Valls

Totes les notícies

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ahir a Valls.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la regidora i alcaldable Teresa Rull es troben amb entitats de Valls

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, va visitar ahir diumenge la ciutat de Valls amb motiu de la diada castellera de Santa Úrsula. Abans d'assistir a l'actuació des del balcó de l'Ajuntament, la consellera es va trobar amb l'alcaldable d'Esquerra, la regidora Teresa Rull, per fer una passejada per la plaça del Pati i voltants junt amb membres de l'executiva local del partit i la directora territorial de Cultura, Lurdes Malgrat. En aquest encontre, van abordar diferents qüestions de present i de futur relacionades amb el món cultural i patrimonial vallenc.  La trobada va permetre la consellera poder saludar les persones de la Fundació Ginac que acabaven de participar en la 40 Cursa popular inclusiva de Santa Úrsula, i les integrants de la colla gegantera La Pessigolla, que feien una cercavila per presentar el nou gegantó incorporat a l'entitat. Així mateix, Natàlia Garriga i Teresa Rull van veure passar pel Pati les dues colles dels Xiquets de Valls, Joves i Vella, que anaven en direcció a la plaça del Blat, i van desitjar sort als respectius presidents i caps de colla. Posteriorment, la consellera i l'alcaldable es van incorporar a la comitiva d'autoritats que va presidir l'actuació castellera de Santa Úrsula des del balcó de l'Ajuntament. Allí van coincidir amb la resta de representants d'Esquerra Republicana al consistori, els regidors Jordi Cartanyà i Òscar Peris i la regidora Núria Gavarró. Al balcó els va acompanyar el diputat tarragoní al Parlament de Catalunya Carles Castillo, i alhora van poder compartir una estona amb la també diputada al Parlament i castellera, la vallenca Raquel Sans.  

Oriol Junqueras, Teresa Rull i Raquel Sans, ahir.

Teresa Rull presenta oficialment la seva candidatura a l’alcaldia de Valls

La candidata centra el seu discurs en la necessitat de desplegar polítiques republicanes que millorin la qualitat de vida de tothom i per convertir Valls en una ciutat amable on la gent hi pugui viure i viure-la. Oriol Junqueras, president d’ERC, acompanya la candidata, així com bona part de representants del partit al Camp de Tarragona i de la militància vallenca i comarcal. Teresa Rull i Ferré va fer oficial la seva candidatura a l’alcaldia de Valls, ahir, en un acte en el qual va donar a conèixer el seu projecte, que es fonamenta en el desenvolupament de les polítiques republicanes: posant al centre els interessos i les necessitats dels vallencs i de les vallenques. En aquest sentit, va mostrar-se ferma en explicar que considera imprescindible enfocar la seva candidatura en el feminisme, en la inclusió, en combatre la vulnerabilitat social i en facilitar l’accés a l’habitatge, a l’educació, a la sanitat o a l’oci. També, en assolir una ocupació de qualitat i un urbanisme més accessible. Tot això, per millorar la vida de tothom i fer de Valls una ciutat amable, en la qual les persones hi visquin i la visquin. La candidata d’ERC Valls considera imprescindible «l’escolta activa» per solucionar els problemes i les necessitats de les persones i té clar que els ajuntaments són l’administració més propera a la ciutadania, des d’on es poden oferir recursos i eines. Per això, assegura que s’ha envoltat d’un equip amb vocació de servei públic, cohesionat i preparat per desenvolupar polítiques «equitatives, solidàries i justes» que, alhora «s’adaptin a la societat canviant i diversificada» i que millorin la vida dels vallencs i de les vallenques. Rull va presentar la seva candidatura acompanyada pel president d’ERC, Oriol Junqueras, amb qui va mantenir una conversa moderada per Raquel Sans, diputada al Parlament, durant la qual també van aprofundir en el projecte nacional.   Fotos: Marc Puig i Jose Carlos León El president d’ERC va fer incís en la importància de les polítiques municipals «per fer un país independent» i va assenyalar que «posar la gent al centre de les polítiques vol dir tenir un país que no segrega ningú, amb oportunitats per a tothom.

Diem no a una llei estatal que perjudica la pagesia.

