Vallès Occidental

Notícia

Consellers comarcals d’Esquerra Republicana visiten el centre logístic de biomassa del Servei Comarcal de Biomassa Forestal.

Consellers comarcals d’Esquerra Republicana visiten el centre logístic de biomassa del Servei Comarcal de Biomassa Forestal.
 
Els consellers comarcals d’Esquerra Republicana han visitat, aquesta tarda, el centre logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal (SCBF) del Vallès Occidental, en una visita organitzada pel Consell Comarcal per tots els consellers i conselleres de la institució, després d’una petició feta pel grup republicà, a principis de l’any passat.
 
El SCBF és un servei públic que té com a objectiu contribuir a la prevenció d’incendis forestals al Vallès Occidental, mitjançant la promoció de la gestió sostenible dels forests i la valorització de la biomassa.
 
El centre logístic, inaugurat al juliol del 2018, és una de les peces claus del Projecte Boscos del Vallès, projecte nascut seguint el mandat del Consell d’alcaldes i alcaldesses, davant la necessitat de complementar les actuacions per a la prevenció d’incendis, com les franges perimetrals de protecció, realitzades fins al moment als boscos de la comarca.
 
El Projecte Boscos del Vallès, fins a esdevenir la realitat actual del SCBF, va ser dirigit i comandat políticament, durant els dos anteriors mandats al govern del Consell Comarcal, pels consellers del grup d’Esquerra Republicana.
 
Tant el centre logístic com les dues calderes de biomassa, posades en marxa en equipaments supramunicipals: una al Servei d’Activitat Física de la UAB i l’altra al Consorci Sanitari de Terrassa, es van finançar gràcies al PUOSC de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 
Durant la visita, realitzada avui, després d’un l’endarreriment obligat per les mesures sanitàries vigents per la Covid fins divendres passat, els membres del grup republicà han pogut conèixer l’estat actual del funcionalment del SCBF, i també els plans de futur amb la presentació als fons europeus Next Generation per donar un impuls a l’adaptació d’instal·lacions per l’ús de biomassa per la generació d’energia calorífica.