aprenem al llarg de tota la nostra vida.   Els infants tenen un munt d’impactes educatius diaris i diferents. Evidentment els pares i els mestres de l’escola, però també l’acollida, el menjador de l’escola, l’esplai, les colònies, el mestre de musica, l’entrenador de futbol, el mestre de dansa, etc. La diferència de l’èxit educatiu no el marca l’escola, sinó que prové dels espais i activitats que es fan fora de l’horari lectiu, ja que un infant que fa activitats extraescolars te unes 6000 hores més d’aprenentatge al llarg de la vida que un infant que només va a l’escola.   Quan som adults, també seguim el nostre procés educatiu, ja sigui estudiant pròpiament dit, o també amb les nostres “extra laborals”, com poden ser els cursos de fotografia, les tertúlies literàries de la biblioteca, el ioga, etc... I la gent gran, aquella que ja no té una feina remunerada, també segueix el seu procés educatiu. També amb moltes i diverses activitats.   Ara mateix Torrelles no te un PEC, l’ajuntament no té un projecte de model educatiu municipal que faci de nucli d’unió entre els diferents projectes de cada centre educatiu. Tampoc existeix una taula resum d’activitats extraescolars/extra laborals, allò que s’anomena Mapa educatiu,  que englobi totes les activitats que es poden fer al poble, per edats, horaris i tipologies i ens ajudin a planificar la nostra formació.   I perquè necessitem un PEC a Torrelles? Per tenir aquest model educatiu de poble, perquè les famílies estiguin ben informades de què es fa a les escoles, per augmentar les matriculacions als nostres centres educatius enlloc de marxar a altres municipis i perquè  l’educació és un bé comú que ens acompanya al llarg de tota la vida i és bàsica per a construir una societat millor, amb valors republicans, més justa, equitativa, participativa i cohesionada   Si el proper mes de maig tenim la confiança dels ciutadans de Torrelles el primer que farem, com en totes les àrees (esports, pagesos, gent gran, comerç.