Vallès Oriental

Notícia

ERC Vallès Oriental apel·la a omplir la Caixa de Solidaritat

Suspès l'acte de suport a Josep Maria Jové a Les Franqueses

La federació comarcal d’Esquerra Republicana ha suspès l’acte solidari amb Josep Maria Jové, previst per aquest diumenge 15 de març a la plaça de l’Espolsada de les Franqueses del Vallès. El motiu són les mesures preventives per aturar l’expansió del coronavirus. L’organització insisteix, però, en la necessitat imperiosa d’omplir la Caixa de Solidaritat per donar suport a totes persones encausades per organitzar l’1 d’octubre.

“Estem en deute amb els que s’ho han jugat tot”, afirmat Oriol Ramon, president comarcal, i per tant “apel·lem tothom a fer una aportació, per petita que sigui”, per fer front a la repressió. La jutge instructora del TSJC imposa una fiança de responsabilitat civil de 2,8 milions d'euros en el cas de Josep Maria Jové, i d'1,6 milions en el cas de Salvadó. A aquesta quantitat se li ha de sumar 1.634.785,42 euros que els demanen a tots dos de manera solidària per responsabilitat civil. En total, la fiança puja a més de 4 milions i mig d’euros. La instrucció acusa Jové i Salvadó pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l'organització del referèndum de l'1-O. La tardor del 2017, Jové exercia el càrrec de secretari general del departament de Vicepresidència. Salvadó era el exsecretari d'Hisenda del mateix departament. Aquest dimecres 11 de març, ambdós republicans s’han presentat davant del tribunal, moment en què companys de la comarca s’han concentrat davant del Tribunal al passeig de Lluís Companys.
 
Parades a les poblacions
La federació comarcal, però dóna llibertat a les seccions locals d’ERC per valorar de muntar parades solidàries a cada població, coincidint amb els mercats setmanals, si no es suspenen. En el moment de redactar aquesta nota, la secció local de les Franqueses del Vallès tenia previst mantenir la parada durant el matí de diumenge 15 de març.