Vallès Occidental

Totes les notícies

Esquerra Vallès Occidental, Marc Sanglas, Cadidats eleccions Parlament, Eleccions, Parlament, Vallès Occidental,

Marc Sanglas: "La gent desconfia de les institucions i volem recuperar l'element de proximitat. ERC és la tercera força a la comarca, continuarem amb aquesta tasca"

Les candidatures d'ERC del Vallès Occidental al Parlament ja tenen nom i cognoms. El primer candidat és Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall i número 6 per la província de Barcelona. El candidat demana als ciutadans que votin "a l'únic partit independentista que aposta per un referèndum sobre la independència de Catalunya". Properament presentaran el seu programa electoral, un dels punts del qual és apropar-se més als ciutadans."La gent desconfia de les institucions i volem recuperar l'element de proximitat. ERC és la tercera força a la comarca i continuarem amb aquesta tasca", ha apuntat aquest migdia Sanglas, que s'ha reunit amb la premsa per donar a conèixer la seva candidatura. Sanglas ha comentat que la prioritat és recollir el màxim de sensibilitats independentistes que donin força a ERC. "És una crida a les persones que a les consultes han votat sí", ha dit. Segons Sanglas, el programa electoral donarà sortida a les necessitats reals dels ciutadans i "lluitarà contra l'atur i la precarietat laboral". "A la comarca hi ha un alt grau d'infraestructures que són necessàries però que s'haurien de construir de forma més racional, perquè no tenen en compte la riquesa paisatgística del Vallès. El programa també inclourà propostes sanitàries i educatives", ha explicat el candidat, que ha reconegut estar "il·lusionat" perquè l'independentisme ha crescut. Sense por a altres formacions. Sobre la possibilitat de perdre vots per l'aparició de noves formacions independentistes, Sanglas s'ha mostrat contundent: "No només d'independència es viu. No és suficient amb la paraula independència. Aquestes formacions donen un missatge buit i els costarà arribar. ERC és l'única que té assegurada la representació política. Les enquestes no donen representació a aquests nous grups". També ha afegit que ERC donarà suport a qualsevol govern que realitzi una consulta durant la propera legislatura. En la candidatura vallesana l'acompanyen  Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès;  Ramon Henares president d'Esquerra-Sabadell; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell.

Jesús Viñas, Esquerra, consell nacional, Terrassa

Jesús Viñas, escollit Conseller Nacional

Jesús Viñas, vicepresident d’Esquerra Terrassa, va estar escollit com a nou Conseller Nacional d’Esquerra, en el decurs del Congrés Comarcal Extraordinari que va tenir lloc el passat divendres a Vacarisses. La única candidatura presentada, la d’en Viñas, va obtenir un ampli suport, amb només 10 vots en blanc, front als 69 favorables. Aquest Congrés va servir també per aprovar la llista de candidats de la comarca del Vallès Occidental que formaran part de la candidatura de Joan Puigcercós a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Josep Huguet, Sabadell, Esquerra Sabadell, empresàris, Vallès Occidental

El conseller Huguet escolta l’empresariat vallesà. Els vallesans reclamen millores fiscals i es parla de la negociació amb Chery

Amb les eleccions catalanes a tocar, els partits sabadellencs amb presència al Parlament ja han començat la seva precampanya. Dijous passat va ser el torn de la secció d’ERC de la ciutat i la comarca qui va organitzar un dinar informal al restaurant del Cercle Sabadellès amb representants del teixit empresarial vallesà perquè poguessin parlar amb el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet. La trobada va reunir a vuit representants de les organitzacions econòmiques de la zona com la Cambra de Comerç de Sabadell, el Gremi de Fabricants i el Centre Metal·lúrgic i 16 empresaris, autònoms i innovadors que van assistir-hi convidats i amb una llista de temes preparats per posar damunt la taula quan es trenqués el gel. El conseller va arribar aplaudint a l’empresariat del país perquè en l’actual context de crisi “alguns negocis han tancat, és cert, però molts més han fet els deures i són empreses globals que tenen productes i serveis d’interès internacional”. A més, va assegurar que tot això s’ha fet en un moment de canvi en les regles de joc dels mercats i que es podia haver avançat molt més “si no depenguéssim de les decisions preses a Madrid”. Preguntes Abans d’entrar a la sala on es va servir el dinar, que va ser a porta tancada, joves emprenedors com Diego Bartolomeu, president de la xarxa On i On, va mostrar el seu interès en parlar amb el republicà “de temes importants per joves emprenedors i empreses que comencen com són exempcions d’impostos com l’IVA i la simplificació de tràmits administratius”. També es va parlar del viatge a Montilla a la Xina “i què hi ha de cert amb tots els rumors que han sorgit en els últims dies”, va comentar Lluís Matas, representant de la Cambra de Comerç i el Gremi de Fabricants. I és que tal com va recordar “és una notícia favorable per les empreses catalanes i el sector de l’automoció auxiliar que hi ha a la comarca”. Huguet va afirmar que la implantació de la fàbrica Chery ve “d’una estratègia que el departament que lidero vam començar fa quatre anys” i va criticar de nou totes les filtracions perquè “les negociacions no estan tancades i això no ajuda”.