Esquerra defensa a l’Ajuntament de Valls que les restes vegetals es puguin cremar als camps de conreu

El ple municipal aprova una moció republicana contra l’article de la llei estatal que obliga la pagesia a triturar les restes i prohibeix cremar-les al camp de manera segura com s’ha fet sempre.    El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls a l’Ajuntament de Valls ha presentat avui durant la sessió plenària una moció per defensar que els pagesos i les pageses puguin continuar fent de manera segura les cremes de restes vegetals agràries i silvícoles als seus propis camps de conreu. La moció ha estat aprovada amb el suport de tots els grups polítics excepte el PSC, i insta al govern espanyol a modificar i adequar la nova normativa per fer possible aquesta tasca agrícola com s’ha realitzat sempre.   La regidora republicana Teresa Rull Ferré ha exposat durant el plenari que el Congrés de Diputats va aprovar, el passat mes de desembre, la ‘Ley 7/2022, de 8 de abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular’,  la qual en el seu article 27 limita i prohibeix la crema de restes vegetals i estableix sancions. Així, “Esquerra Republicana vam presentar diferents esmenes a aquest article, recollint l’oposició i el malestar del món agrari, però van ser rebutjades pels partits del govern que impulsaven la llei”.   L’article al qual es fa referència especifica que “amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats en l’entorn agrari o silvícola. Només podrà permetre’s la crema d’aquests residus amb caràcter excepcional, sempre que compti amb la corresponent autorització individualitzada que permeti aquesta crema, per raons de caràcter fitosanitari que no sigui possible abordar amb un altre tipus de tractament...”.   Teresa Rull ha apuntat que la llei espanyola demana que les restes vegetals generades a l’entorn agrari o silvícola tinguin un reciclat biològic mitjançant el seu piconatge o trituració: “Per fer-ho possible caldrà o bé traslladar les restes a centres de piconatge o bé comprar o llogar maquinària per triturar-les; per tant l’emissió de CO2 serà més alta, així com l’impacte econòmic que rebrà la pagesia, perquè no es pot permetre el sobrecost que implica”.

Joan Ignasi Elena conversa amb Teresa Rull.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es reuneix amb el grup municipal i amb càrrecs electes i orgànics del partit al Camp de Tarragona

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Valls va mantenir divendres passat una trobada amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, per analitzar la situació que ha viscut la ciutat aquest estiu i establir mecanismes en matèria de seguretat que ajudin a millorar la percepció de la ciutadania. El reforç amb més agents dels Mossos d’Esquadra, la intensificació de la vigilància als carrers en coordinació amb la Policia Local i la lluita contra la delinqüència organitzada són alguns dels aspectes que es van tractar en aquesta reunió de la regidora Teresa Rull i els regidors Jordi Cartanyà i Òscar Peris, en representació del grup municipal, amb el conseller Elena. La reunió de treball es va celebrar prèviament a una trobada, a Valls, de càrrecs electes i càrrecs orgànics d’Esquerra al Camp de Tarragona amb Joan Ignasi Elena, que va servir per analitzar la seguretat ciutadana al territori i abordar propostes de futur en clau local, territorial i de país. Hi van prendre part la senadora Laura Castel, els diputats al Parlament Carles Castillo i Irene Aragonès, els diputats de la Diputació de Tarragona Eduard Rovira i Josep Forasté, la directora dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany, i el president comarcal d’Esquerra a l’Alt Camp, Marc Bigordà, entre d’altres representants dels municipis i de l’executiva local del partit a Valls. La regidora i alcaldable Teresa Rull Ferré valora la trobada com «una oportunitat immillorable per exposar al conseller d’Interior la feina que s’està fent a la ciutat en l’àmbit de la cohesió social en coordinació amb la tasca policial». La regidora responsable d’Afers Socials a Valls explica que «les possibles solucions a la conflictivitat vindran de l’eficàcia policial en la seva lluita contra la delinqüència i el vandalisme, però també de la prevenció que s’ha de fer molt abans per no arribar a situacions extremes».

Recorregut per la Firagost amb el grup municipal.

