Vallès Oriental

Totes les notícies

Jordi Cots

Jordi Cots diputat al Parlament de Catalunya

El militant i regidor cardedeuenc Jordi Cots serà diputat al Parlament de Catalunya en representació de la militància del Vallès Oriental fins la seva dissolució per la convocatòria electoral del proper mes de novembre. Cots va ser escollit candidat fa quatre anys al Congrés comarcal extraordinari celebrat a La Garriga. . La Permanent comarcal manifesta la seva satisfacció per què, encara que sigui per poc temps, un vallesà oriental i gran coneixedor de la comarca ens representi al Parlament del país. Jordi Cots ingressà a Esquerra Republicana de Catalunya al 1992 , provinent de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra, passant a formar part del Consell Nacional fins el Congrés de Barcelona de 1993. En el període 1993-1994 va formar part de la Permanent Comarcal del Vallès Oriental com a responsable de Política Municipal, en el període 2006 - 2008 com a secretari de Política Parlamentària i Institucional, en el període 2008 - 2009 com a secretari de Política Sectorial i Formació, i fins els 7 de maig del 2010 com a secretari de Formació. Des del Congrés Nacional de Vilafranca del Penedès del 1996 fins el de Lleida de 2004, conseller nacional. Novament conseller nacional per elecció comarcal des del juliol del 2004 fins el maig del 2010. Des de l'any 2003 fins el mes de setembre 2009 ha estat president d'ERC - Cardedeu. Actualment forma part de l'Executiva local com a secretari de política municipal. És regidor l'Ajuntament de Cardedeu des del 3 de setembre de 2009, formant part del Grup Municipal d'ERC, i 1r tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis Territorials i regidor d'Urbanisme i Noves Tecnologies.

Maria Llerda

Un missatge a l'independentisme...

Aquesta setmana, els i les militants d'ERC hem pogut viure amb tristesa com companys i companyes de la nostra comarca, una part dels i les militants d'ERC Sant Antoni Vilamajor, han pres la decisió d'optar per altres formacions polítiques de recent creació. Val a dir que tothom és ben lliure de prendre les seves decisions, això sí, sempre i quan aquestes decisions, tinguin en compte el respecte pels qui hem decidit seguir apostant pel nostre partit i per a fer créixer el nostre projecte nacional per sobre de la prioritat de les sigles o les persones, aquest en tot cas és un altre debat. Aquest article, com diu el títol, no és un article per a llepar-nos les ferides, ni molt menys, és un missatge per a tots els i les independentistes que creiem desacomplexadament que ERC segueix essent l'eina amb més pes històric i amb més pes polític per a portar aquest país cap a nous escenaris de llibertat i benestar. El paper històric d'ERC, és el de consumar el dret a l'autodeterminació i la justícia social, i això companys i companyes, requereix passos, requereix construir ponts i no trencar-los, estem jugant una partida per a la transformació del nostre país des de l'esquerra, i per tant, la nostra obligació és dotar la societat i les institucions del nostre país, dels instruments necessaris per a fer-ho. Ben cert és que l'independentisme és cada cop més extens i transversal. L'encert de les consultes sobre la independència, o la contundent manifestació del 10 de juliol, estan provocant que el dret a l'autodeterminació ja no sigui només un reivindicació si no que sigui ja un element factible on la clau rau en com encetar aquest procés. Aquesta és la clau, el fons i no les formes. I és evident que a ERC ens hem equivocat moltes vegades, és clar que sí, però la nostra obligació és reflexionar sobre els errors i tornar a construir el nostre projecte, perquè ens devem a la nostra societat i als electors que confien i confiaran en ERC a les properes eleccions, i a ells els hi devem una resposta.

Violant

El Consell Nacional d’Esquerra, celebrat dissabte dia 10, aprova la candidatura al Parlament de Catalunya amb Violant Mascaró en el número 8

La candidata del Vallès Oriental a formar part de la llista d’Esquerra al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona, Violant Mascaró, ocuparà el vuitè lloc. La llista està formada en els 10 primers llocs per: Joan Puigcercós, Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà, Oriol Amorós, Marc Sanglas, Pere Aragonés, Violant Mascaró, Gemma Lago i Josep Maria Freixanet. La resta de candidats del Vallès Oriental ocupen els següents llocs: Quim Ferriol el 25, Oriol López el 34, Isabel Alcalde el 42, Antoni Piñero el 50 i Maria Dolors Navarro el 67. Marta Torrecillas, portaveu de les JERC en la permanent comarcal, ocupa el lloc 21 i també cal remarcar la posició de Uriel Bertran, actual diputat adscrit al Vallès Oriental, que ha retrocedit tres llocs respecte a l’anterior candidatura i ara ocupa el catorzè lloc.

