Vallès Occidental

Totes les notícies

Avui és un gran dia per al projecte Boscos del Vallès

Article de Joan Ballbè, alcalde d'Ullastrell i conseller comarcal per ERC (entre maig de 2015 i novembre de 2017 va ser president de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal) Avui és un gran dia no només perquè ja funcionen les calderes de biomassa de la UAB i del CST, no només perquè s’acaba d’inaugurar el Centre Logístic de Biomassa a Terrassa... Ho és perquè es tanca l’etapa de “creació” del projecte i n’arrenca una altra, encara molt més important, que ha de ser la seva consolidació, el seu creixement, l’entesa entre propietaris forestals, la creació de nous llocs de treball al bosc, la necessitat de formació de qualitat en el sector, la gestió forestal eficaç i l’inici d’una renovació energètica als nostres pobles i ciutats, a la comarca i també al país. En l’exercici de la meva tasca sempre m’ha encantat agrair coses; penso que n’hi ha molt poques que s’aconsegueixin per l’esforç d’una sola persona, malgrat que sovint hi posem només una cara, així que en aquesta ocasió he d’agrair la feina del Consell Comarcal en conjunt: de l'Elizabeth i resta de companyes i companys de Grup; de l’Ignasi, la Núria, la Natàlia, el Santi i la resta de persones de TOTES les àrees, i en especial de l’Olga, que hi ha cregut i ha estat tossuda en la idea que s’ha acabat consolidant al llarg de molt temps. En el llarg procés del projecte hi han intervingut molts agents, que s’hi han implicat en menor o major mesura: des de propietaris forestals fins a administracions, centres d’estudis, empreses, associacions... a tots ells, també felicitats per haver contribuït a fer-ho possible! Com a responsable d’un dels ajuntaments que avui hem signat el conveni per poder comprar biomassa en el Servei Comarcal, vull expressar que comprant aquesta estella, independentment del seu cost econòmic, sabem que no estem comprant senzillament combustible. Sabem que comprant fusta del projecte Boscos del Vallès comprem un grapat de coses que només fan que sumar i sumar en un model energètic que és revolucionari i que genera ocupació, prevén d’incendis i posa en valor el bosc de la comarca! En tot projecte hi ha d’haver espai per a l’autocrítica: avui m’hauria encantat signar aquest conveni amb els 23 ajuntaments de la comarca.

ERC-Cat Sí explica a Terrassa que el vot del 21D és també un vot per defensar l'escola catalana

Esquerra Republicana-Catalunya Sí ha fet una roda de premsa per explicar que «el 21-D també hem d'anar a votar per defensar l'escola catalana». El lloc escollit ha estat l’exterior de l’institut públic Montserrat Roig, concretament, davant de la pancarta que demana «Democràcia i llibertat». A la roda de premsa hi han assistit càrrecs electes d’Esquerra Republicana i MES a diferents municipis de la comarca. Teresa Ciurana, mestra i responsable d'educació d'ERC Terrassa, ha dit que estan cansats que “s'acusi l'escola catalana de marginar els nens castellanoparlants, d'adoctrinar i d'aconseguir poques competències acadèmiques”. Ha defensat "la immersió lingüística, amb 30 anys d'èxits, com un sistema que ofereix la igualtat d'oportunitats a la infància." Teresa Ciurana ha recordat les declaracions d'Albiol, “on s'acusa l'escola catalana d'educar en l'odi o de no ensenyar el castellà”. “Acusem el govern del PP de mentir, l'escola catalana és al contrari del que diuen”, ha afegit.    Rafa Homet, diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, ha defensat l'escola catalana com un dels grans actius del país que ha permès "cohesionar el poble català dins de la seva diversitat". També ha afegit que aquest model dona igualtat d'oportunitats a tots els estudiants, independentment de quin sigui el seu origen. El diputat ha explicat que "necessitem un pacte nacional per a l'educació efectiu, que recuperi pactes anteriors i que blindi l'educació com a model d'èxit de futur". Marc Sanglas, candidat al Parlament de Catalunya pel Vallès Occidental i diputat en l'anterior legislatura, ha començat agraint la tasca dels professionals, "que asseguren un model educatiu d'èxit i al qual ens comprometem a destinar més recursos per facilitar-los la feina." Ha defensat l'escola catalana davant els atacs dels del bloc del 155, que “promouen la catalanofòbia per intervenir l'educació pública a Catalunya”. No permetrem que ens toquin un dels tresors més valuosos per a l'equilibri i la cohesió social.

