Ulldecona

Totes les notícies

Ulldecona sense aigua de boca

COMUNICAT SOBRE EL PROBLEMA D'AIGUA A ULLDECONA A Ulldecona portem més de setmanes sense poder fer ús de l’aigua de boca. Som conscients que la situació és difícil i és per això que des de tots els grups a l’oposició vam demanar una reunió amb l’empresa AGBAR, que és qui gestiona l’aigua de boca a Ulldecona per tal de poder conèixer de primera mà la realitat en la que ens trobem.   A banda, des d'ERC a Ulldecona hem estat fent gestions per tal de conèixer quina és la relació actual entre l’ajuntament i l’empresa AGBAR i quines les conseqüències que pot portar aquest fet en el contracte que hi ha entre ambdues parts. Alfred Paredes Poy, portaveu d’Esquerra a Ulldecona ha explicat aquest dimecres a RTV Ulldecona que, amb tot, denunciem:   Falta de previsió de l’equip de govern socialista. L’augment de nitrats a l’aigua no es produeix d’un dia per l’altre i per tant les dades feia temps que es començaven a veure alterades i ningú va posar-hi solució.   Falta de transparència. No sabem quin és l’estat actual perquè no hi ha dades actualitzades al web. A més, sabem que el contracte de l’Ajuntament d’Uldlecona amb AGBAR finalitza el proper març del 2023 i encara no sabem si l’equip de govern té intenció de prorrogar-ho o no.   Falta d’informació. Que en el moment de comunicar la incidència no es va donar la informació de forma que arribés a tothom. No tothom té facebook o ebando i la situació requeria fer-ho a més a més per megafonia.   I exigim:   La convocatòria d’una assemblea informativa on hi sigui present l’equip de govern i l’empresa AGBAR i es puguin explicar les causes i les possibles solucions, on tothom pugui exposar els dubtes, preocupacions i dificultats en què es troba, i on es donin totes les dades i tota la cobertura que sigui necessària a tothom que ho necessiti.   La retirada dels bidons i la seva substitució per remolcs cisterna, com el que hi ha situat a la plaça Diputació, ja que és prou clar que és antihigiènic i al nostre parer no reuneix les suficients garanties sanitàries.

Nou Butlletí Esquerra Republicana Ulldecona

Aquí teniu el tercer lliurament del butlletí d'ERC d'Ulldecona on us informarem de totes les novetats, propostes, mocions i denúncies que el nostre grup municipal fa a Ulldecona. Ho rebràs a la bústia de casa teva i el pots descarregar aquí.

Nou Butlletí d'Esquerra a Ulldecona

Aquí teniu el segon lliurament del butlletí d'ERC d'Ulldecona on us informarem de totes les novetats, propostes, mocions i denúncies que el nostre grup municipal fa a Ulldecona. Ho rebràs a la bústia de casa teva i el pots descarregar aquí.

Microtalls a Ulldecona

No més microtalls de llum a Ulldecona

Alfred Paredes i Poy, en representació del Grup Municipal d’Esquerra Republicana d’Ulldecona, presenta per al proper Ple d’aquest Ajuntament la següent:    MOCIÓ EN DEFENSA DELS CONSUMIDORS. Durant aquests últims mesos hem estat suportant continus talls d'electricitat, quasi de forma diària. Aquests microtalls de llum finalment faran malbé els aparells elèctrics de casa amb tantes anades i vingudes, a més d'afectar la cobertura del mòbil i perdre molts cops la feina que estem realitzant telemàticament. Aquesta és una situació vergonyosa i de falta de respecte de les companyies elèctriques davant la seva obligació de donar un servei digne i de qualitat a tots els usuaris i més quan el preu de la llum és prohibitiu. Davant d'aquesta situació de desemparament entem que només una queixa feta conjuntament per l'Ajuntament i pel gruix d'usuaris afectats (ho som tots) pot donar resultat. Per tots aquests motius, el grup municipal d'Esquerra Republicana-AM d'Ulldecona demana l'aprovació dels següents acords: 1. Denunciar per part de l'Ajuntament a la companyia elèctrica d'aquesta situació i exigir que prengui les mesures oportunes perquè no torni a passar. 2. Posar a disposició de tots els usuaris i usuàries d'Ulldecona una adreça telemàtica per poder fer arribar de forma individual la seva queixa davant aquesta situació i d'aquesta forma tenir més força per reclamar. 3. En cas de no rebre una resposta satisfactòria per part de la companyia elèctrica denunciar als mitjans de comunicació aquesta situació i anar a les diferents institucions públiques i privades  (associacions de consumidors, defensor del poble, organismes públics de defensa del consumidor...) per aconseguir solucionar el problema. Alfred Paredes i Poy Regidor ERC Ulldecona  

