Vallès Occidental

Totes les notícies

25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones

25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones             Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta vulneració dels Drets Humans de les dones.             Un any més denunciem fermament la violència que patim les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen en aquesta societat patriarcal.             Parlem de violències masclistes, amb plural, perquè la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica, la violència vicària i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho són, també, violències masclistes. Aquestes no diferencien entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. Tot i que el patriarcat és un sistema discriminatori que afecta al conjunt de la societat. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Enguany s’han produït 22 feminicidis als Països Catalans. No oblidem els feminicidis familiars i els assassinats infantils per violència masclista. Aquest any 2021 encara ha estat un any diferent on hem hagut de compaginar les diferents realitats i maneres noves de viure. Aquesta situació no ha reduït les violències masclistes. Han continuat invisibilitzades i augmentant. El confinament, el 2020, va convertir els habitatges en espais no segurs on les dones s’han vist avocades a conviure amb el seu agressor. Aquest 2021 hem anat recuperant la mobilitat i l’espai públic de manera progressiva i amb això, han sortit a la llum casos amagats per la pèrdua del control sobre elles, que els agressors havien mantingut durant el confinament. S'ha de canviar la base socioeconòmica de la nostra societat, acabant amb el patriarcat i posar la vida i les cures al centre.

Trobada d’electes del Vallès Occidental amb Diana Riba, diputada al Parlament Europeu.

Avui ha tingut lloc la trobada mensual dels electes del Vallès Occidental, a Santa Perpètua, amb la presència de l’eurodiputada vallesana Diana Riba La Permanent del Vallès Occidental, continua organitzant la trobada mensual d’electes de la comarca, a aquesta vegada Santa Perpètua i aprofitant la propera celebració del 25-N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones s’ha trobat amb l’eurodiputada vallesana, per compartir reptes i necessitats de la comarca.   En Juli Fernàndez, diputat republicà al Parlament de Catalunya, ha donat la benvinguda als assistents, tot explicant: “gràcies a la feina dels nostres eurodiputats ara a Europa, no ens coneixen només com els independentistes, ara som els independentistes que defensem els drets i treballem per l’equitat social”.   Diana Riba, tot adreçant-se als electes convocats, ha afirmat: “Europa moltes vegades sona lluny, però les tasques que fem al Parlament i la Comissió Europea, són importants” afegint tot seguit: “amb el treball en les quatre comissions de les quals formo part, aconseguirem avanços importants, especialment amb la recent aprovació per part del Parlament Europeu d’elevar a la Comissió l’informe perquè les violències masclistes siguin incloses en la llista d’eurocrims” posant en valor: “es crearà una directiva europea, i tots estats membres estaran obligats a transposar-la en llei.”   Durant el dinar, els electes vallesans han pogut compatir i traslladar inquietuds o propostes a la representant d’Esquerra Republicana al Parlament Europeu, destacant el futur de les places de treball interines a les institucions, el paper d’Europa protegint espais d’especial interès natural en el projecte de línia de molt alta tensió previst que afecta el territori, i la mirada de les institucions i estats europeus a la intenció d’assolir la independència.     Prèviament a la trobada, aquest matí l’eurodiputada Diana Riba, acompanyada de Montse Vinyallonga, portaveu d’ERC a l’ajuntament de Santa Perpètua i d’una representació de dones de la Secció Local, s’ha trobat amb diferents entitats i col·lectius de dones del municipi.

El Grup Comarcal d'Esquerra Republicana eleva la Consell Comarcal del Vallès Occidental el rebuig al projecte de línia aèria Mat Pierola-Rubí

