Vallès Occidental

Totes les notícies

Esquerra presenta una moció a l'Ajuntament de Sabadell per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra ha presentat una moció a l'Ajuntament de Sabadell instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra serà sotmès a votació en el ple del consistori municipal el dia 7 de setembre. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Magí Rovira, ha comentat que la moció s’ha presentat al ple municipal i no a la Junta de Portaveus per “la solemnitat” que requereix un acord d’aquest tipus. “Aquest és un moment crucial per a la història del nostre del nostre país”, ha dit Rovira, que entén que l’Ajuntament de Sabadell no pot restar al marge del procés polític cap a la independència de Catalunya. Segons Juli Fernández, actual cap de llista d’ERC “Cal instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per l'autodeterminació” i ha afirmat que serà interessant veure a l’Ajuntament de Sabadell, quantes forces polítiques o quants regidors i regidores es posicionen a favor de la proposta. “De moment, sabem segur que hi haurà un vot a favor, i serà del regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya” ha declarat Fernández.

Marc Sanglas, Esquerra, Eleccions

Marc Sanglas, de Sant Llorenç Savall, candidat d’Esquerra del Vallès Occidental al Parlament de Catalunya

El passat divendres 11 de juny, a Vacarisses, en el marc del congrés comarcal d’elecció de candidats i candidates al Parlament de Catalunya, la militància d’Esquerra de la comarca va ratificar pràcticament per unanimitat la candidatura presentada pel llorençà Marc Sanglas per a encapçalar la representació d’Esquerra Vallès Occidental a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la tardor. Marc Sanglas, de 38 anys i advocat de professió, va ser regidor durant 14 anys i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall durant l’últim mandat. A nivell d’Esquerra, ha estat president d’Esquerra Vallès Occidental durant 8 anys i actualment és el Secretari Nacional de Política Municipal d’Esquerra. A la mateixa assemblea, varen ser escollits per a acompanyar Marc Sanglas a les llistes d’Esquerra, per aquest ordre: Arés Tubau, actual tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Rubí; Isaac Albert, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa; Helena Solà, candidata a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès; el sabadellenc Juli Fernàndez, actual director de l’Agència Catalana de la Joventut; Rosa Rovira, tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda; Marcel Coderch, de Sant Cugat del Vallès, vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions; Lurdes Serra, de Ripollet; Lluís Soler, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls; Txell Ricart, regidora de medi ambient de Vacarisses, i Joan Ballbé, exalcalde d’Ullastrell. Durant la mateixa assemblea, el terrassenc Jesús Viñas va ser escollit com a nou conseller nacional del partit. La clausura del Congrés Comarcal va anar a càrrec del rubinenc i actual secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, que va encoratjar els presents a seguir treballant pel projecte d’Esquerra sense descans, perquè “si Esquerra és forta, Catalunya Decideix”.

El conseller Jordi Ausàs signa un conveni per impulsar la xarxa d'equipaments cívics a Terrassa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit la signatura del conveni que s'estableix per a l'impuls de la xarxa d'equipaments cívics amb l'Ajuntament de Terrassa. A l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Francesc Macià, avui dijous, 3 de juny, també hi ha participat l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el secretari d'Acció Ciutadana, Josep M. Civis; i el director dels serveis territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda. Aquest és el primer conveni d'aquestes característiques que s'estableix amb el món local per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Catalunya. Mitjançant aquests acords, Governació aposta per l'establir vincles de col·laboració i cooperació interadministrativa amb els governs locals per a assegurar la satisfacció de les necessitats de la ciutadania. En la presentació del conveni davant els mitjans de comunicació, el conseller Jordi Ausàs ha explicat que "un dels principals eixos estratègics és el de crear sinergies entre l'Administració de la Generalitat i els ajuntaments a fi d'assegurar una adequada coordinació i col·laboració i aprofitar l'experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar". Gestió de la xarxa d'equipaments cívics El conveni per a l'impuls de la Xarxa d'Equipaments Cívics de Terrassa estableix la cooperació en la gestió i manteniment d'aquests tipus d'equipaments del municipi, amb l'objectiu d'ordenar, planificar i coordinar activitats i recursos cívics i comunitaris. El conveni també estableix un protocol d'actuació conjunta per a la resolució dels possibles dèficits d'aquesta xarxa i cercar solucions i compromisos que els redueixin. Actualment, Terrassa compta amb 50 equipaments cívics, 12 dels quals són gestionats per Governació a través de la Secretaria d'Acció Ciutadana. El conveni establert garanteix que la participació i la representació dels usuaris, associacions i ens locals serà assumida pels Consells Assessors d'aquests equipaments cívics.

