Vallès Occidental

Totes les notícies

Tornarem a vèncer a Rubí.

L’anhel de llibertat i justícia social és més viu que mai i el passat 22 d’octubre ho vam poder viure a Rubí i compartir-ho amb tot el territori a l’acte organitzat per la secció local d’aquest municipi del Vallès Occidental. Per mitjà d’una videoconferència vam poder presentar el llibre Tornarem a vèncer, de la mà de la Najat Driouech, Diputada al Parlament de Catalunya per Barcelona i la coautora del llibre i Secretària General d’Esquerra Republicana de Catalunya Marta Rovira. Tot conduit pel portaveu del Grup Municipal d’Esquerra A Rubí, Xavier Corbera. L’acte va tenir un component molt emotiu i ens va permetre compartir unes hores amb la Marta des de l’exili. La Marta ens va desgranar el llibre i el sentit del mateix, deixant clar que es tracta de l’estratègia d’Esquerra per ser més i millors i per trobar la manera de deixar palesa d’una forma incontestable la victòria d’aquest projecte inclusiu i beneficiós per a totes les persones del país. En paraules del propi Xavier Corbera, “No ens podem quedar parats en el 2017. Fora retrets i endavant!. Aprenem del que es va fer bé i del que no es va fer bé. Siguem conscients de les nostres fortaleses i les nostres debilitats. Siguem Realistes i guanyem el següent embat. TORNAREM A VÈNCER! Ho farem treballant per fer del país un lloc millor per viure i per a tothom. Al servei de la gent, treballant perquè tothom tingui feina, un habitatge i una vida digne.”

Una victòria del municipalisme republicà

Després de dir-nos reiteradament que era impossible, el govern espanyol ha hagut de cedir i permetre que els nostres pobles i ciutats facin servir els seus recursos per atendre l’emergència social, econòmica i sanitària   Els ajuntaments dels nostres pobles i ciutats podran fer servir els recursos dels que disposen per atendre les necessitats urgents dels seus veïns i veïnes. Milions i milions d’euros fins ara bloquejats als bancs per les injustes i inhumanes regles de l’austeritat fiscal serviran per afrontar l’impacte de la pandèmia més important del darrer segle. Un fet d’una lògica aclaparadora per als que ens dediquem al servei públic però que ha costat una llarga batalla contra un govern del PSOE i Unides Podem que fa mesos que ens repetia, una i altra vegada, que suspendre els topalls de les regles de despesa era, ras i curt, “impossible”. Aquest dimarts, però, ho han aprovat en Consell de Ministres.   Al Maresme i al Vallès Occidental i l’Oriental hi ha nombrosos ajuntaments que es poden beneficiar d’aquesta conquesta. En el cas de les alcaldies republicanes, els municipis poden recuperar un romanent important: els cinc milions de romanent de Martorelles, els 4,7 milions de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) o allò que s’ha fet a Sant Cugat del Vallès, que és eixugar part de l’enorme deute de l’anterior mandat –gràcies a això els pressupostos 21,22 i 23 seran més fàcils de quadrar perquè tindrem menys ingressos–, i encara hi queden 5 milions per determinar. En el cas del Maresme també hi ha casos espectaculars: a Sant Andreu de Llavaneres el romanent arriba als 7,3 milions d’euros (663 per habitant), o bé a Vilassar de Mar amb 6 milions d’euros (291 €/persona). Només un govern proper a la realitat vital de la seva vila, poble o ciutat és conscient de les necessitat que té la ciutadania.  El republicanisme cívic també consisteix en estalviar en època de bonança per esmerçar recursos en temps de dificultats, com és aquesta de la covid19.

Esquerra s’oposa a la suspensió de la condemna a tres anys de presó del Sr. Fernández, exgerent del Consorci de Residus, Turisme i Ocupació al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La Peça 25 bis del cas Mercuri entra ja a la recta final del judici. Recentment, la Fiscalia ha arribat a un acord amb les parts en la condemna per corrupció de Paco Fernández, exgerent de tres consorcis del Consell Comarcal i persona vinculada al PSC. L’acord comporta una pena de presó de tres anys pels delictes dels que s’acusa a Fernández, qui accepta la condemna sempre i quan se li suspengui, i per tant, no l’acabi complint. Tant Junts X Cat, PP, Comuns, Cs i PSC dins del Consell Comarcal presidit per Ignasi Giménez, actual alcalde socialista de Castellar del Vallès, volen acceptar la suspensió de l’entrada a presó del Sr. Fernández, decisió discutida per ERC, que considera no hi ha cap motiu concret i real pel que un condemnat a presó per corrupció incompleixi la condemna penal que li correspon.                Vallès Occidental, 25 de setembre de 2020               Grup Comarcal d’ERC al C.C.V.Occ.  