La primera consellera d’Agricultura i diputada al Parlament Meritxell Serret Aleu visita Valls per la Firagost

Es va trobar amb l’alcaldable i regidora, Teresa Rull Ferré, el grup municipal, la militància i càrrecs electes del Camp de Tarragona, i va recórrer la fira-exposició del camp català. La primera dona consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i actual diputada i portaveu adjunta al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana, Meritxell Serret Aleu, va visitar ahir Valls amb motiu de la celebració de la Firagost i es va trobar amb l’alcaldable i regidora Teresa Rull Ferré per donar-li suport en el nou projecte polític que inicia a la ciutat amb la mirada posada en les eleccions municipals del maig del 2023. La diputada va participar en una trobada amb la militància, l’executiva local, el grup municipal i diversos càrrecs electes del Camp de Tarragona, entre ells el senador Josep Rufà, la diputada de la Diputació de Tarragona Sílvia Puerto i el també diputat i alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el secretari de Política Municipal de la Federació regional d’ERC al Camp de Tarragona i director dels serveis territorials d’Agricultura, Àngel Xifré. Meritxell Serret va poder conversar sobre l’actualitat política catalana i espanyola i sobre el projecte de futur que Esquerra ja dissenya per a Valls.   L’exconsellera va assistir a la inauguració oficial de la Firagost al saló de plens de l’Ajuntament acompanyada per les regidores Teresa Rull i Núria Gavarró i els regidors Jordi Cartanyà i Òscar Peris i pels representants territorials del partit. Després, va fer el recorregut per la fira-exposició amb la comitiva inaugural, on va coincidir amb moltes persones del sector agrícola català conegudes durant la seva etapa a la conselleria, i on també va poder conèixer la tasca de diverses entitats locals.  

Trobada a la Llar del Jubilat de Valls.

El diputat al Congrés Jordi Salvador Duch visita Valls per parlar sobre les pensions i la reforma laboral

Es va trobar amb la Llar del Jubilat, el sindicat UGT i el personal de Correus ahir a la tarda. El diputat tarragoní al Congrés per Esquerra Republicana, Jordi Salvador Duch, va visitar Valls ahir a la tarda. El van acompanyar la regidora d’Educació i Política Lingüística i d’Afers Socials de l’Ajuntament de Valls i alcaldable per Esquerra el 2023, Teresa Rull Ferré; el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà Benet, i membres de l’executiva local d’ERC Valls. La visita va començar amb una trobada a la Llar del Jubilat de Valls, on va conversar amb representants de la junta directiva i socis i sòcies de l’entitat sobre pensions i altres problemàtiques que afecten el col·lectiu de la gent gran. Després, es van reunir amb representants locals i territorials del sindicat UGT, amb qui van debatre sobre el posicionament d’Esquerra davant la recent reforma laboral i sobre l'atenció social a les persones. Al mateix temps, es van analitzar altres temes en clau local amb els dos regidors assistents a la trobada. Finalment, Jordi Salvador Duch i Teresa Rull Ferré van acabar la visita amb una trobada amb representants del personal de Correus per donar suport a les seves reivindicacions, com a primers de mes ja va fer el mateix diputat durant les mobilitzacions dels treballadors i les treballadores a Madrid.

Presentació de Teresa Rull Ferré com a candidata.

Esquerra treballa per un nou projecte sense improvisacions i amb un equip fort i preparat que lidera Teresa Rull Ferré

Quan tot just falta un any per a les eleccions municipals, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls vol tenir una mirada retrospectiva i una cap al futur perquè Esquerra té les idees clares i sap cap on s’ha d’anar. Per això mateix, va anunciar ja fa un parell de mesos que Teresa Rull Ferré, actual regidora d’Educació i Política Lingüística i d’Afers Socials, seria l’alcaldable d’Esquerra el 2023, la qual cosa significa que és la primera dona que lidera el projecte del partit a la capital de l’Alt Camp. Aquest anunci posa al descobert que el partit està treballant per un nou projecte, un projecte que va més enllà del moment present i de la política d’improvisació. Esquerra practica una política de planificació i de diàleg amb tothom com a mètode de treball per transformar la ciutat i per fer que recuperi la capitalitat i la rellevància comercial, industrial i social en el seu entorn territorial. Esquerra és un partit de consens, que té un equip fort, preparat i cohesionat per afrontar qualsevol repte. Ja hi haurà temps de parlar de projectes. Però en un moment en què els vallencs i vallenques pateixen els efectes de la crisi que ha provocat la COVID-19 i un conflicte bèl·lic a Ucraïna, que també ha tingut una incidència sobre tot el país amb un increment desmesurat del preu dels carburants, de l’electricitat i de productes de primera necessitat, cal, més que mai, que l’Ajuntament estigui al costat de les persones. Esquerra no perd mai de vista aquesta primera premissa: treballar amb voluntat de servei i fer que la vida dels vallencs i vallenques sigui una mica més fàcil. I això no pot esperar. La pandèmia ha deixat una forta batzegada que no serà fàcil d’esborrar: empreses, comerços i pagesia n’han patit els sotracs i cal fer-los costat i ajudar-los amb mesures efectives. Des de l’Ajuntament de Valls Esquerra lidera i visibilitza els valors republicans que l’enorgulleixen: feminisme, civilitat, compromís social i transformació energètica.