Renovada l'executiva d'Esquerra Castellbisbal

El passat 29 de juny, Esquerra Castellbisbal va renovar la seva direcció local. Es va presentar una única candidatura, encapçalada per l’Àngel Pérez, que va ser aprovada per unanimitat dels i les militants. Aquesta nova executiva neix amb la voluntat d’impulsar el projecte d’Esquerra a Castellbisbal des de la base i amb un projecte local clar. S'ha fusionat l'experiència de gent que fa anys que milita al partit amb noves idees i aportacions per part de la nova fornada de companyes i companys que s’incorporen al projecte. “Estem a disposició de totes i tots, a disposició de Castellbisbal i del país, com sempre”, varen ser les paraules del nou president local. La nova executiva local de Castellbisbal està formada per: Àngel Pérez ––––––> Presidència Pere Nolasc Ramis–––––––> Secretaria d'organització Pilar Badàs ––––––––-> Secretaria de finances David Asensi––––––––-> Secretaria de política municipal Albert Margarit–––––-> Secretaria d'imatge i comunicació Sandra Arolas–––––––––-> Secretaria de la dona i el representant de les JERC Castellbisbal, Sergi Bonilla

Esquerra reclama el traspàs a la Generalitat de la titularitat de la Ronda del Vallès

Esquerra ha presentat , en el marc del debat de Política General al Congrés de Diputats, una proposta de resolució per a traspassar la titularitat de la Ronda del Vallès, actualment de titularitat estatal, a la Generalitat de Catalunya. Esquerra fonamenta aquesta demanda en el fet que el traçat de la via actual aprovat per la Generalitat de Catalunya no contempla en cap cas traspassar cap frontera autonòmica, de manera que la titularitat de la via per part de l’Estat no té raó de ser. Cal aquest traspàs de la gestió per tal de preservar l’autonomia en matèria de planejament territorial que sempre ha ostentat Catalunya.i per enfortir i blindar el planejament territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que entre d’altres condicions instaura la funció intercomarcal de la Ronda. Sense el canvi de titularitat que proposa Esquerra, la Ronda del Vallès podria esdevenir, amb el pas dels anys i l’alternança política, una segona via d’ample i abast internacional, la proposta sociovergent inicial, que acabés de destruïr la ja prou maltractada plana vallesana. Des d’Esquerra s’espera que les diferents forces politiques amb representació al Parlament de Catalunya respectin al Congrés de Diputats allò que s’han compromès a impulsar a través del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

Esquerra, Sabadell, Juli fernàndez

Juli Fernàndez és el nou candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Sabadell

L’actual director de l’Agència Catalana de la Joventut, Juli Fernàndez, va ser escollit ahir al vespre candidat a l’alcaldia de Sabadell per l’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra. Fernàndez, que va rebre el suport gairebé unànime de la militància (prop del 90% de la militància), va recordar que ERC representa “l’independentisme a l’Ajuntament de Sabadell” i es va comprometre a treballar amb l’objectiu que el seu partit sigui decisiu en el pròxim mandat i possibiliti un canvi en el govern de la ciutat, ara que “l’etapa Bustos està esgotada”. Després de la seva elecció com a alcaldable d’Esquerra, i a partir del treball conjunt amb la secció local i també amb l’actual regidor Magí Rovira, Fernàndez pretén articular els mecanismes necessaris per tal d’escoltar les propostes de la ciutadania i incorporar-les al projecte republicà per a la ciutat de Sabadell. El candidat vol que els sabadellencs i les sabadellenques “tornin a percebre que la política és útil”, i així bastir un projecte de ciutat col·lectiu i engrescador. ERC-Sabadell seguirà mantenint contactes amb l’Entesa per Sabadell per sondejar possibles acords programàtics comuns en l’àmbit local, amb l’objectiu de facilitar una veritable alternativa de govern a la ciutat.

Eduard Voltas

Eduard Voltas: “La llei del cinema és una llei per la llibertat”

Aquest passat dijous va tenir lloc l'acte de proximitat que Esquerra Terrassa va organitzar sobre la nova llei del cinema, la xerrada a càrrec d’Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat, es va fer al local dels Amics de les Arts i va comptar amb la presència d’una vintena d’assistents. Voltas va explicar d’una manera clara i breu perquè s’ha fet la llei, com canviarà la manera de veure cinema al nostre país i com combatran les resistències que s’han trobat per part de les grans distribuïdores i dels exhibidors de cinema. "La llei del cinema és una llei per la llibertat, la llibertat de poder triar en quin idioma veiem una pel·lícula. Aquesta llibertat no l’hem tinguda mai". El 75% de la taquilla anual a Catalunya se l’emporten les pel·lícules de les grans productores de Hollywood, i això no deixa espai a les produccions del nostre país, europees o de cinema independent, de fet el 80% de les pel·lícules que es presenten en els festivals de cinema més prestigiosos del món no s’arriben a estrenar mai a casa nostra. I són aquestes mateixes productores les que no contemplen el tema del català. No volen incloure el doblatge en català per no crear un precedent, ja que les llengües a les que es doblen les pel·lícules ja estan establertes i són totes llengües amb estat propi. És per això que la llei preveu: -Alliberar pantalles, és a dir, crear una xarxa de cinemes a través de convenis amb els exhibidors privats per tal que projectin cinema europeu i independent a les seves sales. En aquest cas sempre en versió original. -Assegurar l’equilibri lingüístic als cinemes obligant a les distribuïdores a repartir la meitat de les còpies doblades o subtitulades al català. Aquesta obligació passarà a ser dels exhibidors un cop les sales s’hagin digitalitzat, i totes les còpies digitals de les pel·lícules incorporin el català en el seu menú lingüístic. Com ja s’ha vist, els articles de la llei que parlen de la llengua han creat moltes reticències per part de les majors i dels exhibidors, que han arribat a amenaçar amb una vaga de distribució de pel·lícules per part de les productores i amb la certesa que s’hauran de tancar moltes sales si això passa.