El grup comarcal d’Esquerra porta a debat del ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental una moció pel rebuig al projecte de línia aèria MAT Pierola-Rubí.   El conseller comarcal Albert Turon defensava la moció exposant: “Si un projecte de MAT, tot i l’origen renovable de l’energia produïda, s’empara en un model de producció i distribució d’energia de grans oligopolis, estem donant continuïtat a l’actual estructura del mercat elèctric i a les disfuncions que genera el cost de l’energia.” defensant que: “cal un model de producció d’energia distribuïda, democratitzada i propera a les àrees de consum, evitant les concentracions de producció en determinats territoris, que produeixen un elevat impacte acumulatiu i generen un important cost en el transport”.   La moció de rebuig al projecte de línia aèria Mat Pierola-Rubí  ha rebut el suport de tots els grups del plenari exceptuant l’abstenció de Ciutadans.   Esquerra Republicana del Vallès Occidental defensa que, la MAT Pierola – Rubí és una proposta de projecte amb impactes en el paisatge, en el territori i la ciutadania, i en les activitats econòmiques tradicionals i els espais naturals i estratègics del territori català, i en especial de la comarca del Vallès Occidental. L’impuls de les energies renovables no es pot fer d’esquena al territori i, encara menys, no tenir en compte els valors paisatgístics, ni l’impacte social i de salut que suposarà aquest projecte. Altres acords assolits avui al Consell Comarcal   Al ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental el grup republicà s’ha abstingut en l’aprovació d’uns pressupostos de l’ens supramunicipal de caràcter purament finalistes, i també s’ha abstingut en la relació de llocs de treball i organigrama.   En el cas de la pròrroga de l’acord de condicions laborals de les empleades i empleats públics, el vot ha estat favorable per preservar els drets laborals aconseguits en el conveni col·lectiu de la plantilla del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Trobada d’electes del Vallès Occidental amb l’HC Elena.

Trobada d’electes del Vallès Occidental amb l’HC Elena.     Aquest migdia ha tingut lloc la trobada mensual dels electes del Vallès Occidental, comptant aquesta vegada, a Sant Cugat, amb la presència de l’HC Elena. La Permanent del Vallès Occidental, continua organitzant la trobada mensual d’electes de la comarca, a aquesta vegada Sant Cugat, amb el propòsit de compartir amb el màxim representant del departament d’interior, els reptes i les necessitats de la comarca.   En Juli Fernàndez, diputat vallesà al Parlament de Catalunya, ha donat la benvinguda als assistents, tot explicant: “estem creant un espai de trobada entre nosaltres on podem posar en comú inquietuds i crear sinergies molt interessants i profitoses”.   L’HC Elena, tot adreçant-se als electes convocats, ha afirmat: “Esquerra representa actualment el pal de paller del projecte de país, per l’excel·lent feina feta des de fa 90 anys” afegint tot seguit: “la seguretat i l’ordre són d’esquerres, i tenim la concepció que han de servir per garantir a tothom l’exercici dels drets i de les llibertats”.   Durant el dinar, els electes vallesans han pogut compatir i traslladar inquietuds o propostes a l’HC Elena, destacant la dificultat dels pobles amb menys habitants i sense policia local per afrontar situacions on es requereix la presència de cossos de seguretat, la necessitat d’aplicar correctament el protocol en atenció a la violència de gènere, i la importància d’una formació constant dels membres dels cossos de seguretat amb una millora també, de la col·laboració entre ells.   Per finalitzar l’HC Elena, ha recordat als presents: “estem i estarem al territori allí on calgui. Som un partit amb vocació de servei, i estarem aquí avui, i cada dia que faci falta.” per finalitzar, ha destacat la seva voluntat de: “Farem política de seguretat i ordre com l’entenem, i ho farem bé, ho farem diferent.”     Prèviament a la trobada, aquest matí, l’HC Elena acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, ha assistit a la junta de seguretat local de Sant Cugat i també s’ha signat el conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament per l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, moment en què l’HC Elena ha ressaltat: “Sant Cugat és una ciutat segura", i ha subratllat l'esforç de l'Ajuntament “per augmentar la plantilla de la Policia Local i per fomentar la seva proximitat amb la ciutadania.

Trobada d'electes d’Esquerra Republicana amb Oriol Junqueras a Lleida.

Trobada d'electes d’Esquerra Republicana amb Oriol Junqueras a Lleida.   Gairebé una vintena d'electes d'Esquerra Republicana de Catalunya al Vallès Occidental s'han trobat aquest matí, a Lleida, amb el president del partit republicà.   Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida, ha començat la trobada donat la benvinguda als assistents, tot remarcant: "La República comença a cada carrer, a cada paisatge, a cada barri. Des de la ciutat més gran al poble més petit. La República comença des de l'àmbit municipal".   Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, ha afirmat: "Els fonaments per poder construir la  República Catalana són els ajuntaments, uns bons fonaments que ens permeten servir millor la gent. Construint un projecte sòlid de país, amb una base en els ajuntaments amb valors republicans" reblant: "Volem liderar les institucions per posar els recursos públics al servei de la gent".   Per cloure la trobada el president del partit, Oriol Junqueras afirmava: "Aspirem a representar el conjunt de totes les classes i grups socials que estan disposats a treballar cada dia per un projecte comú, per una societat millor. Tenim el deure de ser un reflex el més fidel possible d'aquesta societat" recordant als electes que omplien l’auditori: "Les eleccions més importants són les municipals perquè són les que ens permetran ser més a prop de la gent. Els millors preceptors del nostre projecte de llibertat i justícia són els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores."   A la trobada d'electes ha assistit en Toni Masana, president comarcal i alcalde de Vacarisses, l'Oriol Lozano, alcalde de Palau-solità, i els diputats provincials Olga Serra i Gabriel Fernàndez, entre altres.   El president de la federació vallesana valorava molt positivament la trobada d’aquest matí, tot recalcant: “Al Vallès Occidental, els resultats a les municipals del 2019 van ser bons, amb l’obtenció de més de 90 electes representant a Esquerra, i amb 6 alcaldies.

