Vallès Oriental

Notícia

Roda de premsa sobre la proposta d’Esquerra en el marc del Pla Territorial Metropolità de Barcelona


El passat dia 5 de juliol de 2010 se celebrà a la seu d'Esquerra de Mollet del Vallès una roda de premsa per exposar les propostes d'Esquerra Republicana de Catalunya a l’entorn del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

Es va escollir Mollet ja que durant el Ple de l'ajuntament del dia 28 de juny, l’equip de govern de Mollet del Vallès va aprovar la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra el Pla Territorial Metropolità de Barcelona i el regidor d'ERC, Oriol López i Mayolas va ser l'únic vot en contra per entendre que Aquest Pla és el resultat d’un diàleg entre les administracions locals, no només la de Mollet del Vallès, i la Generalitat. L’acord, que conté els quatre traçats de la Ronda del Vallès amb el mateix rang, és fruit de l’acord entre les forces polítiques del govern català. El traçat que defensem des d'Esquerra és el menys agressiu amb el territori.

La roda de premsa va ser presentada pel mateix López, la Presidenta comarcal, Maria Llerda i per Anna Simó, Portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya i membre de l’Executiva nacional.

López destacà que el traçat sud "no passa per tot d'espais verges que hi ha al nord de la comarca. Aquest estalvi que suposaran els quilometres de menys s'han de destinar al poc més d'un quilòmetre que passara per Gallecs". Tot afegint que s'hi podria fer un fals túnel, cosa que faria que de forma física i de debò s'unissin els dos Gallecs, el protegit i el de més al nord".

El la seva intervenció Maria Llerda a acusar a PSC i CiU de manipular les dades "per fer veure que ERC vol trinxar Gallecs quan el més lògic és aprofitar el vial existent".

Per la seva part Anna Simó afirmà que el "Quart Cinturó es passat, i molt llunyà" i que el Pla Metropolità de Barcelona dóna per primera vegada coherència al territori.