Ja et trobem a faltar, Miquel

Ja et trobem a faltar, Miquel

Avui, 31 de gener, ens ha deixat un company que sempre ha estat al nostre costat. El senador i amic Miquel Aubà. Tot el nostre suport i escalf a la seva família i amics. Ja trobem a faltar el teu compromís i el teu exemple per construir una societat més justa. Descansa en pau Miquel.

Un camió entrant a l'explotació d'argila de CEMEX, a la falda del Montsià. [AGUAITA.CAT y ACN]

El Montsià espoliat; defensem el nostre patrimoni

l'activitat extractiva que l'empresa CEMEX fa a la falda del Montsià al terme d'Ulldecona; una actuació que no aporta cap benefici al nostre poble Des de l’any 2006 anem denunciant l'activitat extractiva que l'empresa CEMEX fa a la falda del Montsià dins del terme municipal d'Ulldecona; una actuació que no aporta cap benefici econòmic al nostre poble, ans al contrari, fa que milers de m2 es vegen afectats i que tones de terra bona, argila, siga extreta per convertir-la en ciment, provocant una afectació mediambiental i patrimonial. Cal tenir present que esta és una zona d'impacte arqueològic d'alt risc. Hi ha diversos jaciments amb valor arqueològic a les proximitats de la falda del Montsià: la Ferradura, la Torreta, la Cogula, Sant Jaume Mas d'en Serrà, la Moleta del Remei, la Pedrera, el Molló, el Mas de l'Ermitanyo, o el jaciment paleontològic del Mas de Comú; i per tant, no és descartable que puguen aparèixer restes arqueològiques d'importància. Hi ha nombrosos exemplars d'oliveres mil·lenàries i centenàries, algunes de les quals catalogades. De fet, és el lloc on hi ha el nombre més gran d'estos arbres monumentals al nostre municipi, i per esta raó estem parlant d'un antic paisatge agrícola amb un immens valor històric i cultural. Hi ha una gran quantitat de construccions en pedra en sec: marges, cocons amagatalls, paravents, cisternes..., així com d'altres mostres d'arquitectura popular: casetes, masos, valones... Hi ha una xarxa de canals que, com a mínim, tenen el seu origen al segle XIX. També trobem un gran nombre de lligallos que comuniquen la serra i la Foia, que són un bé de servitud essent una zona de captació d'aigües cap a la Foia. Tots estos elements posen de manifest la importància de valorar i protegir un paisatge que representa un exemple de la paleoecologia humana del terme d'Ulldecona. Per  estos motius des del grup municipal d’Esquerra Republicana vam presentar al nostre Ajuntament tot un seguit de propostes, ajustades a llei, per revertir en la mesura que fóra possible esta situació.

Els Valentins

El govern municipal ignora els Barris d’Ulldecona

PER UNS PRESSUPOSTOS MÉS PARTICIPATIUS I QUE NO MARGINEN ELS BARRIS En el Ple municipal del passat 8 de novembre, Esquerra va presentar una moció amb diverses propostes de millora pels pressupostos participatius: 1. Avançament de la campanya per facilitar la participació (l’any 2020 va ser de 4,5% de les persones cridades a votar).  2. Que davant de cada objectiu seleccionat hi consti el seu pressupost aproximat i la seva viabilitat. Això evitaria que allò que es va aprovar no es pugui realitzar quan toca perquè supera la quantitat assignada, com passa ara en les obres de la pista coberta de l’escola. 3. Que hagi una despesa segregada pels Barris, única forma de garantir que els Barris també es beneficien d’aquests pressupostos. Si l’any ante- rior va ser de 100.000 € ara s’hauria d’augmentar i destinar aquest augment als diferents barris d’Ulldecona  La moció va ser rebutjada pel grup Socialistes Ulldecona