Vallès Oriental

Notícia

Josep Maria Jové, Chakir el Homrani i Ángeles Llive, vallesans destacats a la llista electoral d’ERC.

El Consell Nacional aprova les candidatures per les eleccions del 14 de febrer al Parlament

Josep Maria Jové serà el número cinc de la llista electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021. La representació del Vallès Oriental a la candidatura de Pere Aragonès es completa amb l’actual conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que és al novè lloc, i la regidora calderina Ángeles Llive, al número 22. Els segueixen l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, al número 35 i, seguidament, la representant del Jovent Republicà Zainab Tamara, de Granollers.
Així ho ha aprovat el Consell Nacional d'Esquerra, reunit aquest dissabte 12 de desembre, on s’han validat les quatre llistes de les circumscripcions electorals del Principat. En posicions més avançades de la llista per Barcelona hi figuren Isabel Padilla, de Mollet del Vallès (55), Magalí Miracle, de Sant Celoni (70) i Albert Valls, de Cardedeu (72). L’alcalde de Tagamanent, Ignasi Martínez, ocupa el lloc de tercer suplent. L’ordre dels representants vallesans es va decidir el Congrés Comarcal celebrat el passat 21 de novembre, en què la militància va escollir Chakir el Homrani com a primer candidat del Vallès Oriental a la candidatura republicana. Jové, de les Franqueses del Vallès, s’incorpora a la llista a proposta de l’executiva nacional.
Per davant de Josep Maria Jové, el candidat a la presidència de la Generalitat és Pere Aragonès, seguit de Laura Vilagrà, Roger Torrent i Najat Driouech pel que fa a Barcelona. La consellera Teresa Jordà encapçala la llista per Girona, Marta Vilalta, la de Lleida i Raquel Sans la de Tarragona.
El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha pogut enregistrar un missatge pel Consell, on ha destacat la diversitat de les llistes: “Ens hem d'assemblar a la nostra societat i per això representeu aquest ventall, aquesta diversitat i aquesta complexitat”. Junqueras s’ha mostrat segur que Aragonès serà el proper president de la Generalitat i que “el país no pot estar en millors mans”. Per la seva part, el coordinador nacional i candidat ha afirmat que “Som un equip coral que creu en el lideratge compartit i els valors republicans per poder alliberar el país i construir una Catalunya lliure i socialment justa”.
 
Més informació­­­ i llistes completes a:
https://www.esquerra.cat/ca/consell-nacional-llistes-14f
 
El Vallès Oriental a la llista d’ERC:
5. Josep Maria Jové
9. Chakir El Homrani
22. Ángeles Llive
35. Joan Galiano
36. Zainab Tamara (Jovent)
54. Isabel Padilla
70. Magalí Miracle
72. Albert Valls
Suplent 3. Ignasi Martínez