Urgell

Notícia

Inés Granollers: ‘No és tolerable que mentre s'inverteixen milions i milions d'euros en línies d'AVE, les rodalies continuïn desateses i oferint un servei propi del segle XIX’

La diputada del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya –Sobiranistes al Congrés, Inés Granollers, ha aprofitat el debat d’una proposició no de llei del PNB sobre les mesures a implementar per a la millora de la línia ferroviària Santander-Bilbao per denunciar els nombrosos dèficits del transport ferroviari a tots els territoris de l’Estat i reclamar ‘un servei digne i en condicions a diferència de l’actual, que és més propi del segle XIX que del XXI’.
 
Per la diputada lleidatana aquest fet és doblement greu i perjudicial, perquè d'una banda, ‘contribueix greument a la desvertebració del territori i de les seves comarques’ i de l’altra ‘trasllada gran part del volum de desplaçaments a la carretera, cosa que no ajuda gens a la lluita contra el canvi climàtic’. De la mateixa manera que ha assegurat que ‘cal garantir que el tren vertebri, sobretot els territoris en risc de despoblament, no és tolerable que mentre s'inverteixen milions i milions d'euros en línies d'AVE, les rodalies continuïn desateses’.
 
En aquest sentit, Granollers ha posat com a exemple la línia fèrria R12 que ha qualificat de ‘totalment abandonada per l'Administració i que triga més de 3 hores per fer un trajecte de poc més d'una hora en cotxe’. Alhora que ha expressat la voluntat d’Esquerra Republicana de Catalunya de demanar al ministeri que comptabilitzi totes les plataformes en defensa del tren i totes les peticions de millora de línies ferroviàries de l’estat espanyol.
 
‘Així s'adonaran que cada dia desenes de trajectes són anul•lats, que hi ha trajectes que triguen ara més que fa 100 anys’, ha continuat la diputada republicana abans d’afirmar que ‘el tren, les rodalies, no és només una aposta mediambiental, és una aposta econòmica, social i de repoblament; una necessitat de les classes populars i les zones més despoblades’.
 
‘Hem de fomentar el transport públic com a pedra angular de les polítiques del dret a la mobilitat i desenvolupar respostes efectives al transport i a una mobilitat efectiva i sostenible donarà una oportunitat al planeta contribuint, a més, al repte demogràfic que pateix gran part de les zones més castigades’, ha conclòs Granollers.
 

  • Recull de la intervenció de Granollers