Tortosa

Notícia

10 coses que potser no sabies de Xavier Faura

Coneix el candidat a l’alcaldia de Tortosa per Esquerra Republicana

Xavier Faura presideix el Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, l’organisme que engloba les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i gestiona la Reserva de la Biosfera. És el portaveu del grup republicà a l’Ajuntament des del 2019 i repetirà com a candidat a l’alcaldia amb l’objectiu de construir una Tortosa més ambiciosa en l’àmbit econòmic, social, educatiu i cultural; una Tortosa que lideri el territori i estigui orgullosa de ser la capital ebrenca. Una capitalitat que Faura sosté que s’ha d’exercir amb generositat i amb el treball conjunt per enfrontar els reptes de futur del territori des dels valors republicans de progrés, democràcia, feminisme i ecologisme.

Descobreix 10 coses que no sabies de Xavier Faura:
  1. Va néixer el 2 de febrer del 1964 a Tortosa, és el menut de quatre germans i va quedar-se orfe de pare amb només 10 anys.
  2. Delegat de curs durant el batxillerat, que va cursar a l’actual institut Dertosa, i membre (també president) del Consell Col·legial del Col·legi Major Penyafort-Montserrat. Des de ben jove ha estat un gran defensor dels qui pateixen situacions injustes; precisament aquest és un dels motius que el va impulsar a estudiar Dret (UB). Actualment, dirigeix el despatx familiar d’advocats que presta serveis a Tortosa des de 1913. Són ja quatre generacions.
  3. La branca de la docència també forma part el seu currículum. Així, ha estat professor associat de Dret Mercantil al màster d’accés a la professió (URV). També ha estat degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i Premi Martí Miralles (2020) en reconeixement del prestigi en l’exercici de la professió, un premi que concedeix anualment el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa.
  4. Ferm defensor de la nació catalana des de l’inici de la vida universitària, va presidir la Sindicatura electoral de la demarcació de Tarragona en el referèndum de l’1 d’Octubre i va ser un dels testimonis en el judici contra els Síndics de l’1-O.
  5. Impulsor del grup d’advocats ebrencs Juristes per les Llibertats, una entitat creada per defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania, un servei que ofereixen de manera voluntària i gratuïta.
  6. Li agrada molt el contacte amb les persones, les converses i aquelles tertúlies que s’allarguen durant hores. Manté l’amistat amb un grup format per una quinzena de persones que van començar els estudis de primària juntes i encara organitzen trobades de forma periòdica.
  7. Apassionat pels recursos naturals de les Terres de l’Ebre, es relaxa amb una bona passejada pel Parc Natural dels Ports, espai que va descobrir durant la infància gràcies a un mestre de l’escola. També estima la mar de l’Ebre, guarda molt bons records dels estius a l’Ampolla quan era jove, i li agraden les tasques agrícoles, feines que va aprendre durant la infància en una finca familiar entre tarongers, presseguers i ametllers.
  8. És bon cuiner, gaudeix anant a comprar al mercat de Tortosa, on de ben segur que us el trobareu si hi aneu en dissabte al matí, i també cuinant després un bon àpat amb productes agroalimentaris ebrencs.
  9. Al marge de les Terres de l’Ebre, un altre dels seus llocs preferits és el Priorat, concretament Cabacés, d’on és la família de la seva parella i on comparteix estones de lleure familiar.
  10. Gran aficionat a totes les activitats vinculades al motor. De menut xalava amb l’escalèxtric i ara fa rutes turístiques amb moto. Recomana que practiqueu alguna de les vuit rutes turístiques de ‘Viu l’Ebre en moto’, uns itineraris aptes per qualsevol amant de les motos, d’una mitjana de 200 quilòmetres que tenen l’origen al Baix Ebre i recorren les Terres de l’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Matarranya, els Ports i el Baix Aragó. Uns itineraris espectaculars per recórrer a dues rodes.