El Grup Comarcal d’ERC fa pública la decisió de sortir del govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Comunicat El Grup Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Vallès Occidental (GC ERC) manifestem en primer lloc el nostre compromís inequívoc amb la defensa de la República catalana, els seus representants i les seves institucions. Condemnem l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que suposa un cop d’estat i usurpa la voluntat del poble de Catalunya expressada lliurement, pacíficament i democràticament en les eleccions del 27 de setembre de 2015 i el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017. L’esmentat article 155 liquida l’autogovern, limita els drets i les llibertats i persegueix els representants legítims de la ciutadania de Catalunya. Arran de la complicitat i la justificació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155, el GC ERC hem pres la decisió de sortir del govern comarcal, actualment en coalició amb el PSC i el PDeCAT, per coherència amb el moment que viu el país. El Grup Comarcal d’ERC valorem positivament l’entesa personal i política amb els companys i companyes de govern i la feina duta a terme durant els dos anys i mig de l’actual mandat. Posem en valor la feina feta pel GC ERC i destaquem el canvi de tarannà, la transformació i l’impuls de la institució durant aquest període, tant pel que fa a la gestió interna com als serveis a la ciutadania i els municipis de la comarca, després d’anys erràtics i sota l’ombra de pràctiques irregulars. La transparència i la col·laboració amb els processos judicials oberts ha estat inequívoca, i aquest era un dels pilars bàsics per subscriure el pacte de govern. Per aquest motiu, i en tant que també som copartícips del Pla d’Actuació Comarcal 2016-2020, ens comprometem a dur a terme a partir d’aquest moment una oposició responsable i constructiva, sempre pensant en la institució, la ciutadania i els municipis, sense renunciar a explorar altres acords en benefici del país, la comarca i la seva gent.

Mobilitzacions dimecres 25 d'octubre al Vallès Occidental

Avui dimecres 25 d'octubre, a les 18 h, a Terrassa i Sabadell, us animem a participar a les concentracions 'No ens toqueu l'Educació' convocades pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa davant dels ajuntaments. I, tot seguit, xerrades informatives organitzades per ANC i Òmnium amb diputats per parlar del moment actual: Terrassa, 19 h, al Centre Cultural Terrassa (Rambla d'Ègara, 340), amb Marc Sanglas i Josep Rull. Rubí, 19.30 h, a l'Auditori Museu Vallhonrat /C/ St. Pere, 77-79), amb Àngels Ponsa. Sant Cugat, 20 h, a la pl. de l'Om, amb el conseller Toni Comín. Sabadell, 20 h, pl. Dr. Robert, amb Lluís Llach. Castellar del Vallès, 21.30 h, Sala d'actes d'El Mirador, amb Marc Sanglas. Us hi esperem!

