Vallès Oriental

Notícia

14F, votem!

Oriol Ramon, Sònia Galtié
Oriol Ramon, Sònia Galtié
Article de final de campanya de les eleccions al Parlament
ORIOL RAMON i MIMÓ, presdent de la federació comarcal
SONIA GALTIÉ, secretària general de la federació comarcal
Ens agradaria escriure sobre els compromisos electorals d’Esquerra Republicana de Catalunya, com la conselleria d’Acció pel Clima, la integració de Serveis Socials i Sanitaris, la conselleria d’Igualtat i Feminismes, el model territorial, d’habitatge i de connectivitat no centralitzada, la gratuïtat de les escoles bressol, la consolidació i ampliació de la Formació Professional dual,...
Ens agradaria escriure sobre el que ha representat pel país mantenir les escoles obertes, la gran tasca i recursos destinats al Departament de Salut o els ajuts a autònoms, a afectats pels ERTOS i d’altres sectors perjudicats per la crisi, o l’aflorament de 220 milions d’euros del frau fiscal.
Ens agradaria explicar que hem fet pública la nostra estratègia per assolir la llibertat i la república i que ho han escrit en un llibre l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira. I ens agradaria explicar els aprenentatges que hem tret de l’1 i el 3 d’octubre per elaborar una proposta guanyadora i posar-la a la taula de debat.
Ens agradaria explicar els motius pels quals després del 14F no pactarem amb el PSC, i que les nostres prioritats són la república, la justícia social i ambiental, i la igualtat d’oportunitats per a tothom.
Ens agradaria explicar que tenim les mans lliures i netes, i que som un partit amb 90 anys d’història sense cap cas de corrupció i que això ens converteix en una eina útil i creïble per a la ciutadania.
Ens agradaria explicar que el no a tot és un instrument caduc, i que la política fa avançar la societat quan és capaç de dialogar i d’arribar a acords. I que hem aconseguit que els pressupostos de Madrid no es girin contra Catalunya.
Ens agradaria explicar que el nostre és un projecte republicà de futur que té en compte tothom sense preguntar d’on ve, quina llengua parla o quina religió professa, i que aquell qui comparteix projecte és dels nostres.
Tanmateix avui hem d’escriure paraules greus i clares: apel·lem a la gent a anar a votar el 14 de febrer. I els demanem el vot per Esquerra Republicana de Catalunya, perquè els gestos més útils per frenar l’extrema dreta és la participació, i votar la llista que més li barrarà el pas, perquè això és el que hem fet sempre.
A la recta final de la campanya, l’únic partit independentista que pot guanyar les eleccions és Esquerra Republicana. Per això cal superar el perill que pot representar la repetició del model Manuel Valls de l’ajuntament de Barcelona: l’accés del 155 al Govern català perquè no el tinguin els independentistes.
Cada vot a Esquerra Republicana val per dos (o tres): per minoritzar l’extrema dreta a les nostres institucions i també per posar l’independentisme al capdavant del parlament, liderant un nou cicle cap a la independència des de l’esquerra, al costat de la gent. La nostra proposta és ben coneguda: reorganitzar-nos per acumular encara més forces i tornar-ho a fer a partir dels grans consensos: autodeterminació i amnistia.
I finalment, el vot a Esquerra és el de la governança neta i compromesa amb la vida de les persones i la seva llibertat. No volem una foto bonica, simbòlica, ni la proclamació d’una república efímera. Volem fer avançar el país: sortir de la crisi, reconstruir-lo i avançar amb pas ferm cap a la república de tothom.