ERC dels dos Vallesos presenten al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès.

Prioritza les connexions ferroviàries i la millora de les carreteres ja existents. Representants de les federacions comarcals d’Esquerra Republicana dels dos Vallesos han presentat al·legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès publicat pel Departament de Territori de la Generalitat el passat 3 de febrer. El document presentat per ERC prioritza el desenvolupament sostenible, basat en les connexions ferroviàries i la millora de les carreteres ja existents, descartant nous traçats que envaeixin el territori, així com millorar l’accessibilitat universal del sistema de transport i l’augment de les connexions internes entre les dues comarques. Esquerra Republicana considera els dos Vallesos com una realitat i proposa una “visió completa del Vallès” dins l’àmbit metropolità. Per això proposa l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i el valor ecològic de la regió. La voluntat dels republicans és potenciar les connexions de transport col·lectiu per millorar la mobilitat entre les dues comarques i presenta solucions per modernitzar les carreteres prescindint d’obrir nous traçats –B-40 o quart cinturó. El document al·legatori presentat per ERC està en la sintonia de les propostes presentades per entitats com Fem Vallès, Via Vallès o la plataforma contra el Quart Cinturó.   Concretament, ERC insisteix en la priorització de la línia orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers, sense transbordaments, dins de l’eix transversal de Vilanova i la Geltrú fins a Mataró i que pot unir Terrassa, Sabadell i Granollers, amb 3 combois per hora i en el traçat de l’actual R8 paral·lel a l’AP7: Barberà del Vallès (polígons), Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Parets i Montmeló. En un traçat més interior, es proposa un nou tren tramvia entre Terrassa, Sabadell i Granollers que circularia per Polinyà, Palau-Solità i Plegamans i Lliçà de Vall, que permetria donar a servei a centres de gran afluència com l’Hospital de Terrassa, la Mancomunitat i Mercavallès, així com l’Institut de Seguretat Pública.

Vallès Occidental FEMINISTA!

Vallès Occidental, Comarca de Municipis Feministes!

Aquest primer any de mandat de governança republicana hem treballat des del municipalisme per transformar les nostres ciutats i pobles amb una mirada feminista. Als Ajuntaments del Vallès Occidental, tant des dels governs com des de l'oposició, el nostre compromís amb la igualtat ha estat materialitzat mitjançant la presentació de diverses mocions de adhesió a la Carta Europea per la Igualtat entre homes i dones i el compliment d’un decàleg amb unes línies bàsiques de treball que ens comprometen a fer dels nostres municipis uns espais referents a favor de una igualtat més gran. Amb aquestes accions hem declarat formalment com municipis feministes la majoria de municipis del Vallès Occidental Des de la Secretaria de les Dones seguirem treballant per tenyir de lila la nostra comarca!   Aquí hi trobareu la moció per presentar-la al ple del vostre municipi.  

Independència per no canviar res o per canviar-ho tot.

