Tortosa

Notícia

Esquerra Tortosa reclama un manteniment adequat i un millor accés al parc municipal

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí defensarà una moció en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament perquè s'inverteixi al parc municipal, on reclama que es realitzen les actuacions necessàries de manteniment i millora de l'accés. "Cal dignificar el parc Teodor González com un espai de trobada dels tortosins i les tortosines", ha manifestat el portaveu d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

En el cas dels accessos al parc, el grup republicà sosté que les entrades actuals no són adequades. Així, l'entrada a través de les escales significa un accés limitat i a més actualment ja no existeix el pas de vianants que connectava aquest accés amb l'avinguda de la Generalitat. Tampoc estan senyalitzades les entrades pel carrer Rosselló, mentre que per la banda del riu per accedir al parc cal passar entre els vehicles estacionats. "Reclamem un nou disseny dels accessos al parc que milloren la seua integració com espai verd de la ciutat", ha dit Faura.

Quant a l'espai verd del parc, Esquerra Republicana-Tortosa Sí hi troba a faltar vegetació que convide la ciutadania a passejar-hi i no un espai sec, polsós i amb brutícia. "En moments puntuals, com quan es va traslladar la font de la plaça de l'Ajuntament, s'inverteix en la plantada de flors caduques", ha lamentat el portaveu d'Esquerra.

A més, el grup republicà proposa que es fomente l'ús del parc municipal com espai de trobada del jovent, amb activitats específiques per als joves.

D'altra banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí plantejarà al ple l'aprovació d'una moció per la creació i participació del govern espanyol en un fons de transició justa de les zones nuclears catalanes. Concretament, la moció demana al govern de l'Estat que implemente un pla de transició nuclear a partir de 2023, per assegurar la diversificació econòmica i la reindustrialització de les àrees nuclears d'Ascó, Vandellòs i Cofrents arran del tancament definitiu de les centrals.

Un fons de transició nuclear que Esquerra sosté que hauria de rebre per part de l'Estat la mateixa quantitat que la Generalitat hi aportarà cada any, 24 milions d'euros. "Qui té les competències en matèria nuclear és l'Estat, és qui recapta milers de milions d'euros en impostos a les centrals i qui ha determinat el calendari de tancament, però, en canvi, no ha previst cap actuació de transició", ha dit la diputada i regidora Maria Jesús Viña, que reclama al PSOE i Podemos-Comuns que assumeixen la seua responsabilitat. "El govern de l'Estat no té cap pla de futur per l'àrea d'Ascó, socialistes i comuns s'obliden de les Terres de l'Ebre", ha afegit Viña.

La moció pel fons de transició nuclear es presentarà als ajuntaments, consells comarcals ebrencs i també en forma de Proposició no de Llei (PNL) a les Corts espanyoles, així com al Parlament de Catalunya. "Portarem aquesta iniciativa al Parlament amb l'esperança que aquells que sempre han defensat que l'Estat ha de tenir la competència exclusiva en matèria nuclear i s'omplen la boca de transició energètica i lluita contra el despoblament, voten a favor de reclamar al govern espanyol que assumeixi la seua responsabilitat i pose recursos al fons de transició nuclear", ha assenyalat la diputada republicana.

Finalment, el portaveu del grup municipal d'Esquerra ha fet referència a la polèmica per la limitació d'ús de la plaça de la Catedral. "No entenem que tenen a veure les restes arqueològiques del subsòl amb l'activitat que es desenvolupa a sobre la plaça, o és que hi ha un problema de resistència en una plaça acabada de construir?", ha preguntat Faura, que resta a l'espera de la resposta oficial de l'alcaldessa a les preguntes registrades a l'Ajuntament per part del grup republicà. "La construcció de la plaça s'ha fet en recursos públics i, per tant, si s'han de restringir els usos, s'ha de fer de manera objectiva i consensuada i no com ha fet el govern local: com si fos la seua finca privada", ha lamentat Faura.