Vallès Oriental

Notícia

L’Ametlla aspira a la propietat dels habitatges públics del Maset Nou

El senador Josep Maria Reniu demanarà la municipalització del bloc de la SAREB
L’Ajuntament de l’Ametlla demana la propietat del bloc de pisos de lloguer social del Maset Nou. Així ho ha traslladat l’equip de Govern al senador Josep Maria Reniu, que reclamarà a Madrid que la propietat de la SAREB, de 35 habitatges destinats a l’habitatge de protecció oficial, passi a titularitat municipal.
Actualment, el banc públic i l’ajuntament vallesà tenen un conveni d’usdefruit per a la gestió per part de l’ajuntament durant quatre anys prorrogables a quatre més, però des de l’Ametlla consideren que ja que la SAREB s’ha de dissoldre, aquesta finca quedi en propietat de l’Ametlla “com més aviat millor”, segons l’alcalde Pep Moret, que ha rebut Reniu juntament amb el regidor d’Habitatge, Jaume Durall, Mireia Morillas, titular de les àrees de Medi Ambient, Consum i Promoció Econòmica, i Turisme.
Reniu ha constatat que el conveni entre l SAREB i l’Ametlla “és un cas d’èxit”, ja que el que es troba en la ronda de visites als municipis és que els ajuntaments es troben amb una “total opacitat” dels organismes de l’estat en aquesta matèria. De fet, les seves primeres gestions també han servit per constatar aquesta manca de transparència.
Per això, les visites de Reniu conclouen amb “una bateria de preguntes escrite”s al Senat per obtenir el catàleg de propietats que la SAREB té al Vallès Oriental i d’altres comarques, i reclamar “almenys un 30% per a usos socials de titularitat municipal”.  El cas de l’Ametlla també entrarà en aquest plec de demandes.