Torrelles de Llobregat

Totes les notícies

Junqueras adreçant-se als assistents davant la tomba de Companys

Junqueras: 'La causa de la llibertat de Catalunya és indissociable de totes les causes de justícia'

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest matí que 'la causa de la llibertat de Catalunya és indissociable de totes les causes de justícia'. Ha estat en l'acte d'homenatge davant la tomba del president de la Generalitat Lluís Companys, afusellat pel franquisme avui fa 76 anys. Una nodrida representació del partit, entre càrrecs electes, militants i simpatitzants, ha participat en l'ofrena floral que s'ha fet el fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, continuació de la marxa de torxes que aquesta matinada ha commemorat l'afusellament de Companys al Castell. Junqueras ha glossat la figura del president Companys i la seva transcendència històrica des del moment que 'encarna i representa un conjunt de generacions profundament enamorades de la vida i que van voler que tothom tingués totes les oportunitats per viure aquesta vida en plenitud'. Per això, ha afegit Junqueras, s'entén que Companys fos tan profundament estimat per tota la gent del seu entorn, des de la pagesia fins a la classe obrera, que el van sentir com a propi i amb els quals es va implicar personalment en la seva causa. L'acte ha acabat amb el cant d'Els Segadors.

Junqueras, Rovira, Simó, Tardà, Rufián i Vidal són alguns dels republicans que han signat el document

Esquerra Republicana s'adhereix al manifest de suport al govern de Badalona

Junqueras, Rovira, Simó, Tardà, Rufián i Vidal són alguns dels republicans que han signat el document Esquerra Republicana s'ha adherit al manifest 'Per la democràcia i la sobirania local' en suport al   govern municipal de Badalona per haver decidit obrir el consistori al públic el passat 12-O. Nombrosos representants del partit republicà han signat l'adhesió al document que defensa la sobirania dels ajuntaments i rebutja la utilització dels poders judicials amb finalitats polítiques. El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, han estat dos dels principals dirigents que han signat el manifest. També ho han fet tots els diputats al Congrés de Diputats i els senadors d'Esquerra Republicana com Joan Olòriz oTeresa Jordà, encapçalats pels portaveus de grup, Gabriel Rufián,Joan Tardà i Santi Vidal. També hi ha altres dirigents del partit republicà com el Vicesecretari General d'Organització Isaac Peraire, diputats al Parlament de Catalunya com Anna Simó i Marc Sanglas o l'alcalde de Sabadell Juli Fernández que s'han adherit a la defensa de l'actuació del govern municipal. Esquerra Republicana forma part del govern de l'Ajuntament de Badalona amb tres regidors. El manifest defensa que la decisió del govern estava acordada conjuntament amb les seccions sindicals dels treballadors i que es tracta d'una persecució de caràcter purament polític: 'A Catalunya més de 40 municipis han obert les seves portes el dia 12 d’octubre i només a Badalona hi ha hagut una intervenció judicial de prohibició. Aquest atac jurídic i polític dirigit contra el Govern de Badalona per part dels poders vinculats al Partit Popular, vol aconseguir per via judicial allò que no sap resoldre per via democràtica'.

Secció Local, Torrelles, Baix Llobegat

Es constitueix la nova Executiva d'Esquerra Republicana de Torrelles de Llobregat.

El passat 27 de maig, al Saló de Plens de l’Ajuntament i amb la presència de Gerard Fernández com a Secretari d’Organització d'ERC del Baix Llobregat, va quedar formalment aprovada per la militància assistent la nova Executiva d'ERC Torrelles de Llobregat. L'equip de treball està conformat per Boi Roig com a President de la Secció Local; Carles Roig, com a Secretari d'Organització i Tresorer; Josep-Manuel Rafí i Àngel Santos, al capdavant de la Secretaria de Política Municipal; Simó García en la Secretaria de Política Comarcal i Àrea Metropolitana; Ana Lucía Gutiérrez Zamora, Secretària d'Imatge i Comunicació; Pilar Villanueva, Secretaria de Cultura i Jordi Vidal i Martín en la Secretaria d'Educació. Els membres de l'actual Executiva van expressar el propòsit de donar ple compliment als objectius fixats en la mateixa assemblea en què va ser constituïda. Entre els seus objectius principals es destaca la voluntat d’obrir la Secció Local a totes les persones que vulguin compartir el projecte local i nacional, promovent espais de trobada còmodes a les diverses sensibilitats i interessos que té tota societat moderna com ho és la de Torrelles de Llobregat. Tanmateix, com a part de l'ordre del dia, es va sol·licitar la tornada de les actes de regidors de la formació per considerar que no representen, ni amb el seu discurs ni amb les seves accions, l'ideari d'ERC. No obstant això, els regidors van expressar la seva intenció de mantenir les actes com a no adscrits, i d'aquesta manera, deixen de representar legalment a ERC Torrelles. El respecte per les idees de tothom, la renovació dels càrrecs locals, la participació social i l’entesa pel bé comú amb les altres formacions polítiques i associacions locals són alguns dels valors amb els quals la Secció Local d’ERC basarà el seu treball i activitat.