Tortosa

Notícia

El grup municipal d’Esquerra Tortosa reclama la convocatòria urgent de la Junta Local de Seguretat

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha registrat una instància a l’Ajuntament de Tortosa en què reclama a l’alcaldessa de la ciutat la convocatòria urgent de la Junta Local de Seguretat. Una petició que arriba just després que el ple de l’Ajuntament rebutgés la necessitat de reforçar la policia de barri, tot i les queixes veïnals demanant més seguretat i civisme i que aquesta mateixa setmana hagi tingut lloc un atracament mortal en un establiment de la ciutat. Esquerra Tortosa també ha preguntat al govern municipal quines polítiques de seguretat local duu a terme. 
 
“La percepció d’inseguretat ciutadana ha crescut els últims mesos a Tortosa i encara que considerem l’assalt mortal a un bingo un fet puntual, és necessària la convocatòria de la Junta Local de Seguretat de forma urgent”, ha manifestat el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, que ha lamentat la mort de l’encarregada de l’establiment i ha desitjat la recuperació de la persona ferida, a la vegada que ha felicitat la tasca dels cossos de seguretat.

A més, el grup municipal republicà ha requerit tot un seguit d’informació per escrit a l’alcaldessa. Així ha demanat conèixer quines polítiques de seguretat local duu a terme l’Ajuntament per garantir la seguretat ciutadana i un clima de convivència adequat; també ha preguntat sobre l’actualització del Duprocim, el document únic de protecció civil municipal, un document que determina la planificació de protecció civil en l’àmbit del municipi i que inclou tots els riscos que l’afecten. “Ens preocupa la negativa del govern municipal a tenir en compte l’increment de petits delictes de robatoris i furts i situacions de desordre públic durant els últims mesos, el govern local nega la major i prefereix mirar cap a una altra banda”, ha lamentat Faura.

Finalment, Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha demanat informació sobre l’existència de la figura d’agents cívics al municipi i quina és la situació legal de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.