Governació,  Jordi Ausàs,  Generalitat,  Cerdanyola,  Bellaterra

Jordi Ausàs: "L'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra reconeix una realitat"

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va fer la cloenda de l'acte de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, al municipi de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) el passat dimarts, 6 de juliol, a les 20 hores. L'acte, que es va desenvolupar al Centre Cívic de Bellaterra, va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona. També hi van assistit el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Durant aquesta sessió extraordinària es va constituir la comissió gestora que regirà la nova EMD de Bellaterra fins a les properes eleccions municipals i es va elegir el seu president, Ramon Andreu. Els membres de la comissió gestora són nomenats pel conseller de Governació i Administracions Públiques tenint en compte els resultats obtinguts a les meses electorals de la zona a les últimes eleccions municipals. Els partits polítics proposen els noms en proporció als vots recollits. Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs va explicar que "millorar l'eficiència en la prestació de serveis locals és un objectiu que reclama donar resposta a realitats concretes. Per això cal adequar la prestació d'aquests serveis a la realitat geogràfica, social i econòmica del territori." El conseller Jordi Ausàs va recordar que el Departament de Governació i Administracions Públiques ha intervingut en aquest procés, "conscients que un govern local es pot autoorganitzar com cregui més convenient per ser eficient i eficaç en la prestació dels serveis públics" i perquè "la figura de l'EMD, al marge de l'autoorganització, permet reconèixer una realitat concreta dins una mateixa ciutat, en aquest cas, la realitat de Bellaterra". Procés amb tots els requisits Governació ha conduït la tramitació de l'expedient de constitució de l'EMD des que l'Ajuntament de Cerdanyola ho va sol·licitar el juny de 2005. Aquest expedient ha complert tots els requisits i passos legals, i en entendre que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, històric i social que en justifiquen la seva creació, el Govern va aprovar el novembre passat la constitució de l'EMD de Bellaterra.

Esquerra presenta una moció a l'Ajuntament de Sabadell per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra ha presentat una moció a l'Ajuntament de Sabadell instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra serà sotmès a votació en el ple del consistori municipal el dia 7 de setembre. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Magí Rovira, ha comentat que la moció s’ha presentat al ple municipal i no a la Junta de Portaveus per “la solemnitat” que requereix un acord d’aquest tipus. “Aquest és un moment crucial per a la història del nostre del nostre país”, ha dit Rovira, que entén que l’Ajuntament de Sabadell no pot restar al marge del procés polític cap a la independència de Catalunya. Segons Juli Fernández, actual cap de llista d’ERC “Cal instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per l'autodeterminació” i ha afirmat que serà interessant veure a l’Ajuntament de Sabadell, quantes forces polítiques o quants regidors i regidores es posicionen a favor de la proposta. “De moment, sabem segur que hi haurà un vot a favor, i serà del regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya” ha declarat Fernández.

Marc Sanglas, Esquerra, Eleccions

Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya

El passat divendres 11 de juny, a Vacarisses, en el marc del congrés comarcal d’elecció de candidats i candidates al Parlament de Catalunya, la militància d’Esquerra de la comarca va ratificar pràcticament per unanimitat la candidatura presentada pel llorençà Marc Sanglas per a encapçalar la representació d’Esquerra Vallès Occidental a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la tardor. Marc Sanglas, de 38 anys i advocat de professió, va ser regidor durant 14 anys i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall durant l’últim mandat. A nivell d’Esquerra, ha estat president d’Esquerra Vallès Occidental durant 8 anys i actualment és el Secretari Nacional de Política Municipal d’Esquerra. A la mateixa assemblea, varen ser escollits per a acompanyar Marc Sanglas a les llistes d’Esquerra, per aquest ordre: Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès; el sabadellenc Juli Fernàndez, actual director de l’Agència Catalana de la Joventut; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell. Durant la mateixa assemblea, el terrassenc Jesús Viñas va ser escollit com a nou conseller nacional del partit. La clausura del Congrés Comarcal va anar a càrrec del rubinenc i actual secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, que va encoratjar els presents a seguir treballant pel projecte d’Esquerra sense descans, perquè “si Esquerra és forta, Catalunya Decideix”.