«La independència no és un objectiu, és l'eina. Alguns la volen per tal de seguir governant i que res no canviï, d'altres la farem servir per transformar aquest país» per Mireia Ingla , 3 de juny de 2020 a les 20:00   El dilluns 15 farà un any de la constitució dels ajuntaments sorgits de les eleccions de 2019. A Sant Cugat, aquests comicis van suposar una oportunitat única, històrica: la de trencar amb la inèrcia generada per 32 anys consecutius de governs de CiU, Convergència i PDECat, i tenir una alcaldia republicana. I alhora, la de superar per part de l'independentisme el 50% dels vots i obtenir 18 regidors dels 25 que conformen el Ple de l'Ajuntament. Els vots de la ciutadania van donar com a resultat una correlació de forces que obria un escenari que no s'havia vist en dècades. La política santcugatenca entrava en el marc d'allò que és l'essència de la política: parlar amb tothom, negociar, defensar les teves idees, saber cedir i arribar a acords amb aquells que no pensen com tu.   En base a aquesta filosofia, i una vegada assegurat que la majoria absoluta que formen els partits independentistes assegurava la defensa de la llibertat dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació a través d'un referèndum acordat, les tres formacions polítiques d'esquerres, tot i les diferències ideològiques que tenim en molts temes, ens vam posar d'acord. Vam apostar per un pacte de govern perquè consideràvem que la ciutat necessitava un canvi en la seva governança, en el paradigma: havíem de posar les persones al centre de les nostres polítiques per fer un Sant Cugat per a tothom. Tenim una ciutat que ens agrada molt però no oblidem que hi tenim desigualtats molt importants, i no les podem ignorar o fer com si no existissin. Sovint comento que som un municipi obert, plural, mestís: amb gent nascuda a Sant Cugat, persones que hi han vingut a viure recentment, d'altres que hi van venir a viure fa dècades... Preservar aquesta diversitat, posar-la en valor i fomentar l'equitat són les raons de ser del govern que tinc l'honor d'encapçalar.

#AgafaElGuant - Denunciem les violències masclistes!

Des de la Secretaria de Dones de Esquerra Republicana del Vallès Occidental ens adherim a la campanya #AgafaElGuant impulsada per l’Institut Català de les Dones amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la protecció d'infants, adolescents i joves davant les violències masclistes en l’actual realitat derivada per la crisis del COVID-19.   Durant el confinament la convivència forçada amb els agressors ha incrementat i agreujat les situacions de violències masclistes envers infants, adolescents i joves. Aquestes violències atempten contra les seves llibertats i el ple desenvolupament de les seves vides i són una realitat que cal denunciar i visibilitzar amb l’objectiu de  eradicar-les. Denunciem les violències masclistes!

Les Dones d'ERC del Valllès Occidental entrem a la xarxa

Amb l’objectiu de informar-vos de les accions de la nostra organització, des de una mirada feminista, igualitària i posant la vida al centre, les Dones de Esquerra Republicana del Valllès Occidental estrenem correu corporatiu, compte de Instagram i  re-activem els comptes de twitter i facebook. Us animem a seguir i fer créixer els nostres perfils per tal de fer arribar a més persones les activitats i accions impulsades des de Dones esquerra del Vallès Occidental.

17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia

Manifest d'Esquerra Republicana en motiu del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia.

Com cada 17 de maig commemorem el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, coincidint amb la data en què fa 30 anys l'OMS va retirar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. Una data en què l'orientació sexual de les persones va deixar d'estar patologitzada, tot i que encara no s'ha aconseguit una despatologització absoluta per les persones trans. Durant aquests trenta anys hem aconseguit avenços i èxits significatius. Tanmateix, encara avui hem de fer front a situacions de discriminació, assetjament o humiliació per raó de la nostra orientació i identitat sexual i de gènere. No podem ni volem oblidar que l'homosexualitat segueix sent encara perseguida legalment en una vuitantena de països del món, en alguns casos fins i tot amb la mort, i en molts d'altres s'encobreix, legalment o tàcitament, la LGTBfòbia. Però no cal anar tan lluny. Aquí, a casa nostra, l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia segueixen sent una realitat molt arrelada a la nostra societat. Ens ho trobem a les aules, amb el bullying homòfob i transfob que pateixen molts menors; als centres de treball, on es fa especialment evident la discriminació que pateix el col·lectiu trans; en l'àmbit esportiu; en les dificultats a l'hora d'accedir a l'habitatge; a l'espai públic, en el dia a dia... Discriminacions que no sempre són explícites, a vegades són també omissions i silencis còmplices que agreugen aquestes situacions. No és un tema menor: la LGTBfòbia mata. Queda molt camí a recórrer en diferents àmbits com el de l’educació (per tal de fer dels centres educatius espais segurs i respectuosos amb la diversitat i prevenir l’assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere) o el de l'esport, així com en els col·lectius més vulnerables davant la discriminació com les persones amb discapacitat funcional, els i les joves, la gent gran o les persones trans. Enguany, a més, vivim aquest 17 de maig en una situació excepcional i anòmala, amb les mesures decretades per lluitar contra la Covid-19, que ha afectat de manera molt dura i directa la nostra societat.