Les dones diem Sí! 12 actes al Vallès Occidental

Actes a la comarca en el marc de la campanya 'El Sí de les dones': Barberà del Vallès. Divendres 15, de 18 a 20 h, parada informativa a la pl. de la Vila. Sabadell. Divendres 15, 20.30 h, a la Cafeteria Clau de Fa (Biblioteca Vapor Badia, C/ Tres Creus, 127), acte ‘Dones per la nova república’, amb les intervencions de Carme Garcia, directora general de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya; Mònica Palacín, regidora d’ERC a Pineda de Mar i secretària nacional d’Organització d’ERC, i Alba Torras, estudiant de Dret. Modera el debat Laia girós, secretària de la Dona ERC Sabadell   Castellbisbal. Dissabte 16, de 10 a 14 h, parada informativa a la pl. de l’Església amb Isabel Méndez, regidora, i Cesca Torres, secretària de la Dona ERC Castellbisbal.   Palau-solità i Plegamans. Dissabte 16, de 10 a 14 h, parada informativa a la pl. del Molí-Mercat Municipal amb la participació d’Ana Surra, diputada al Congrés dels Diputats; Eva Soler, presidenta ERC Palau-solità, i Laia Massana, secretària de la Dona ERC Palau-solità.   Polinyà. Dissabte 16, d’11 a 14 h, parada informativa al C/ Montserrat Roig, 81.   Ripollet. Dissabte 16, d’11 a 13.30 h, parada informativa al C/ Nou, cantonada Rambla Sant Esteve,  amb la presència de Lurdes Serra, portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Ripollet, i Anna Montero, secretària de la Dona ERC Ripollet.   Sant Cugat del Vallès. Dissabte 16, 12 h, acte ‘Construir una nova república’ al Celler Modernista amb les intervencions de Carmen Echeverría, activista cultural; gemma Aristoy, mestra i presidenta dels castellers de Sant Cugat (Gausacs); Gina Cahís, estudiant, i Esther Madrona, gestora cultural.   Terrassa. Dissabte 16, 12 h, taula rodona al Raval de Montserrat amb Sílvia Alcántara, escriptora; Teresa Ciurana, mestra i presidenta de l’Associació de Mestres Alexandra Galí; Teresa Garcia, mestra i presidenta dels Bastoners de Terrassa, i Ona Martínez, comunicadora política i audiovisual.

1-O. Comença el compte enrere

A poc més d'un mes perquè la ciutadania decideixi en referèndum el futur polític de Catalunya, els i les militants, simpatitzants i amics d'Esquerra Republicana de Catalunya al Vallès Occidental i arreu estem a punt per a la Campanya del Sí. Conscients que és el moment pel qual hem estat lluitant molts i molts anys, la consecució de la República Catalana, ens posem a treballar amb més força que mai, amb més il·lusió que mai i més convençuts que mai que és la millor oportunitat per construir una nova República justa, lliure, pròspera, neta i democràtica al servei de la ciutadania i el seu benestar. Portem setmanes, mesos, anys, dècades esperant aquest moment. Millor dit, portem setmanes, mesos, anys i dècades treballant colze amb colze amb persones, entitats i partits de signe divers, des del carrer i des de les institucions, per arribar on som avui. Perquè és una fita col·lectiva, perquè el poble ha empès, des de baix, per donar l'impuls final a aquest acte de sobirania i democràcia.  L'1-O hi haurà referèndum. Serà un referèndum legal, emparat per una llei aprovada al Parlament de Catalunya; efectiu, amb les mateixes garanties democràtiques, rigor i supervisió interna i externa que qualsevol altra procés electoral, i el resultat serà vinculant i tindrà efecte immediat, tant si guanya el Sí com si guanya el No. Per a més informació, us recomanem que visiteu el web de Garanties.cat.  Ha arribat l'hora i estem a punt. Farem campanya pel Sí a la República Catalana, pel Sí al treball i a l'habitatge dignes, pel Sí a la igualtat efectiva entre dones i homes, pel Sí als salaris i les pensions dignes, pel Sí a una República transparent i neta, pel Sí a una economia productiva i unes infraestructures connectades al món, pel Sí a un sistema integral de salut i atenció social públic i universal, pel Sí a un projecte educatiu de país que garanteixi el dret a l’educació per a tothom, pel Sí a un model de seguretat i protecció civil modern, dotat i plenament coordinat, pel Sí a una educació gratuïta i de qualitat, pel Sí a un territori cohesionat i sostenible, pel Sí a les polítiques culturals.

19/07: encetem precampanya pel Sí al referèndum a Terrassa amb Joan Tardà

El dimecres 19 de juliol, a les 19.30 h, Terrassa acull un dels primers actes d'Esquerra Republicana a nivell nacional de la precampanya pel Sí Referèndum. L'acte porta per títol Una República per decidir-ho tot i tindrà lloc al barri de les Arenes, a la plaça de García Lorca. Hi intervindran Carme Labòria, regidora del Grup Municipal ERC-MES de Terrassa; Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya; Isaac Albert, portaveu del Grup Municipal d'ERC MES a l'Ajuntament de Terrassa, i Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats. Us hi esperem!

