Vallès Oriental

Notícia

El Consell Comarcal aprova una moció en defensa de Can Vila

El text incorpora les aportacions d’ERC rebutjades al consistori de Mollet

El plenari del Consell Comarcal del Vallès Oriental ha aprovat aquest dimecres 20 de juliol una moció en defensa del centre educatiu de Can Vila de Mollet. Es tracta d’un text semblant al que es va intentar pactar al darrer ple municipal, però que no va prosperar perquè no incloïa les esmenes d’ERC.
El grup republicà ha argumentat que les seves aportacions “posen al centre de les demandes les necessitats dels usuaris i usuàries” del centre especial, alhora que “s’ha buscat una solució de consens polític”, fet que “no ha estat possible a Mollet perquè els grups socialista i Podem no han volgut”.
Maria Planellas, portaveu molletana del grup republicà, ha reiterat que “des del primer moment ERC ha volgut que la problemàtica no es converteixi en un conflicte entre partits polítics”, sinó que des de les institucions es busqui la millor solució per l’alumnat i el projecte educatiu de Can Vila. Per ERC, “les inversions i obres que s’han de fer haurien de deixar de ser provisionals”, sinó actuacions “a mig termini que dignifiquin les instal·lacions”. Cal evitar el que ha succeït en les intervencions del 2002 i del 2015, que va haver de finançar el Departament d’Educació per permetre augmentar les ràtios d’alumnat. La falta de manteniment d’aquestes edificis provisionals, per part de l’Ajuntament de Mollet, però no va solucionar els dèficits estructurals que impossibiliten l’ús dels mòduls malmesos el curs vinent.
Des d’ERC s’entén que “el futur del centre passa perquè les diferents administracions afectades s’impliquin i rescatin el centre, com en el cas del CEE Montserrat Montero”, i es reclama que “la titularitat del centre passi a ser del Consell Comarcal amb convenis amb els ajuntaments afectats”. La solució passa perquè l’ajuntament de Mollet del Vallès “regularitzi amb l’empresa pública INCASOL els usos dels terrenys del Centre Educatiu de Can Vila per permetre les obres i l’activitat de les noves instal·lacions” i garantir la continuació d’un “projecte innovador i de llarg recorregut, construït durant dècades pels seus professionals”.
El document aprovat per unanimitat al Consell Comarcal no inclou el contenciós administratiu de l’Ajuntament de Mollet, “perquè les solucions han de ser polítiques i de consens i no judicials”, cosa que es celebra des de la bancada republicana.
 
Els acords de la Moció es concreten en:
  1. Mostrar el suport a tota la comunitat educativa de l’Escola Can Vila en la seva lluita per una educació de qualitat i unes instal·lacions dignes on els i les alumnes puguin desenvolupar el seu itinerari educatiu obligatori.
  2. Treballar amb la comunitat educativa de l’Escola Can Vila i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per obtenir una proposta consensuada de futur que aclareixi la gestió i la titularitat del centre, que en garanteixi la qualitat i la continuïtat, i que n’asseguri la sostenibilitat econòmica, consensuant-la i implicant també la resta d’administracions afectades, començant pel Departament d’Educació.
  3. Reclamar al Departament d’Educació que s’impliqui per tal de garantir la construcció d’un nou edifici per a l’Escola, que finalitzi més de 20 anys d’instal·lacions provisionals al recinte educatiu.
  4. Recolzar la via de la negociació i la cooperació en defensa dels interessos de la totalitat de l'alumnat del'Escola de Can Vila i dels interessos generals de la ciutat de Mollet i sempre dins de la lleialtat institucional.
  5. Treballar amb l'empresa pública INCASOL per la regularització a nivell patrimonial de la utilització de les instal·lacions de Can Vila
  6. Traslladar aquests acords a l’AMPA de l’Escola Can Vila, a tots els Ajuntaments amb alumnat del seu municipi a Can Vila i al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.