Tortosa

Notícia

Xavier Faura: “Aprovem la sol·licitud d’un crèdit d’1,5 milions d’euros per fer front a la sentència del cas de l’Hospital de Jesús per responsabilitat i evitar més costos a la ciutadania”

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha votat avui favorablement la proposta del govern de Junts per Tortosa i el PSC d’autorització d’endeutament a llarg termini de la societat municipal  Gestió Sanitària Assistencial de Tortosa (GESAT) per un import d’1,5 milions d’euros, amb l’aval bancari de l’Ajuntament. Amb aquest import es farà front a la sentència del Tribunal Suprem que anul·la el contracte de subministrament de la unitat d’hemodiàlisi de l’Hospital de Jesús. “Hem votat favorablement l’operació d’endeutament per responsabilitat i per evitar sobrecostos a la ciutadania. Es tracta del compliment d’una sentència judicial i si no adoptem ara aquest acord els costos s’encariran un 30%”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.
 
Amb tot, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha recordat que ja fa mesos va advertir dels costos que implicaria la resolució judicial que anul·lava l’adjudicació del servei d’hemodiàlisi perquè es va fer conjuntament amb la construcció de l’equipament. “Fa mesos que preguntem a l’alcaldessa Meritxell Roigé quina és la planificació per fer front al deute de GESAT i ara a correcuita convoca un ple extraordinari d’urgència per una altra operació de crèdit”, ha lamentat Faura.

L’operació de crèdit d’1,5 milions d’euros del govern de Roigé s’afegeix a la de 9,5 milions d’euros del passat mes d’abril, aprovada amb el suport de Ciutadans, la més elevada de la història de l’Ajuntament tortosí. “Ens preocupa la situació econòmica de l’Ajuntament, fa setmanes que reclamem informació sobre les finances municipals i no ens la faciliten”, ha assenyalat el portaveu del grup d’Esquerra.