El conseller Jordi Ausàs signa un conveni per impulsar la xarxa d'equipaments cívics a Terrassa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura del conveni que s'estableix per a l'impuls de la xarxa d'equipaments cívics amb l'Ajuntament de Terrassa. A l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Francesc Macià, avui dijous, 3 de juny, també hi ha participat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el secretari d'Acció Ciutadana, Josep M. Civis; i el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Aquest és el primer conveni d'aquestes característiques que s'estableix amb el món local per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Catalunya. Mitjançant aquests acords, Governació aposta per l'establir vincles de col·laboració i cooperació interadministrativa amb els governs locals per a assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania. En la presentació del conveni davant els mitjans de comunicació, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que "un dels principals eixos estratègics és el de crear sinergies entre l'Administració de la Generalitat i els ajuntaments a fi d'assegurar una adequada coordinació i col·laboració i aprofitar l'experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar". Gestió de la xarxa d'equipaments cívics El conveni per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Terrassa estableix la cooperació en la gestió i manteniment d'aquests tipus d'equipaments del municipi, amb l'objectiu d'ordenar, planificar i coordinar activitats i recursos cívics i comunitaris. El conveni també estableix un protocol d'actuació conjunta per a la resolució dels possibles dèficits d'aquesta xarxa i cercar solucions i compromisos que els redueixin. Actualment, Terrassa compta amb 50 equipaments cívics, 12 dels quals són gestionats per Governació a través de la Secretaria d'Acció Ciutadana. El conveni establert garanteix que la participació i la representació dels usuaris, associacions i ens locals serà assumida pels Consells Assessors d'aquests equipaments cívics.

Renovada l'executiva d'Esquerra Castellbisbal

El passat 29 de juny, Esquerra Castellbisbal va renovar la seva direcció local. Es va presentar una única candidatura, encapçalada per l’Àngel Pérez, que va ser aprovada per unanimitat dels i les militants. Aquesta nova executiva neix amb la voluntat d’impulsar el projecte d’Esquerra a Castellbisbal des de la base i amb un projecte local clar. S'ha fusionat l'experiència de gent que fa anys que milita al partit amb noves idees i aportacions per part de la nova fornada de companyes i companys que s’incorporen al projecte. “Estem a disposició de totes i tots, a disposició de Castellbisbal i del país, com sempre”, varen ser les paraules del nou president local. La nova executiva local de Castellbisbal està formada per: Àngel Pérez ––––––> Presidència Pere Nolasc Ramis–––––––> Secretaria d'organització Pilar Badàs ––––––––-> Secretaria de finances David Asensi––––––––-> Secretaria de política municipal Albert Margarit–––––-> Secretaria d'imatge i comunicació Sandra Arolas–––––––––-> Secretaria de la dona i el representant de les JERC Castellbisbal, Sergi Bonilla

Esquerra reclama el traspàs a la Generalitat de la titularitat de la Ronda del Vallès

Esquerra ha presentat , en el marc del debat de Política General al Congrés de Diputats, una proposta de resolució per a traspassar la titularitat de la Ronda del Vallès, actualment de titularitat estatal, a la Generalitat de Catalunya. Esquerra fonamenta aquesta demanda en el fet que el traçat de la via actual aprovat per la Generalitat de Catalunya no contempla en cap cas traspassar cap frontera autonòmica, de manera que la titularitat de la via per part de l’Estat no té raó de ser. Cal aquest traspàs de la gestió per tal de preservar l’autonomia en matèria de planejament territorial que sempre ha ostentat Catalunya.i per enfortir i blindar el planejament territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que entre d’altres condicions instaura la funció intercomarcal de la Ronda. Sense el canvi de titularitat que proposa Esquerra, la Ronda del Vallès podria esdevenir, amb el pas dels anys i l’alternança política, una segona via d’ample i abast internacional, la proposta sociovergent inicial, que acabés de destruïr la ja prou maltractada plana vallesana. Des d’Esquerra s’espera que les diferents forces politiques amb representació al Parlament de Catalunya respectin al Congrés de Diputats allò que s’han compromès a impulsar a través del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.