Vallès Occidental

Notícia

El Grup Comarcal d'Esquerra Republicana eleva la Consell Comarcal del Vallès Occidental el rebuig al projecte de línia aèria Mat Pierola-Rubí

El grup comarcal d’Esquerra porta a debat del ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental una moció pel rebuig al projecte de línia aèria MAT Pierola-Rubí.
 
El conseller comarcal Albert Turon defensava la moció exposant: “Si un projecte de MAT, tot i l’origen renovable de l’energia produïda, s’empara en un model de producció i distribució d’energia de grans oligopolis, estem donant continuïtat a l’actual estructura del mercat elèctric i a les disfuncions que genera el cost de l’energia.” defensant que: “cal un model de producció d’energia distribuïda, democratitzada i propera a les àrees de consum, evitant les concentracions de producció en determinats territoris, que produeixen un elevat impacte acumulatiu i generen un important cost en el transport”.
 
La moció de rebuig al projecte de línia aèria Mat Pierola-Rubí  ha rebut el suport de tots els grups del plenari exceptuant l’abstenció de Ciutadans.
 
Esquerra Republicana del Vallès Occidental defensa que, la MAT Pierola – Rubí és una proposta de projecte amb impactes en el paisatge, en el territori i la ciutadania, i en les activitats econòmiques tradicionals i els espais naturals i estratègics del territori català, i en especial de la comarca del Vallès Occidental. L’impuls de les energies renovables no es pot fer d’esquena al territori i, encara menys, no tenir en compte els valors paisatgístics, ni l’impacte social i de salut que suposarà aquest projecte.


Altres acords assolits avui al Consell Comarcal
 
Al ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental el grup republicà s’ha abstingut en l’aprovació d’uns pressupostos de l’ens supramunicipal de caràcter purament finalistes, i també s’ha abstingut en la relació de llocs de treball i organigrama.
 
En el cas de la pròrroga de l’acord de condicions laborals de les empleades i empleats públics, el vot ha estat favorable per preservar els drets laborals aconseguits en el conveni col·lectiu de la plantilla del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 
El plenari de l’ens supramunicipal s’ha adherit, per unanimitat, al Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebrarà el proper 25 de novembre.