Vallès Occidental

Totes les opinions

Carles Caballero - Regidor d'Arquitectura i Urbanisme, Medi ambient i Sostenibilitat i Energia de l'ajuntament de Terrassa

La solució és a les nostres mans

Durant aquests últims tres mesos hem vist imatges inèdites, hem vist a la natura obrint-se pas i recuperant espais que feia molt temps que havia abandonat. La Covid-19 ha permès a la humanitat veure un fragment de món sense humans, mentre passàvem el confinament des de casa. Però l'emergència climàtica, malgrat la pausa, no s'atura. El coneixement científic que ara tenim sobre aquest canvi global demostra que si no adoptem mesures dràstiques i urgents per eliminar les emissions de carboni, les conseqüències seran dramàtiques i afectaran a tota la humanitat.

Article d'Isaac Albert, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona i portaveu d'ERC-MES Ajuntament de Terrassa

Al servei de les polítiques de comerç dels municipis

La Gerència de Serveis de Comerç (GSC) de la Diputació de Barcelona manté la vocació de suport al desenvolupament de les polítiques dels municipis de la demarcació en matèria de comerç, fires i mercats. Els instruments de la GSC són la creació i desenvolupament de programes i recursos tècnics d'aplicabilitat directa que conviuen i complementen el suport econòmic als ens locals i a les entitats representatives del sector, així com els convenis de col·laboració amb altres entitats, tant públiques com privades.

Article d'Isaac Albert, portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Terrassa

HOSPITAL GENERAL. Una opció, una bona opció

La política no és només gestió, però tota gestió és política. La política és molt més i es pot fer des de molts llocs. La gestió es fa des del govern, i sempre, sempre és política. No és neutra i respon a prioritats, interessos i objectius. Sense perdre de vista aquesta reflexió i immersos en el debat local sobre el present i futur del Consorci Sanitari de Terrassa, ens arriba l’anunci realitzat pel Conseller de Salut, Toni Comín, sobre l’oferta de compra de l’Hospital General de Catalunya.

Jordi Sánchez, tinent d'alcalde i president de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Notícia Solidaritat, autoritat moral i ètica

Els veïns i les veïnes de Montcada patim problemes de civisme, de neteja, de dignificació de l’espai públic. Abocaments incontrolats, defecacions de gossos que no es recullen, indisciplina urbanística, activitats il·legals... Totes aquestes actuacions perjudiquen la ciutadania de Montcada. Qui embruta l’espai públic, qui és incívic, està sent insolidari amb la resta de montcadencs i montcadenques.