Comunicat del grup municipal a l'Ajuntament de Valls

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls a l’Ajuntament de Valls vol expressar públicament la seva consternació davant dels fets coneguts aquest dimecres 4 de maig referents a la denúncia presentada contra el regidor de Cultura del consistori i portaveu del grup municipal de Junts per Valls, el senyor Marc Ayala Vallvey, per un presumpte cas d’abús de menors, i que ha implicat el seu processament judicial i la seva necessària renúncia a l’acta de regidor.   Expressem el nostre suport incondicional a les víctimes de qualsevol tipus d’abús i amb especial determinació i tolerància zero quan es tracta de col·lectius vulnerables com els menors d’edat.   Com a responsables de la regidoria d’Igualtat, posem a disposició de les presumptes víctimes els serveis municipals d’atenció psicològica i d’acompanyament que ofereixen el Servei d'Atenció Integral (SAI) i el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD).   Ens hem posat a disposició del Grup de Teatre Principal per acompanyar i donar suport en aquests moments tan difícils a les persones que formen part d’una entitat de molta tradició que sempre ha treballat pel foment de l’activitat cultural a la ciutat amb una clara vocació integradora i formativa.   Manifestem el respecte a la presumpció d’innocència i al procés judicial obert i esperem que s’aclareixin els fets succeïts amb la màxima celeritat possible.

Jordi Cartanyà Benet, avui al ple.

El grup municipal rebutja el PDUAE i exigeix més trens per a Valls i comarca

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Compromís a l’Ajuntament de Valls ha donat suport avui a dues iniciatives molt rellevants per al present i el futur de la ciutat. D’una banda, ha presentat una moció sobre la necessitat urgent d’augmentar i millorar el servei ferroviari de viatgers a Valls i comarca, que ha portat al plenari municipal conjuntament amb Junts per Valls i que ha estat aprovada per unanimitat. D’altra banda, ha donat suport a dues mocions de rebuig al Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) de la Plana de l’Alt Camp, tot just minuts després que es fes públic que, finalment, el pla no s'executarà al nostre municipi.   La regidora Núria Gavarró Rodríguez ha defensat el nostre posicionament sobre el servei ferroviari: “La moció és el primer de molts passos per revertir una situació injusta i de deixadesa, cal posar en valor les necessitats del territori amb l’aposta d’un transport més sostenible, que s’executin i prioritzin totes les inversions ferroviàries a la comarca”. La tercera tinent d'alcalde ha defensat que "també volem expressar el nostre compromís, com a consistori, per una mobilitat sostenible i amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030 per tal de minimitzar els efectes del canvi climàtic. Hem d’encaminar les nostres accions a fomentar l’ús del tren en detriment del transport per carretera, com a mitjà de transport segur, eficient i puntual".   El primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà Benet, ha defensat el posicionament d'Esquerra sobre el PDUAE i ha assegurat que “ni volent, no s’hauria pogut fer pitjor" ja que "un projecte que es proposa marcar el futur de Valls i de la comarca no es pot gestionar des dels despatxos, d’esquena al territori”. Ha afegit que “és un projecte sobredimensionat, que no inclou criteris mediambientals i paisatgístics clars, que s’està impulsant sense un debat territorial, que no té en compte la defensa i la protecció de l'espai agrícola de la plana de secà".