Vallès Oriental

Notícia

Oriol Junqueras presenta ‘Contra l’adversitat’ a Sant Celoni

Primera visita al Vallès Oriental després d’haver sortit de la presó
 
El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, visitarà Sant Celoni el proper dimarts 18 de gener a la tarda. El motiu és la presentació en públic del llibre ‘Contra l’adversitat’, que tindrà lloc a l’Espai Forum de la Sax Sala a les 18.30 h. Aquesta és la primera visita de caràcter públic que el líder republicà fa al Vallès Oriental des de la seva sortida de la presó.
Junqueras es trobarà a primera hora de la tarda amb càrrecs electes de la comarca, i posteriorment farà un passeig pel centre de la població amb l’ànim de conversar amb la ciutadania. La presentació del llibre estarà limitada per les normes d’aforament actuals, i el públic interessat s’haurà d’inscriure a través d’un missatge a la direcció [email protected]. L’organització posarà mitjans tecnològics per seguir l’acte telemàticament.
 
Des de la presó
El text de ‘Contra l’adversitat’ es va escriure encara des de la presó. El llibre conté una sèrie de pensaments sobre el compromís social i polític, el republicanisme, la importància del diàleg, el canvi climàtic, la igualtat i el pes de la història dialoguen amb els orígens familiars, les lectures més estimades, la duresa de l’encarcerament i les cartes als fills. En definitiva és una proposta per encarar els debats que ens encaminaran cap a una societat millor.
A partir de la cita d’Homer “davant les adversitats no cal lamentar-se, sinó aportar solucions”, Junqueras obre un espai de  reflexió íntim i alhora compartit. Amb una voluntat plena d’optimisme i neta de retrets, l’autor proposa una mirada cap endavant: pensaments, idees, somnis i possibilitats tenen cabuda en la pregunta sobre com afrontar els reptes individuals i col·lectius que defineixen la nostra societat i el nostre temps.