Vallesanes i vallesans, voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?

Obeint al compromís amb què les forces majoritàries al Parlament es van presentar a les darreres eleccions, avui s'ha anunciat la data i la pregunta del referèndum. L'1 d'octubre la ciutadania de Catalunya està cridada a exercir la democràcia: Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?  "Res ni ningú ens farà canviar el rumb i arribarem fins a les últimes conseqüències per complir amb el mandat de la ciutadania", afirma el senador santcugatenc Bernat Picornell. Des d'ERC Vallès Occidental, totes i tots els militants, simpatitzants i amics, totes i tots els electes, treballem intensament per mobilitzar tota la ciutadania de la comarca a la participació en el referèndum, vulguin la independència o no. Es tracta de democràcia, de posar a les mans de la ciutadania el futur del país. Tal com diu Marc Sanglas, diputat al Parlament, "treballem per fer possible els dret de tota la ciutadania, independentista o no, a decidir quin ha de ser el futur polític del nostre país". Els i les nostres electes tenen el compromís i la determinació de vetllar perquè a tots els municipis de la comarca es dugui a terme amb tota normalitat aquesta jornada democràtica històrica. Toni Masana, president comarcal i alcalde de Vacarisses: "Comença la campanya de la nostra vida, la més important que farem mai. La campanya que ens ha de portar a la llibertat".  A partir d'avui comencem la campanya pel Sí. Al carrer, a les xarxes socials, en actes de petit format, en xerrades. Us animem a visitar el web de la campanya, i us animem a participar-hi activament. Si ets del Vallès Occidental i tens ganes de col·laborar amb nosaltres, envia un correu-e a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu. Posem les urnes. Exercim la sobirania. Votem, decidim!

Reclamem que la planificació i l'execució de les infraestructures la faci la Generalitat amb consens territorial

Davant l'anunci de l’adjudicació de l'estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers de l'autovia B-40, ERC reclama que les infraestructures siguin planificades i executades pel Govern de la Generalitat amb consens territorial i manté la seva rotunda oposició a la construcció d'aquesta infraestructura, ja que respon a un model esgotat de desenvolupament territorial, que no respon a les necessitats de mobilitat comarcal. Volem recordar que és la Generalitat de Catalunya qui té la competència exclusiva en matèria d'ordenació del territori, tal com recull el Pla Territorial Metropolità. Aquest Pla significà, en la seva aprovació, un canvi d'orientació del projecte de via orbital B-40 atorgant a aquesta infraestructura una funció regional (Metropolitana), i també comarcal. Segons ha manifestat Marc Sanglas, diputat pel Vallès Occidental i portaveu de JxS a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, “cal tenir present que en l'actualitat s'està elaborant l'estudi de mobilitat al Vallès, tal com recull el Pla Territorial Metropolità, el qual ha de definir quin és el model d'òptim de mobilitat, per la qual cosa creiem que és la Generalitat qui, a través de la planificació territorial consensuada amb el territori, determini quina és l'actuació en la xarxa viària per millorar la connectivitat entre els dos Vallesos”. El diputat al Parlament pel Vallès Oriental Chakir El Homrani ha denunciat “la manca d'inversions en infraestructures ferroviàries, que són aquelles que l'Estat hauria d'haver prioritzat ja fa molts anys per a la regió metropolitana de Barcelona, ja que són on hi ha les veritables mancances de connexió territorial”, també ha assenyalat que una vegada més l'estat espanyol “ha actuat electoralment, ja que sempre que tenim notícies d'aquesta infraestructura estem en moments electorals. Veiem clar gràcies a aquest fet que la campanya pel referèndum ja ha començat a Madrid”, ha dit el diputat. Bernat Picornell, senador santcugatenc d'ERC, exigeix que l'estat espanyol "transfereixi fins a l'últim euro acordat, i que deixi d'incomplir sistemàticament allò que ens pertoca".