Consellers comarcals d’Esquerra Republicana visiten el centre logístic de biomassa del Servei Comarcal de Biomassa Forestal.

Consellers comarcals d’Esquerra Republicana visiten el centre logístic de biomassa del Servei Comarcal de Biomassa Forestal.   Els consellers comarcals d’Esquerra Republicana han visitat, aquesta tarda, el centre logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal (SCBF) del Vallès Occidental, en una visita organitzada pel Consell Comarcal per tots els consellers i conselleres de la institució, després d’una petició feta pel grup republicà, a principis de l’any passat.   El SCBF és un servei públic que té com a objectiu contribuir a la prevenció d’incendis forestals al Vallès Occidental, mitjançant la promoció de la gestió sostenible dels forests i la valorització de la biomassa.   El centre logístic, inaugurat al juliol del 2018, és una de les peces claus del Projecte Boscos del Vallès, projecte nascut seguint el mandat del Consell d’alcaldes i alcaldesses, davant la necessitat de complementar les actuacions per a la prevenció d’incendis, com les franges perimetrals de protecció, realitzades fins al moment als boscos de la comarca.   El Projecte Boscos del Vallès, fins a esdevenir la realitat actual del SCBF, va ser dirigit i comandat políticament, durant els dos anteriors mandats al govern del Consell Comarcal, pels consellers del grup d’Esquerra Republicana.   Tant el centre logístic com les dues calderes de biomassa, posades en marxa en equipaments supramunicipals: una al Servei d’Activitat Física de la UAB i l’altra al Consorci Sanitari de Terrassa, es van finançar gràcies al PUOSC de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Barcelona.   Durant la visita, realitzada avui, després d’un l’endarreriment obligat per les mesures sanitàries vigents per la Covid fins divendres passat, els membres del grup republicà han pogut conèixer l’estat actual del funcionalment del SCBF, i també els plans de futur amb la presentació als fons europeus Next Generation per donar un impuls a l’adaptació d’instal·lacions per l’ús de biomassa per la generació d’energia calorífica.

El Parlament de Catalunya aprova reobertura del CAP Fontetes, de Cerdanyola del Vallès.

La proposta de resolució votada avui a la Comissió de Salut, incorpora les esmenes presentades pels partits de Govern, millorant substancialment el text presentat inicialment pels socialistes.   La Comissió de Salut, ha aprovat avui per unanimitat, una proposta de resolució per la reobertura del CAP Fontetes de Cerdanyola del Vallès, un cop han estat incorporades les esmenes presentades, una per definir la cartera de serveis del consultori local, i una altra  per plantejar l’estudi de les reformes necessàries per garantir l’accessibilitat i el millor funcionament de l’assistència sanitària presencial, tenint en compte el previsible creixement de la població al barri.   El diputat Juli Fernàndez, ha començat la seva intervenció defensant la presentació d’esmenes al text inicial afirmant: “estem molt satisfets de què hagin estat acceptades, entre altres coses, perquè creiem que milloren molt la proposta inicial amb aquesta definició de la cartera de serveis que ha de tenir aquest consultori local del barri de Fontetes.”   Fernàndez ha recordat “la necessitat d’estudiar quines són les reformes necessàries per garantir el millor funcionament en aquell espai per garantir aquestes necessitats en una situació de pandèmia” tot destacant “hem construït consensos i hem sigut capaços de liderar per aquella part del Vallès, la construcció de l’hospital Ernest Lluch.”   D’altra banda el diputat republicà reblat: “Per aquest consultori local, i pel 10% on encara no tenim l’activitat recuperada, nosaltres Esquerra Republicana, defensem la necessitat de recuperar l’activitat, de recuperar l’accessibilitat”, tot explicant: “ens preocupa especialment i també, aquests entorns urbans en els quals o hi ha dificultats físiques, o hi ha desconnexions amb altres nuclis.”     En Juli Fernàndez, diputat republicà en representació del Vallès Occidental, ha finalitzat la seva intervenció “agraïment pels veïns i veïnes de Cerdanyola, del barri de les Fontetes, i evidentment al grup municipal d’Esquerra a Cerdanyola, als i les militants que treballen cada dia per una millor salut pública al seu municipi, i la seva comarca.