Onze autocars d'Esquerra del Vallès Oriental a la manifestació del 10 de juliol del 2010

Només saber-se la notícia de la manifestació en resposta de la sentència del Tribunal Constitucional, Esquerra Vallès Oriental va posar a disposició d'Òmnium Cultural autocars per anar a Barcelona a manifestar el desacord amb aquesta ingerència amb la sobirania de Catalunya. L'èxit ha estat sensacional i s'han organitzat onze autocars gratuïts per fer el desplaçament des de terres vallesanes fins el Cap i Casal. Els autocars son quasi bé plens en totes les rutes previstes però encara hi ha alguna plaça. Consulta-ho als responsables de cada població que figuren en el llistat que hi ha a continuació: Autocar 1 La Garriga - BCN (Persona de referència Lluís Marco: 639353938) Lloc: Aparcament de La Sínia Trobada: 16:15 Sortida: 16:30 Autocar 2 Lliçà d'Amunt - BCN (Persona de referència Pitu Camps: 669915677) Lloc: Davant ajuntament (parades bus Sagalés) Trobada: 15:45 Sortida: 16:00 Autocar 3 Santa Eulàlia de Ronçana - BCN (Persona de referència Toni Sànchez (666311653), Pere Cabot (647525180)) Lloc: Parada de bus del CAP Trobada: 15:50 Sortida: 16:10 Autocar 4 Llinars del Vallès - BCN (Persona de referència Toni García: 639338735) Lloc: Àrea Central Trobada: 15:45 Sortida: 16:00 Autocar 5 Mollet del Vallès - BCN(Persona de referència Kike Palau: 607303542) Lloc: Davant Jardinet del Casal, c/Can Fàbregas s/n, al costat poliesportiu Trobada: 16:45 Sortida: 17:00 Autocar 6 Cardedeu - La Roca del Vallès - BCN Parada 1: Davant estació RENFE - Cardedeu (Persona de referència Sussanna Arànega: 607288459) Trobada: 15:35 Sortida: 15:45 Parada 2: Plaça Sant Jordi s/n - La Roca (Persona de referència Maria Llerda: 609839606) Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 7 Gualba - Barcelona Lloc: Plaça Joan Ragué (Persona de referència Jaume Martí: 616618112) Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 8 (Persona de referència Jaume Martorell: 626717237) Parets del Vallès - Barcelona Lloc: Pàrquing camp de futbol Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 9 Vallromanes - Montornès del Vallès - BCN Parada 1: Parada principal del bus a la Riera, Vallromanes (Persona de referència David Ricart: 692083152) Trobada: 15:45 Sortida: 16:00 Parada 2: Parada bus davant de l'Ajuntament, Montornès (Persona de referència Joan Ortiz: 647921920) Trobada: 16:00 Sortida: 16:15 Autocar 10 La Garriga - Les Franqueses - Granollers - BCN Parada 1 : Aparcament de La Sínia - La Garriga (Persona de referència Lluís Marco: 639353938) Trobada: 16:15 Sortida: 16:30 Parada 2 : Parada principal del bus de Les Franqueses (Persona de referència Josep M.

Roda de premsa sobre la proposta d’Esquerra en el marc del Pla Territorial Metropolità de Barcelona

El passat dia 5 de juliol de 2010 se celebrà a la seu d'Esquerra de Mollet del Vallès una roda de premsa per exposar les propostes d'Esquerra Republicana de Catalunya a l’entorn del Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Es va escollir Mollet ja que durant el Ple de l'ajuntament del dia 28 de juny, l’equip de govern de Mollet del Vallès va aprovar la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra el Pla Territorial Metropolità de Barcelona i el regidor d'ERC, Oriol López i Mayolas va ser l'únic vot en contra per entendre que Aquest Pla és el resultat d’un diàleg entre les administracions locals, no només la de Mollet del Vallès, i la Generalitat. L’acord, que conté els quatre traçats de la Ronda del Vallès amb el mateix rang, és fruit de l’acord entre les forces polítiques del govern català. El traçat que defensem des d'Esquerra és el menys agressiu amb el territori. La roda de premsa va ser presentada pel mateix López, la Presidenta comarcal, Maria Llerda i per Anna Simó, Portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya i membre de l’Executiva nacional. López destacà que el traçat sud "no passa per tot d'espais verges que hi ha al nord de la comarca. Aquest estalvi que suposaran els quilometres de menys s'han de destinar al poc més d'un quilòmetre que passara per Gallecs". Tot afegint que s'hi podria fer un fals túnel, cosa que faria que de forma física i de debò s'unissin els dos Gallecs, el protegit i el de més al nord". El la seva intervenció Maria Llerda a acusar a PSC i CiU de manipular les dades "per fer veure que ERC vol trinxar Gallecs quan el més lògic és aprofitar el vial existent". Per la seva part Anna Simó afirmà que el "Quart Cinturó es passat, i molt llunyà" i que el Pla Metropolità de Barcelona dóna per primera vegada coherència al territori.