Vallès Occidental

Notícia

El consell d’alcaldies del Vallès Occidental rebutja el projecte de línia de Molt Alta Tensió Pierola-Rubí

El consell d’alcaldies del Vallès Occidental rebutja el projecte de línia de Molt Alta Tensió Pierola-Rubí
 
El consell d’alcaldes del Vallès Occidental va rebutjar, ahir, de manera unànime el projecte de línia aèria de molt alta tensió Pierola-Rubí.
L’acord té el seu origen en la moció presentada, a l’últim plenari del Consell comarcal per part del grup comarcal republicà, i aprovada llavors amb el suport de tots els grups del plenari, exceptuant l’abstenció de Ciutadans.
 
L’alcalde republicà d’Ullastrell, Jaume Puig, defensava el posicionament contrari a la infraestructura projectada tot afirmant: “és un projecte totalment innecessari, amb un impacte ambiental i natural desproporcionat” defensant que “va en contra de tots els valors de defensa del territori, agricultura, i salut, i hem de tenir  també malmet el parc natural de Montserrat” per finalitzar la seva intervenció va remarcar: “agrair la coordinació entre tots els ajuntaments afectats, el consell comarcal i la diputació de Barcelona, amb el seu rebuig frontal i unànime per part de totes les administracions afectades per aquest projecte”.
 
Esquerra Republicana del Vallès Occidental referma que, la MAT Pierola – Rubí és una proposta de projecte amb impactes en el paisatge, en el territori i la ciutadania, i en les activitats econòmiques tradicionals i els espais naturals i estratègics del territori català, i en especial de la comarca del Vallès Occidental.
L’impuls de les energies renovables no es pot fer d’esquena al territori i, encara menys, no tenir en compte els valors paisatgístics, ni l’impacte social i de salut que suposarà aquest projecte per la proximitat del projecte a habitatges existents.

Accions dels municipis afectats pel projecte
 
Les seccions locals d’Esquerra de Castellbisbal, Rubí i Ullastrell, els tres municipis afectats pel traçat previst per aquest projecte de línia aèria Mat Pierola-Rubí, van reunir-se a mitjans de novembre al Parlament amb el diputat  territorial, Juli Fernàndez i n’Eugeni Villalbí, portaveu del grup republicà en la Comissió d'Acció Climàtica per poder traslladar als representants del Parlament l’oposició al projecte.
 
En l'àmbit local, a finals de novembre a Ullastrell es va organitzar una xerrada informativa del que suposa una línia de molt alta tensió i quins efectes tindrà si es materialitza, amb la presència de la Sílvia Casola, secretària de transició ecològica d’ERC.
 
I aquest diumenge a Rubí, la SL organitza a les 10.00 hores una caminada que recorrerà l’espai natural en perill pel projecte al seu municipi, amb la presència prevista del diputat del Parlament, Eugeni Villalbí, i membres de les seccions locals dels tres municipis afectats.