Trobada d’electes del Vallès Occidental i secretàries de feminismes, amb la MHP Carme Forcadell.

Trobada d’electes del Vallès Occidental i secretàries de feminismes, amb la MHP Carme Forcadell.     Les secretàries de feminismes i les dones electes del Vallès Occidental es troben amb la presidenta Carme Forcadell a Vacarisses. La secretaria de feminismes, ha organitzat avui una trobada de les dones electes del Vallès Occidental i les secretàries de feminismes de la comarca, amb la presidenta Carme Forcadell, l’objectiu principal de la trobada ha estat poder generar un espai de coneixença, vincles i treball en equip, després del llarg temps de la presidenta reclosa a la presó.   Na Marisa Vera, secretària comarcal de feminismes, ha donat la benvinguda a les  assistents, tot explicant: “tenim a la comarca una molt bona representació d’electes femenines amb 45 regidores, dues alcaldesses, una diputada provincial i cinc conselleres comarcals, però a les properes municipals encara volem obtenir més representació femenina.” tot afegint “des de la secretaria de feminismes nacional i comarcal, es farà un treball específic i acompanyament per la preparació de les properes eleccions municipals.   La presidenta Carme Forcadell, tot adreçant-se a les dones convocades, ha afirmat: “És important que les dones hi siguem (a la política). Nosaltres, com a dones, volem tenir poder, però volem tenir aquest poder no per fer el mateix de sempre, volem fer la transformació feminista” afegint tot seguit: “la revolució més important del segle XXI serà la revolució feminista, i transformarà realment el món i la societat.”.   Durant la trobada, les electes i les secretàries de feminismes vallesanes han pogut intercanviar entre elles, i amb la presidenta Carme Forcadell, impressions i experiències del seu dia a dia, i de la seva dedicació a la política. Destacant per exemple, les dificultats encara existents en el moment de poder compaginar les tasques de la vida política activa amb les personals, i necessitat de teixir, encara més, una xarxa de contacte i suport entre les dones que fan el pas a la política.

Les Secretàries de feminismes del Vallès Occidental visiten el Parlament de Catalunya

Les Secretàries de feminismes del Vallès Occidental van visitar el Parlament de Catalunya, acompanyades pel diputat territorial Juli Fernàndez i Olivares, i la diputada Jenn Díaz Ruiz. Per visitar el Palau del Parlament es va organitzar una delegació reduïda de Secretàries de feminismes, per tal de donar compliment a les mesures vigents d'aforament en alguns dels espais de l'edifici i garantir el compliment de mesures sanitàries. La trobada s'emmarca en l'inici del curs polític i ha estat la primera trobada presencial que hem realitzat les Secretàries de feminismes en el context de pandèmia.   La secretària comarcal, Marisa Vera Tenza va remarcar: "malgrat haver treballat de manera intensa i coordinada durant aquests dos darrers anys i haver configurat una xarxa virtual de treball, la trobada presencial ens ha fet una especial il·lusió. Celebrem haver iniciat el curs polític al Parlament i haver reprès la presencialitat de les trobades en un espai tan significatiu com aquest". Després de visitar alguns dels espais més emblemàtics del Palau, van donar trasllat a les persones diputades que ens han acompanyat durant la visita algunes peticions en matèria de feminismes, entre aquestes peticions destaquem: - Que el procès de reconstrucció de pits, després de les mastectomies, per càncer de mama no depengui de la regió sanitària on viuen les pacients. Demanem més quiròfans al Vallès Occidental preparats amb la tècnica DIEP, per millorar la qualitat de vida de les Dones. - Reclamar una bossa conjunta d'habitatges entre les diferents administracions vallesanes per acollir dones maltractades o en situació de vulnerabilitat. Demanem optimitzar, coordinar i mancomunar els recursos al territori. El diputat Juli Fernàndez i la diputada Jenn Díaz, es van comprometre a: "donar trasllat de les nostres demandes a les comissions parlamentàries de Salut i d'Igualtat i Feminismes, i treballar per canalitzar la millor manera per poder donar resposta a les nostres peticions".